Wednesday, June 15, 2016

Mana Lebih Berbabi?

Madu tualang power! Click here


Negara kita, negara Islam Malaysia berdaulat mulia gagah dan perkasa, umat Melayu Islamnya amat  prihatin atas 3 perkara;

1. Zakar naik.
2. Sempit ketat.
3. Babi.

Bukak Metro & Kosmo, ada berjuta iklan keras batang & iklan sempit ketat batang pensil pun tak boleh lalu. Kahkahkah!

Tak tau la plak kalau paper India Cina ada iklan keras batang sampai boleh angkat peti ais lah! Kahkahkah! Aku rasa tak. Banyak lagi perkara ptg dlm pala hotak mereka. Kan?

Bab babi serah pada JAKIM. Halal kata KAKIM, halal la. Apa ada hal? Cadbury pun sekejap haram, sekejap halal. Kahkahkah!

Kes babi quarter pounder ni sekejap je, nanti bila teringat sejuk air-con McD, lupa la.  Kan? Kahkahkah!

Melayu Islam sebenarnya tak perlu kebulur nak mencekik McD. 

Sikit haram tak ada khasiat pun. Penuh pengawet. Penuh bahan kimia. Mahal cam haram.

Kalau dah Melayu, mencekik nasi campur sudah la.

Jangan perasan nak jadi org putih, kamu rendam bontot dalam Clorox pun tak akan putih punya.  Sedar la diri Melayu bontot itam. Kahkahkah!

Kahkahkah!

Kembang kempis hidung gamaknya dalam McD, sebab order pun cakap org putih.

Kahkahkah! Ptuih! Ptoooey!!!

Dol, sekarang bahasa org putih dah tak glamer lagi. Sekarang ni, walaon pun dah cakap Jerman.

Kahkahkah!

7 comments:

  1. Kahkahkah.gampang btoi.mane ko tau bontot itam.aku dh pakai qu puteh sapu kat bontot dah putih dah..Kahkahkah.

    ReplyDelete
  2. Aktip pulak silibanglibu nih.hari ni smpi 3 post.kalau tidak seminggu dua atau sebulan xda update blog.ni mesti bulan posa libanglibu xleh cari madu nt letih, mlm2 pulak xblh nk on projek nt letih lunyai time posa nt yek.kahkahkah. Sabor jele libanglibu. Lepas raya nt balon le kaw2.kahkahkah

    ReplyDelete
  3. couldn't agree more. itule issue penting bagi orang Melayu.duduk bandar duduk kampung sama je.sapa yang bulih ubah?

    ReplyDelete
  4. Tak sangka. Patutlah walaunta pasik dasyat. Sebab mereka pandai bahasa jerman rupanye... setiapkali depa kumpul mesti kluar bunyi ahhh... oouughh!! .. yaa!! Yaaa!!

    ReplyDelete
  5. mcm gampang sungguh tn admin ni blog nih ..ka ka ka ka...

    ReplyDelete
  6. Blog secular kerja dia ajak kawan dia ramai2 jual fitnah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yop oiiiii..
      Dh sekular..yg kamu nyinggah kt blog ni buat pe..benak jugak kamu ni yerr..kahkahkah
      Blog pn ade label islam ngn kapir ke..kahkahkah..
      Msti blog miker blh ngucap yerr..wakakakakak

      Delete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.