Thursday, March 31, 2016

Evolusi Logo PAS: Satu Kesinambungan Merentasi Masa, Budaya & Segenap Lapisan Fabrik Masyarakat.

Madu tualang power! Click here






KAH KAH KAH KAH KAH KAH!!!

Itu belum aku tambah gambar sotong.

Kahkahkahkah!

Beza Anwar Ibrahim & Khir Toyo

Madu tualang power! Click here


Maka tepat sekalilah telahan semua rakyat jelata bahawa Khir Toyo tak akan duduk sehari pun dalam jel. Punahlah harapan semua org. Padan muka. Kahkahkahkah!!!

Biarlah dia duduk rumah, rumah dia pun besar harga puluh-puluh juta, duduk dalam jel pun mengabihkan tempe je. Kahkahkah!

Beza 2 makhluk ini ialah;

Anwar Ibrahim masih boleh berlari, sedangkan Khir Toyo entah-entah nak ke jamban pun merangkak-rangkak. Tak ada kerja staff penjara nak menguruskan kencing berak dia. Kah kah kah!

Mudah2an merangkak betul-betul dia ke jamban. 

Anwar boleh basuh berak sendiri. Khir mungkin dah mamai. Tak tahu beza lubang najis dgn lubang kencing. Kahkahkah! Hina punya manusia. .

Anwar masih kencing deras, Khir dah tersumbat kena pakai tiub kot? Lepas kencing kompom tergigil-gigil. Kah kah kah kah!!! Siksa.

Biarlah dia duduk rumah yg harga puluh-puluh juta itu, ada ahli keluarga tolong tengok2kan. Kah kah kah kah!!!

Tak payah banding-bandingkan Anwar Ibrahim dgn Khir Toyo.

Malu kat belangkas. Belangkas pun reti terangkak-rangkak cari makan sendiri. Buat rumah sendiri.

Kahkahkah!!!

Abg memang power....
Kah kah kah kah kah!!!

Wednesday, March 30, 2016

Ku Li Punya Main

Madu tualang power! Click here



Kalau boleh, seeloknya dibelah 2 kepala hotak Ku Li.

Kahkahkahkah!!!

Kita nak tengok wayar warna apa yg buat dia maintain cool dalam HAMNO. Kahkahkah!!!

Kita nak tengok kabel cap apa yg membuatkan dia suka sangat bertafakur dalam jamban HAMNO. Kahkahkah!

Atau isi dalam tengkorak Ku Li dah tinggal sebelah? Kahkahkah!

Tak kan dua-dua belah dh hilang kot? KAhkahkahkah!



Hadi Awang jangan gelak. Kah kah kah!

Selepas tengok isi kepala hotak Ku Li, kita pakat tengok isi kepala hotak Hadi Awang.

Kot-kot ada wayar warna pink?

Khakahkahkahkah!!!

Sunday, March 13, 2016

Mari Mencantikkan Bini

Madu tualang power! Click here

Dol,

kalau kau seorang suami, dah tentu kompom bini kau cantik. Kalau kau tak rasa dia cantik, buat apa kau ajak dia menikah dulu, kan? Kah kah kah!!!

Tapi lama-lama kelamaan dia punya level cantik tu kompom akan berkurangan seiring dengan naiknya perut lu Dol. Kah kah kah!

Di sini diperturunkan petua turun-temurun zaman-berzaman yg khabarnya dipakai Hang Li Po semasa dia mengorat Sultan Melaka dulu. Kompom kulit bini lu licin halus macam dulu-dulu. Percayalah Dol. Kena cuba.

1. Sebelum tidur tempek bedak sejuk dulu.

2. Amalkan makan madu bila bangun pagi dan sebelum tidur. Khasiat madu ni, kalau orang perempuan tahu, dah lama Pamoga/D'herbs/d'Beauty masuk dalam tikar gulung sendiri. Kahkahkah! Segala macam kolagen-kolagen kat kedai habis berlapuk tak laku. Kahkahkah!

3. Lu sendiri sapu lu punya krim kat muka bini lu. Kahkahkah! Kompom settle jeragat jerawat. Kahkahkah!!

KAH KAH KAH!

Sudah tentu tanpa ragu-ragu dan was-was, pilihan no. 2 paling bijak.

Madu Tualang Hutan
Pemenang Anugerah Madu Terbaik Asia Tenggara
18 kali berturut-turut.
Untuk maklumat lebih lanjut,
KLIK DISINI.
Blog ni akan bercuti lagi, dari 14hb Mac hingga 20hb Mac 2016.

Apa lagi, seminggu blogger masuk utan cari madu utk lu la Dol. Nak kasi bini lu cun. Kahkahkah!

Sesiapa yg order selepas 14hb Mac, diharapkan bersabar. Penghantaran akan dibuat pada 22hb/23hb Mac 2016.

Thank you babeh!

Kah kah kah kah!!!
Power Dol. Kahkahkah!

Saturday, March 12, 2016

Mat Nuar Masih Terkenang Kencing Kuda Mahafiraun

Madu tualang power! Click here


Bagi aku, bukan sahaja Najib malah Dolah Bedawi & Mahafiraun juga harus diperangi habis-habisan selagi ada nyawa mereka.

Letakkan ke atas bahu mereka butir bijik kelaku mereka yg telah menjahanamkan negara. Mereka ini semestinya dipertanggungjawabkan.

Tak payah tunggu Rafizi bercerita kelaku Najib, tak perlu Anwar Ibrahim bercerita kelaku Mahafiraun & tak perlu Khairy bercerita kelaku bapak mertuanya, satu Malaya sedia maklum bahawa 3 PM kita ini, ketiga-tiganya haram 2 kupang pun tak laku bila masuk kubur nanti.

Hero 1MDB dijamu Vincent Tan

Teras jelas ketiga-tiganya berpolitik untuk tembolok sendiri, tembolok anak-anak & kroni.

Najib ada Jho Low yg entah dari celah gunung mana datangnya. Dolah Bedawi bela Patrik Bedawi. Mahafiraun lagi banyak bela polong. Kakahkakahkah!!!

Usahkan nak merasa kek di atas meja, orang Melayu ni nak merasa sisa-sisa kek pun dah habis disapu Bangla & Myanmar. Kahkahkah!

Mahafiraun itu kalau dicelup dalam 77 perigi buta sekalipun tak akan merubah sikapnya. Dia masih chief lahanun. Dia juga jeneral yg memerintahkan supaya syuhada Memali diperangi.

Pun begitu, bukan sedikit hamlau-hamlau yg dah terkena kencing kuda Mahafiraun.

Kununnya, Mahafiraun yg akan mengepalai gerakan merombak perubahan sosio-politik negara.

PTUIH!! PTUIH!! PTUIH!

Yg terhidu dan naik stim bahana kencing kuda Mahafiraun termasuklah bekas-bekas tahanan ISA zaman Mahafiraun sendiri dulu.

Memang power minyak wangi kencing kuda Mahafiraun hinggakan Mat Nuar pun lupa bijik matanya kena tinju.

KAHKAHKAHKAH!!!! 
Ptuih!

Kuda plastik kot?

Friday, March 11, 2016

Ini Dia Nik Amar Punya Perang

Madu tualang power! Click here


Macam ni lah Dol, fikir baik-baik.

Dol,

lu nak pergi berperang ni. Golok, gendang, rebana, parang semua dah siap.

Tapi lu punya panglima asyik dapat pujian, dapat pingat, dapat masuk suratkhabar muka depan, dapat anugerah, macam-macam dia dapat dari pihak musuh.

Amacam Dol? Lu masih nak menggadai batang tembolok lu utk pasukan perang lu? Apalancaw kan??

Jadi Dol, memang bangsat la lu kalau masih nak ikut malahon sarban 5kilo ni.

Kahkahkahkah!!!

Letusan & Pancutan Serban 5kilo

Madu tualang power! Click here

Dalam memahami kemelut jiwa raga parti walaon dan boss walaon sekarang ini, ada baiknya kita beranaloji supaya mudah para walaon dan non-walaon memahami apa yg telah dialami oleh boss parti lebai sarban 5kilo itu sebelum ini.

Apa buah-butir yg meletus & terpancut keluar dari mulutnya sudah tentu hasil dari pengalaman & rentetan peristiwa yg dialaminya.

Cuba luangkan sedikit masa mudah2an kita boleh memahami & dapat mengambil sedikit iktibar. Kahkahkah!!

Bayangkan. 

Bayangkan sepasang laki-bini baru berkahwin. Hajat dihati memang nak berladzat-ladzatlah. Kahkahkah!

Tapi potong stim, dari awal-awal lagi bapak dah datang duduk sekali. Siap tasbih, jubah & serban 5 kilo. Kah kah kah kah!!!

Salah sikit kena tegur. Serba tak kenalah duduk dalam rumah sendiri. Kahkahkah!

Kompom palat punya. Rumah dah la kecik. Dinding batu-bata tak plaster. Katil berkeriut sikit, bunyi lepas keluar. Kah kah kah!!!

Nak berenjut kena tunggu bapak pergi masjid. Kahkahkahkah! 

Memang potong stim. Kahkahkah!! Nak berjawab, takut. Kecut. 

Sehinggalah satu hari bapak buat keputusan nak balik kampung selama-lamanya.

Legaaa noooo...

Time ni dia punya sembang tak ada segan silu.

Ceruk itu nak tabur. Ceruk ini nak balun.

Makan madu Arab, makan madu Jerman. Kah kah kah kah!!!

Ubat pun dia makan. Cuma semua orang masih tak tahu ubat cap apa & pukul berapa dia makan ubat.

Kah kah kah kah!!!

Thursday, March 3, 2016

Muhyiddin Talam

Madu tualang power! Click here


Kahkahkahkah!!!

Bayangkan kalau muka Muhyiddin ni macam talam, kat side B tu macam mana gamaknya muka dia?

Kah kah kah kah!!!

Sapa tak sayang batang tengkuk. Sapa tak sayang tembolok tenggorok. Kahkahkah!!

Dia punya ayat pun lebih kurang macam ayat boss parti Pak Lebai.

Kahkahkah, "saya tak benci HAMNO, saya tak benci orang HAMNO" kata boss parti Pak Lebai. kahkahkah!!

Benci tak kat Husam?

KAH KAH KAH KAHA KAH!!

Posting Special Hari Khamis Sebelum Malam Jumaat

Madu tualang power! Click here

Madu tualang hutan
Tak teringin nak jadi singa ke? Kahkahkah!!!

Katil dah bertahun-tahun, tukar la katil baru. Kahkahkah!

Wa tak taw nak cakap apa. Kahkahkahkah!!!

Kalau maw,

1. Tinggalkan pesanan di Facebook,
2. Tinggalkan pesanan di Facebook Page atau,
3. E-mail pesanan ke; pokobondo@yahoo.com


BR1M dapat ribu-ribu kan? Sebotol baru RM144-00. Poslaju siap hantar ke kepala tangga rumah. Kahkahkah!!

Tersadai baq hang. Kahkahkah!!

Katil runtuh takpe Dol,

jangan sampai rumah pun runtuh!
Kahkah kahkah kahkah kahkah!!

Wednesday, March 2, 2016

Kepala Taik@Shit Oleh Shahnon Ahmad

Madu tualang power! Click here


Betapa tepatnya Shahnon Ahmad! Kah kah kah kah!!!

Label yg diberikannya kpd Madey memang tepat sekali & diperakui oleh orang HAMNO sendiri. Kah kah kah!!!

Semalam dijunjung-junjungorang. Itulah nasib badan hari ini, kahkahkahkah!! Hari ini dikatakan taik, esok entah hapa pulak. kah kah kah!!!

Malang menimpa badan adalah hasil perbuatan sendiri. Kah kah kah!

Shahnon Ahmad mulutnya jahat, dalam novelnya Shit, Madey dikatanya 'kepala taik'!

KAH KAH KAH AH KAH!!!

Kpd yg masih belum memiliki,
novel ini masih berlegar-legar di pasaran. 

Cara Betul Menonton Video Jerman

Madu tualang power! Click here


Kah kah kah kah!!!!

Tuesday, March 1, 2016

Perkhabaran Derita

Madu tualang power! Click here


Dalam keadaan negara yg makin hancai-boncai, Mahafiraun masih dgn perangai lamanya keluar masuk HAMNO, Najib sedap nak berumrah di Arab Saudi & Hadi Awang dok masih stim dgn baju Melayu pink, tak ramai yg tahu harga getah telah berada di bawah paras RM2-00/kg utk sekian lama.

Selama itulah pekebun-pekebun kecil getah menanggung derita dan aku tak fikir Mahafiraun, Najib mahu pun Hadi Awang akan berbuat sesuatu memandangkan mereka bukan mencari makan pagi, petang, malam dgn menoreh getah.

Ini derita umat Melayu, di bumi Melayu dan diperintah Melayu. Sedangkan Si Siam yg menyembah tokong pun telah berbuat sesuatu utk meringankan bebanan rakyat di waktu harga getah merudum.

Harga getah di bawah paras RM2-00/kg adalah angka yg tidak munasabah langsung diwaktu harga gula RM2-80/kg, harga sepeket kondom RM5-50/3keping dan harga tayar rim 15inci paling murah pun RM150-00.

Itu belum kita ambik harga beras, harga ayam & harga ayam pakai kasut. Kah kah kah kah!!!

Mustahil gamaknya bagi manusia semacam Mahafiraun, Najib & Hadi Awang akan terfikir bahawa tayar kereta yg mereka naiki itu juga adalah hasil titik-peluh bangsanya sendiri.

Seolah-olahnya dah macam tak akan ada seorang pemimpin Melayu pun yg akan bersuara menaikkan isu harga getah yg terlampau murah.

Mana akal pemimpin Melayu?




Politik Marang

Madu tualang power! Click here


PAS tak hadir ke Jerman. Oooooooops..! Kahkahkahkah!!!

PAS tak hadir demo... Kahkahkahkah!!!

PAS tak hadir demo anti-Najib kerana politik Marang, oooooooops!! Bukan poliik Marang, politik matang. Kahkahkahkah!!!

PAS tak hadir demo anti-Najib kerana politik Batang, oooooooops!! Politik batang??? Kahkahkahkah!!!

Apa punya Marang, hapa punya Jerman, apa punya batang lah. Kahkahkahkah!!!