Tuesday, April 26, 2016

Orang PAS Pakai Pawang

Madu tualang power! Click here


PRN Sarawak tidak boleh lari dari kisah dongeng beer & rumah panjang.

Kisah dongeng ini diturunkan dari si polan ke si polin ke si anu ke si ani dan sampai ke telinga aku sewaktu aku menetap buat sementara waktu di Sarikei dulu.

Kisah dongeng ini menceritakan bagaimana sebuah pick-up dgn kotak-kotak mengandungi beer sudah memadai untuk memastikan kesemua penghuni rumah panjang melakukan u-turn dan tidak lagi menyokong pembangkang.

Sebenarnya, penghuni rumah panjang tidak boleh dipersalahkan lantaran kedaifan mereka, kadar buta huruf yg tinggi dan juga sukarnya mendpat maklumat di pendalaman Sarawak

Inilah yg dilakukan BN terhadap rakyat Sabah & Satawak setelah sekian lama. Menafikan kemudahan asas utk rakyat Sabah & Sarawak kerana rakyat yg berpelajaran & terdedah kpd maklumat haram tak akan memangkah dacing puaka.

Sejak zaman Mahafiraun lagi, rakyat Sabah dan Sarawak terus ditipu supaya akan kekal terus membekalkan kerusi parlimen kepada HAMNO/BN.

Hingga hari ini Sabah & Sarawak masih kekal talian hayat, simpanan tetap & simpanan semasa untuk HAMNO/BN.

Naik la pemimpin dari suku apa pun, kerjanya tak lain mengangguk ke Kuala Lumpur.

PRN Swak kali ini menyaksikan PAS bertanding di 11 kerusi DUN. Kahkahkah!

Dulu gegar seluruh alam nak bertanding semua kerusi. Ptuih!! Nak cekau duit dari mana buat deposit? Kahkahkah! Nak mintak tolong Ayah Pin pun dah tak boleh. Kahkahkah!

Sejak kempen PRN Swak bermula, ramai pemimpin pembangkang tak dibagi masuk Swak.

DAP ramai kena. PKR ramai kena. Amanah pun ada.

Jamal Ikan Tongkol Sekinchan pun tak bley masuk. Kahkahkah!

Cuma yg steady berdedai- dedai masuk ialah org PAS. Kahkahkah!

Nampak sangat PAS ni dah tak ada gigi. Kahkahkah! Ibarat harimau yg dibuang kuku & semua gigi-giginya. Bulunya pun dah habis luruh. Kahkahkah!

Mungkin jugak PAS main pawang, bila lalu imigresen, semua Pak Lebai tukar jadi awek Jerman.

KAHKAHKAH!




20 comments:

  1. Apa citer PKR dengan DAP bertanding sama sendiri. kah kah kah. bingaiiiiii. gila kuasaa.

    ReplyDelete
  2. pas saja yg salah..hati sendiri dh berkarat tk sedar

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalahnya ada sekoq anak didik pas dlm pkr yg dok buat kerja sabotaj.

      Delete
    2. Banyak gila penjilat pasik jadi tuhan. Hati orang berkarat pun dia tau

      Delete
  3. mana pas nak kena halang masuk swak. kan tuang presideng dan MA ada kabel besar dgn najib. jgn jeles

    ReplyDelete
    Replies
    1. oleh krn merekea bercakran ssama sendiri jd utk alihkan dari lubanglebu maka mereka pun citerla fitnah terhadap pas...bangga woooo dpt hina ulamak...pantang jgn hina tokong that feed the dedak

      Delete
    2. deklarasi selamatkan malaysia supaya ph naik dan daptla msia 3 tpm...satu melayu satu dap satu east malaysia...

      Delete
    3. 11:41 bodo bertingkek tingkek. Hahaha

      Delete
  4. Satu kejayaan positif buat PAS. Teruskan berdakwah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang pasik nak berdakwah utk apa? Snooker? Curi tanah? Bedal balak? Jual air jampi? Pooorah! Perasan

      Delete
    2. Kebiasaannya bila kita nak berdakwah kita akan diganggu oleh puak-puak mcm anon 9:42, puak-puak ni kalau kita berdakwah ikut rentak DAP mereka akan setuju itulah sebenar-benar dakwah bagi mereka.

      Delete
  5. Pas guna jin,so imigresen xnampak depa lolos masuk srwk. Kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ternyata dlm diri ko yg berjin..kooh3

      Delete
    2. Ni gila punya komen dan tak masuk akal langsung.

      Delete
  6. Zakir Naik betul, demi Melayu Islam gabungan amat diperlukan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu,gabungan penyamun dgn penyamun buaT persatuan penyamun malaysia.

      Delete
    2. Gabungan harapan menuju kehancuran. Tamak kuasa dgn tamak jawatan buat Persatuan Penipu2 Malaysia.

      Delete
  7. Pak Lebai dan Jibby...Dah puas beromen dalam gelap, terkangkang menadah barang, dating pulak baju pink, sms, whatapp, wechat, e mail, calling lucah lagi...tetiba kawen panggil Zakir Naik jadi Tok Kadi...awat dah termengandung anak haramjadah???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lks dan madey berpimpin tangan, bercium mulut dan berpelukan dimerata tempat, awat dah terberanak anak khadam ke??

      Delete
    2. 12:50 bangang ke hapa,lks madey tu sape.yg hadi p comolot tu dgn sape?sape pm ni walakontol xpaham ni atau terlebih minum susu omega cicah pil kuda ya.kahkahkahkah

      Delete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.