Saturday, July 2, 2016

Kalau Tak Jem, Bukan Rayalah!

Madu tualang power! Click here

Kami membantah sekeras-kerasnya pembinaan lebuhraya yg akan menyingkatkan masa perjalanan ke Pantai Timur.

Kah kah kah kah!!!!

Tiap-tiap tahun, dimusim perayaan, tak pernah perjalanan aku ke rumah mak mertua di Kelantan mengambil masa bawah 8 jam.

Paling teruk kami kena, 14 jam tersengguk-sengguk.

Dol,

kau bayangkan 14 jam duduk dalam kereta, nak terberak terkencing termuntah semua ada. Lu bujang tak apa la. 

Memang thrill. Kah kah kah!

Dah berpuluh tahun orang Kelantan ke niaya macam ni. Apa ada hal. Dah kematu pun. Alah bisa tegal biasa.

Seasoned travellers ke Kelantan memang suka jem. Tak jem tak ada feel nak raya. Kah kah kah!!!

Di sini Libang Libu ingin mengucapkan selamat hari raya kepada semua pelawat blog & istimewa buat pelawat dari Pantai Timur, "padan muka kita kena jem".

Kah kah kah kah!!

No. 2, 5 tahun.
No. 3, 1 tahun.
No. 1, 7 tahun.

7 comments:

  1. Comei anak2 mike yob..nasib baik ikut belah emak

    ReplyDelete
  2. Tu dia anak comey sbb pekena madu original libanglibu.jgn lupa order madu ori dr libanglibu pasti meraung...kahkahkah

    ReplyDelete
  3. Kah kah kah..
    Perangai dah ala bapak tuh

    ReplyDelete
  4. bapak dia pun ganteng jugak ...betul tak yob..kalau tak, tentu mek tak nak...kahkahkah selamat beraidil fitri...

    ReplyDelete
  5. Dol yg no 3 rambut pesen ultraman tu best
    kah kah kah
    Selamat Hari Raya LibangLibu!

    ReplyDelete
  6. Xkan 3 org je bro. Tambah lg bro..mlm ni kasi balun kaw2 dpt anak nt boh nama aidilfitri sempena mlm raya lah katakan.kahkahkahkah

    ReplyDelete
  7. Mano plak ilang pak libanglibu nih...lamo bonar ghayo sampei buntat perut tu.kahkahkah

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.