Thursday, February 25, 2016

Tak Baik Menganjing Orang

Madu tualang power! Click here


Kedua-dua malaon ini anak Perak. Mereka ini antara Melayu terbaik yg telah muncul di persada politik tanahair.

Cuma tak cantik la sikit bila dah tua-tua bangka ni, ada ka patut si jantan mengatakan 'lantaklah dia nak menyalak'. Kan? Kah kah kah kah!!!

Yg betina mewakili K Kangsar satu ketika dulu, yg jantan mewakili Lenggong (kalau tak silap) buat waktu ini.

Juga kalau tak silap, 2 ekor ini lulusan undang-undang. Bijak. Juga bijak putar alam.

Sekali lagi ingin dinyatakan, kedua-dua malaon ini asal-usulnya bagus. Khidmat cemerlang, terbilang, temberang. Ooops. Kah kah kah kah!!!

Sayangnya kisah bagus-bagus itu tinggal sejarah bila anak jantan si jantan itu akil baligh dan juga bila anak-menantu-mak-sayang kepada si betina itu mintak saham. Kan? Kahkahkahkah!!!

Satu ketika dulu kedua-duanya amat kamcing ciom-molot dengan Mahafiraun.

Mahafiraun lagi OK. Walaupun dia mamak tapi dia mengaku Melayu. Dia punya 'Melayu' mengalahkan orang Melayu sendiri. L K Yew sendiri telah cop Mahafiraun sebagai 'Malay Ultra'.

Tapi itu kisah dulu-dulu.

Kisah sebelum Mahafiraun kenal Vince Tan. Ananda Krisnan. Y T Lay.

Mahafiraun lagi bertambah jadi lain bila anaknya dah kenal botol San Miguel. Kahkahkah!!!

Mahafiraun tambah lagi celaru bila anaknya yg tak reti meniaga kapai tapi gatai nak meniaga kapai jugak. Kahkahkah!!! Bengkrap. Bungkuih. Tenggelam. Melolong kat Petronas. 

Paling Mahafiraun berbulu telinga bila Jambatan Benkang-bengkokya tak jadi dibuat utk menuju ka Singapooorah!

Kah kah kah!!


11 comments:


  1. Jgn gadoh gadoh pasal anjing

    Setiap sisi yg negative pasti ada yg positif

    Coba coba lah "Doggy-style" ha ha itu kan mngasyikkan

    Klu lebai2 siku lutut tak faham apa itu Doggy-style tanyalah lebai demam kat German yg ponteng siang2 Tontontv pay-per-View tu..dia tu ketua penerangan kan?

    Doggy-style tu sisi yg positif,ngiur sexy yg mngasyikkan..siap2 boleh meraung kau!


    Awas!

    Jgn sampai jd mcm lebai aka anjing jadian yg menyalak babi ddlm bukit tuh...itu dah kes mental

    ReplyDelete
    Replies

    1. Ana rasa kalu nak dpt pahala beso masa merengek mengaum doggy stylo tue yg lain2 boleh tanggal, tapi serban beso 5kilo musti kemeh belit kat kepala, tak ke gitu cer tanyer lebai tue dulu masa tontontv kat German tue ari pakai sorban ker idak?

      Delete
    2. Kui Kui Kui

      Bab nganjing Doggy Stylor tuh pah Pidah dan atuk Nazri gerenti senyum tak nak gaduh2 dahh malu kat cucu2..dan tak sior lg nak nyebut nama buruk anjin tuh kan!?

      Delete
  2. Tada best la tajuk ni. Terbuntut niat aku yg berkobar2 nak mengentut geng2 berserban berjubah putih mulus.

    ReplyDelete
  3. mamat tu mp padang rengas

    ReplyDelete
  4. Hahahhaha. Menganjing xbaik,mengucing baik....pak chu cheng lagi baik.kahkahkah. Ntahle bala bebenor perak ni kome,ade nazri dan kakpidah deme menyalak je koje nye,ade zahid komedi pulak ske sgt ngan bangla,ade yg adun pasir salak tu apa ke nama nye ntah tp merapu meraban teben..itu yg dr umno..yg dr pas pulak si razman tu lf hancor pas..ade kazim elias udah masuk spital..ade mr os pun xnak masuk pas.kahkahkah. Ape ke bale bebenor perak ni kome...Kat perak punye la ramai org melayu tp dpt mb ntah melayu ke idak.kahkahkahkah

    ReplyDelete
  5. Yop oiii...
    Yg sekor tu mp padang rengaih..elok di tereban je dr ateh gunung pondok tu..yg sekor lg tu pah pidah elok d benam kn je kt lubuk mat anjin..kahkahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kahkahkah. Aje yg gampang komen mike..berbulu aje wan rosli bace.kahkahkahkah

      Delete
  6. Deme ni dulu pakwe makwe masa muda2 dulu bkn main kepit mcm belangkas tp skrg dh bgaduh mcm anjing ngan kucing.. Biasala habis madu sepah dibuang.kahkahkahkah (tiada kaitan dgn madu power libanglibu. Kahkahkahkah)

    ReplyDelete
  7. tajuk tak baik mengajing org tpi isinya mengajing org...cakap tak serupa bikin la...

    ReplyDelete
  8. walaun dh hamput mike LL.Tu la lainkali jgn nk mengajing.nak mengajing pegi jerman.kahkahkah

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.