Friday, April 1, 2016

Melestarikan Logo PAS: Satu Perjuangan

Madu tualang power! Click here

Logo inilah yg aku suka sangat satu ketika dulu.

Bendera yg berlogo inilah yg aku junjung & aku pacak merata Hulu Kelang semasa PRU11, 12 & 13.

Aku pernah jadi PACA memakai logo ini.

Sekupang haram aku tak menagih habuan. Dapat la meehon sebungkus sama air cincau. Kahkahkah!

Ikhlas Dol, ikhlas.... perjuangan. Kahkahkah!

Perjuangan!!


Tapi kenapa dah jadi macam ni? Habaq mai la walaon. Kahkahkah!

Wa suda tangkap sedey ni. Ist...isk..ist...


39 comments:

  1. Patut bg nampak mcm tempurung kelapa sikit...br padan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak aii betulla PANdir...tak terfikir plak aku...handal otak kau mikior...smpi ke.tahap hebat dh ni...kelakor giler...tak sangka dlm byk2 PANdir kau ni paling PANdir...steady lubanglebu

      Delete
    2. Biji butir sendiri dah di jolok batang snuker. Lagi si PASIK mau melolong. Dah. Gi makan ubat

      Delete
  2. Dulu bangga pakai baju lambang pas.skrang.....nak simpan dlm almari pun rasa semak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walatokong skrg nk upgrade...skrg kita dah ada amerika nk bantu walatokong2

      Delete
    2. PASIK dan fitnah berpisah tiada.
      PASIK Autatentik

      Delete
    3. Kalu tak suka buang je baju tu orang lain suka. Ini negara demokrasi ikut suka orang le nak pilih apa . Jangan suka memburukkan orang lain perkemaskan parti pilihan kita . Baru betoi .

      Delete
    4. Kalu dah tak suka bole buat cuci jamban.

      Delete
  3. komen anon 4:14 menyeramkan .. hi hi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bwh pokok manggis mmg menyeramkan...hati2

      Delete
  4. Pas akan jd sejarah lpas ni..silap2 nama presideng terakhir pun aku x ingat dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Confuse nama.tghh dgn tokong ek?

      Delete
    2. Mentang2 la amerika nk tlg bg duit

      Delete
  5. Laa... drama la plak. Habis stok madu ke? Ala senang je. ngko pigi pinjam cd jermang menyetan dari al nyontotwi. Konpem hilang segala galau gelana wakakaka..
    Ala bro. Parti tu bukan tuhan. Presideng tu pun bukan tuhan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tokong jer tuhan...pantang kesucian tokong diusikkan

      Delete
    2. Amerika baik...sbb tu dia nak tlg kami...

      Delete
    3. Ckp tanpa bukti aku punblh ckp psl mak kau

      Delete
    4. Bukankah Pas dah keluar fatwa tokong kalau tak tahu @ bodoh di maafkan.......sumpah potong din ayam.....iskandaq samdul telah diampun sebagai tokong oleh ayoh hadi piang kerajaang marang parpu.

      Delete
  6. Demi waktu dhuha( tika langit terang benderang) demi waktu malam yang gelap gelita.( tika kau berduka gundah gulana) Dan Kami sesekali tidak meninggalkan mu( hai Muhammad) dan kami juga tidak memarahi mu..

    ReplyDelete
  7. kami walaONTA tak kesah psl logo...kalu lubang turr jd logopun kami walaq tuang presideng

    ReplyDelete
  8. Bila x mampu berhujah dgn ilmu dan bukti...akhirnya jdla mcm lubanglebu...menghina persenda dan memperlekehkan pihak lwn...lain xmampu..betulla kata karpal...low class

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sejak biler PASIK pandai berhujah? Melucah ade la..
      Layan jer la bideo jermang tu.. sambil garu sotong kahkahkah

      Delete
    2. Sejak biler PASIK pandai berhujah? Melucah ade la..
      Layan jer la bideo jermang tu.. sambil garu sotong kahkahkah

      Delete
    3. Rasanya apa pun lebih baik dr Pasiktan........bow and tie kah kah kah......akhirnya ostat hj kadeeer berjaya melembukan presiden kerajaang langit marang parpu......

      Delete
  9. Libanglibu buat ayat sedih pulak...rase nak nangis pun ade...sian org dulu2 penat2 bina pas, dapat si hadi senang2 je jahanamkan pas..cilakak punya hadi...ko igt serban tebal tu agama kuat ke.phui... "Walaupun rope mu tidak ku kenal tetapi lobang idungmu tetap menjadi pojaan hatiku"

    ReplyDelete
  10. Memang memalukan pas skrg ni,aku pun malu. Dulu aku kehulu kehilir promote pas pertahankan pas konon pas parti islam..
    Laa ni aku jd malu,mana nk letak muka...islam hapa nye sokong najib, sokong rasuah,tangguh2 hudud sbb join ikatan... Hajer gampang punye hadi...jauh bebenor pjuangan Islam dibandingkan pas bwk skrg ni. Umpama islam tu pas.pas tu islam.keluar pas jd kafir... Apa punya bangang kena baiah talak bini..aduyaiiiiiii malu betul aku... La ni Walaon pertahankn pas hujah pun mcm taik.sebijik tiru perangai umno...mmg btl la pas ganti umno.sifat umno yg dganti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg sokong madey tu bkn sokong umno ke
      Yg ugut nk lwn pas tu bkn sokong umno ke
      Yg lwn hudud abis2an bkn keje umno ke dulu

      Delete
    2. Dlu lain ngok.. Dulu anwar pun umno,pkr drp umno..apa punya ngok ko ni..kalau cmtu hadi sokong najib apa cter plak dok...terang2 terhegeh2 nk jadi penasihat umno apa cter dol...udahla tu mkn dedak

      Delete
  11. Sokong Mahadhir sbb nak buang kudis yg menyebabkan nanah..boleh jd cancer..bahaya pd badan.
    Yg hairannya dulu anti kudis...tetiba..jilat nanah pulak.
    Pas..pis..pus..betul.

    ReplyDelete
  12. betul ... skrg org dah nampak x percaya kat PAS sebab bersekongkol dengan DS Najib yang byk skandal ... amalkan politik matang ...kebingungan apa kah ini ...satu dunia telah mendedah dan melondehkan laki bini ni ... kalau zaman DS Najib ni hebat sangat Islamnya ... x de juga ...maksiat bercambah juga ...

    ReplyDelete
  13. Dulu aku sokong pas,xkirala apa org kata sbb pas membawa islam...dulu ada seorg hamno berpesan pada aku katanya begini "pas ni xbrp cerghodik"...kini aku akui kata2 hamno tersebut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1.2 juta ahli masih bersama TGHH.. tak terkesan pun kalau korang berjumlah sepuluh dua keluar PAS..

      Delete
    2. Tunjuknla bukti yg 1.2 juta tu...mmg ramai pun tp semua dr golongan2 jin. Kahkahkah.. Dr golongan manusia tgal walaon je tu pun spesis gigit mie pun xputuih.gigi pyn xdak.kahkahkahkah

      Delete
    3. Kahkahkahkah. An anonymous aka wanrosli ni rajin plak melalak kat blog2 ph..selalu die melalak kat blog omakkau. Mungkin blog omakkau dh senyap seminggu lebih xdpt elaun kot tu yg die melalak kat blog2 ph.tp bestla an anonymous punya ulasan asyik2 ulang2 perlembagaan, swimming pool,dan langkah kajang..dahla point2 ntahapehape pastu ngaku bijak sbb minum susu omega.kahkahkahkah. Walaon2....kahkahkah berdekahkahkahkah

      Delete
  14. Replies
    1. Uishh. Kasor bebenor bunyi nyer tu yong..sabor yong sabor.kalau wanrosli bace mau naik darah die nyelap xsedor diri mrh kat yong. Hahaha

      Delete
  15. Ahli pas 1.2 juta?kenapa harakah tak laku?kena kincin dengan umno pun masih nak cakap besar.isu2 mungkar umno ahli2 dan pemimpin Pas bisu.tak mau komen umno.Takut presiden umno maroh tuang presiden pas?

    ReplyDelete
  16. Udah senyap pulak admin ni. Musim mengawan ke pun...kalo ikut libanglibu hari2 musim mengawan.kahkahkahkah

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.