Monday, February 29, 2016

HAMNO Jadi-jadian

Madu tualang power! Click here


Ada dua perenggan kata pujangga yg aku nak kongsikan di sini;

1. Dunia ini kucar-kacir bukan disebabkan ramainya lahanon yg bermaharajalela, tetapi disebabkan ramainya ilmuan, bijak pandai dan orang baik-baik yg cuma seluk kocek garu telor.

2. Rosak masyarakat kerana pemimpin, rosak pemimpin kerana alim-ulamak, rosak alim-ulamak kerana masyuuuuuuuuk.

Hadi sekarang bukanlah Si Hadi berapi yg kita kenal dulu.

Mungkin perkataan 'melawan' dah tak ada dalam hati perutnya.

Kalau dia tak nak pergi, cakap la tak nak pergi. Senang.

Tak payah nak petik bulan-bintang, petik DAP, petik HAMNO. Tak payah.

Ke dia berkeras jugak nak pakai baju hari tu? Kahkahkahkah!!!

Kalau dia nak jugak pakai baju Melayu pink tu, bagi je laaaaah!!!

Kah kah kah kahah kah kah!!!

Friday, February 26, 2016

Kampung Ramasamy Beroleh Laba

Madu tualang power! Click here


Untung penduduk Kg Ramasamy. Kahkahkahkah!!!

Untung dapat MB macam Zambry. Kahkahkahakh!!

Kenapa ejaan nama Zambry ni pelik bebenor? Kahkahkahkah!!!

Kita tak marah Mat Nigeria kerana hitam. Mat Rohingya hitam legam. Yg kita marah kelaku buruk mereka. Kahkahkah!!

Ramai lagi hitam-legam tapi hati baik marvlous. Kahkahkah! Macam LibangLibu la. kahkahkah!!!

Terbukti MB Perak yg hitam manis ini hatinya baik. kahkahkahkah!!!

Yg kita takut sekarang ini ialah lembaga. Lembaga hitam. Lembaga ini bertanda lebam 2 bijik di dahi. Lembaga ni kuat sembahyang. 

Terbukti lembaga ini lembaga Islam. Kahkahkah!!! Tapi bukan jin Islam. Kahkahkah!!! Jin Islam putih melepak. Kahkahkah!!!

Kat Ipoh pun ada lembaga ni di cawangan-cawangan Tabooooong Ajeeeeez.

Kah kah kah kah!!

Thursday, February 25, 2016

Tak Baik Menganjing Orang

Madu tualang power! Click here


Kedua-dua malaon ini anak Perak. Mereka ini antara Melayu terbaik yg telah muncul di persada politik tanahair.

Cuma tak cantik la sikit bila dah tua-tua bangka ni, ada ka patut si jantan mengatakan 'lantaklah dia nak menyalak'. Kan? Kah kah kah kah!!!

Yg betina mewakili K Kangsar satu ketika dulu, yg jantan mewakili Lenggong (kalau tak silap) buat waktu ini.

Juga kalau tak silap, 2 ekor ini lulusan undang-undang. Bijak. Juga bijak putar alam.

Sekali lagi ingin dinyatakan, kedua-dua malaon ini asal-usulnya bagus. Khidmat cemerlang, terbilang, temberang. Ooops. Kah kah kah kah!!!

Sayangnya kisah bagus-bagus itu tinggal sejarah bila anak jantan si jantan itu akil baligh dan juga bila anak-menantu-mak-sayang kepada si betina itu mintak saham. Kan? Kahkahkahkah!!!

Satu ketika dulu kedua-duanya amat kamcing ciom-molot dengan Mahafiraun.

Mahafiraun lagi OK. Walaupun dia mamak tapi dia mengaku Melayu. Dia punya 'Melayu' mengalahkan orang Melayu sendiri. L K Yew sendiri telah cop Mahafiraun sebagai 'Malay Ultra'.

Tapi itu kisah dulu-dulu.

Kisah sebelum Mahafiraun kenal Vince Tan. Ananda Krisnan. Y T Lay.

Mahafiraun lagi bertambah jadi lain bila anaknya dah kenal botol San Miguel. Kahkahkah!!!

Mahafiraun tambah lagi celaru bila anaknya yg tak reti meniaga kapai tapi gatai nak meniaga kapai jugak. Kahkahkah!!! Bengkrap. Bungkuih. Tenggelam. Melolong kat Petronas. 

Paling Mahafiraun berbulu telinga bila Jambatan Benkang-bengkokya tak jadi dibuat utk menuju ka Singapooorah!

Kah kah kah!!


Wednesday, February 24, 2016

Mung Kene Ade 4 Saksi

Madu tualang power! Click here


Aku dah bertahun tak beli & baca Harakah. Harakah sekarang telah jinak umpama kaldai dicabut ekornya. Kahkahkahkah!!!

Websitenya pun aku dah tak tahu kat mana. Ada ke tidak websitenya, aku pun tak tahu. Kahkahkahkah!!!

Berita diatas bunyinya begini, Harakah dalam proses menyaman Najib dan berniat murni nak panggil Madey & Kadir tolong sama jadi saksi. Kah kah kah kah!!!

Ingat apa Mahafiraun kata? "Pas cuma parti sampah" Kahkahkahkah!!!!

Terdesak sangat parti Pak Lebai mintak jasa baik Madey yg  telah menginjak-injak lebai kopiahnya. Kahkahkahkah!

Saksi kena ada 4 orang kata boss parti Pak Lebai. Mana lagi dua orang?? Kahkahkah!

Pun bagitu, nak panggil Madey ni pun kena ada saksi ke? Kahkahkahkah!!

Saksi utk org nak jadi si saksi, kena ada 4 org jugak ke?

kah kah kah kah!!!

Penyamun nak jadi saksi kena cari 4 org penyamun utk jadi saksi penyamun.

Kahkahkahkah!!!

Lagi satu, dah duduk berdua-duaan diatas pentas, baju sama kaler bak Scorpene dibelah dua, pahaku berlaga pahamu, lagi maw saman-saman ka woooii...

Steady walaon! Lambong kopiah tinggi-tinggi!

Kahkahkahkah!!!

Tabung Hajeeee Meniaga Murukku

Madu tualang power! Click here



Seperti mana KWSP, demi menjaga kepentingan para pencarum, tabungan di Tabung Hajeeeee dijamin sepenuhnya oleh kerajaan Malaysia.

Maknanya, hari ini hilang RM100 juta, esok pagi RM100 juta ada semula dalam akaun.

Duit mari dari langit Ayah Pin mana pun, kita tak tahulah. Mungkin duit petrol, sawit, bijih timah atau GST.

Mekanisma inilah yg menyebabkan, tidak perlu orang bijak pandai mengendalikan Taboong Hajeeee.

Tukang tarik kereta pun boleh jadi boss Tabooong Hajeee. Lulus SPM cukup makan pun OK. Kah kah kah kah!!!

Kalau nak bagi cantek sikit, beli ijazah dari Pakistan. Kah kah kah kah!!!

Kalau boss Tabooong Hajeee mati hari ini, esok kita gantikan dgn tauke murukku. Kah kah kah!!

Meniaga roti pun boleh bengkrap, padahal org beli roti tiap-tiap hari.

Roti perisa daun sireh ka?

Kahkahkahkah!!!

Friday, February 19, 2016

Manusia Semakin Mengarut Dalam PAS

Madu tualang power! Click here


Kalau sesiapa pun pertama kali berjumpa Hadi Awang sekarang ini, kompom dia akan berkata-kata dalam hatinya.

1. Berumur dah pakcik ni.
2. Riak wajah macam orang tak beberapa sihat.
2. Pakcik ni mungkin dah bergantung pada ubat, seperti mana pakcik-pakcik yg seusia dengannya.

Hadi Awang sekarang bukan Hadi Awang berapi yg kita kenal dulu. Umpama spark plug lama yg apinya mercik ciput-ciput, nak start kereta kena tolak ramai-ramai.

Puak yg suka menolak itu peduli hapa, tolak saja janji kereta jalan. Bila kereta dah jalan, lompat naik. Tak peduli kereta itu pun dah uzur nak membawa penumpang berlebihan.

Puak yg menolak ni, berat-berat semua. Gomok-gomok. Kah kah kah kah!!!

Serban saja dah 5kg seorang. Itu belum kira jubah berapa lapis. Belum masuk lemak perut, pinggang, bontot, berapa lapis pulak. kan? Kah kah kah kah!!!

Kalau Hadi Awang & gang rasa nak pecat Husam. Silakan. Kahkahkah!!! Lagi cepat Husam dipecat, lagi cepat dia boleh berkokok.

Husam akan dibawa ke muka pengadilan parti. Memang proses itu dilihat demokratik.

Tapi atas sebab hapa Husam kena?

Sebabnya cabar parti, cabar boss & kritik parti. Ini lunyai punya alasan la Dol... Alasan ini HAMNO dah lama pakai la woooi.. KAHKAHKAH!!!

Kemudian atas sebab hudud. Memang patut pun Husam bantai puak serban 5kg ni. Sekarang hudud kat mana? Takiyudin boleh bagi tau? Nik Amar dah start asah parang nak berperang? KAHKAHKAH!!!

Malulah sikit kat ketam belangkas, tak sedar diri dah kena main dek HAMNO & Jamil Khir. KAHKAHKAH!!!

Memetik kata-kata TGNA, beliau mengumpamakan perjalanan memperjuangkan hudud itu seperti memandu kereta.

Bila polis tahan. Berhenti. Lalu depan sekolah, bawak slow-slow. Lalu depan kampung orang jgn buat kurang ajar. Sampai ke persimpangan jalan. Slow-slow dan berhenti. Jumpa lampu merah, pun kompom kena berhenti. Tapi jangan matikan enjin. Enjin kena hidup sepanjang masa.

Jangan buat poyo tak tentu hala, sekali orang ambik kunci kereta, menapaklah kau ke pantai nak pergi menyandat sotong di laut. Ada org nak papah? Sekali-sekala boleh la.

Tapi kalau kaki dah ghout, tak ada serban 5kilo yg sanggup papah hari-hari.

KAHKAHKAHKAH!!!

JAKIM Tak Ada Telur

Madu tualang power! Click here



Kalau kita ibaratkan JAKIM ini sebagai seekor kaldai jantan, kejantanannya sudah tak ada.

Dah licin gigi, telinga, hidung, kuku, bulu dan juga telur-telurnya habis dibuang. Kah kah kah kah!!!

Masakan JAKIM tiada kuasa? Woooi, ini bab mencekik masuk perut jadi darah daginglah!

Agama rasmi Msia ialah Islam. Agong beragama Islam.

PM TPM & the balaci majoriti Islam.

Boss polis & tentera orang Islam. Majoriti anggota beragama Islam.

Entah hapa hantu jembalang yg ditakutkan oleh JAKIM ini hanya boss dia yg beragama Islam itu yang tahu.

Cakap bedentum-dentam, tapi penakut.

Kita samakan la JAKIM ini dgn geng-geng pencegah maksiat.

Kalau bab meredah rumah sewa, rumah bujang, hotel murah, tepi semak, mencari orang mengawan, memang nombor satu.

Cuba suruh dia pergi redah Hilton, Grand Continental? Kat situ pun kompom ramai jantan-betina tak menikah sedang mengawan.

Kompom geng-geng pencegah maksiat ini, sampai ke lobby hotel pun tak tergigil-gigil kencing dalam seluar.

Kah kah kah kah!!!!

Itu belum kena soal-jawab cakap orang putih. KAH KAH KAH!!!

Thursday, February 18, 2016

Rahsia Mat Bangla Power-power

Madu tualang power! Click here


1. Ikan puyu.

2. Mamah daun sireh.

3. Nasi segantang sekali makan.

4. Kuah dhall satu baldi sekali harung.

5. Ini paling penting, ini petua orang Bangla turun temurun, "VERAK DULU, VARU KINCIN"


KAH KAH KAH KAH KAH KAH!!!
KAH KAH KAH KAH KAH KAH!!

Bangla juga mengamalkan sesudu besor madu pagi petang malam. Tak caya?? Klik SINI

Ahlan wa sahlan ya sheikh Bangla. Kahkahkahkakah!!!

Proton Juara Logo

Madu tualang power! Click here



logo terbaru

Enjin Campro tak boleh juara F1 pun tak apa, asalkan jadi juara logo. Kahkahkahkah!!!

Dalam banyak2 jenis kereta, Proton paling banyak logo. 

Buat logo ini kompom satu bisnes. Kahkahkahkah! Kalau tidak, buat hapa tukar logo?

Berapa juta pulak dibagi kat syarikat reka logo vodoh ni kita pun tak tahu lah. Kahkahkah!

BMW dah 400 tahun usia logonya. Merc dah 200 tahun. Audi dah 100 tahun. Tak tukar-tukar pun.

Logo cantik tak guna, kalau nak eksport ke Zimbabwe pun haram dia tak mau.

Tak payah logo canggih-canggih la, kalau kereta bagus, kereta berlogo taik kambing pun orang tak komplen.

Kah kah kah kah!

Syarikat anak Mahafiraun ke yang reka logo ni?

Kahkahkahkah!


Proton Menunjukkan Kemajuan Yg Memberangsangkan

Madu tualang power! Click here



Hasil usaha gigih R&D, Proton terpaksa memanggil balik hampir 100,000 model2nya yg mengalami masalah sistem penyejukkannya.

Hanya 100,000 unit. Kahkahkahkah!!! HANYA. Sikit je tu. Kahkahkah! Baru 100,000 unit. Belum panggil balik semua pun.

Ini sudah cukup bagus. Kerana sistem sejuk itu amat teknikal. Saintifik. Teknologi tinggi. Teknologi angkasawan. Kahkahkahkah!!

Ini sudah kira satu peningkatan.

Tak la Proton nampak bangang sangat dok main problem power window lagi.

KAHKAHKAH!!

Wednesday, February 17, 2016

Hero 1MDB Masih Berkicau

Madu tualang power! Click here


Ini hero 1MDB lah! Sapa tara kenal? Satu Malaya suda taw. Kahkahkah!!

Ini hero 1MDB macam hero Hindustan lah, kalah dulu. Kahkahkah!!!

Tuan-tuan yg dikasihi sekelian,

Najib itu dikompang & diangkat Mahafiraun sendiri, jgn lupa tu. Mungkin agaknya beliau perasaan, tugasnya pulak utk menurunkan Najib.

Jika dilihat dari urutan sejarah, bila Mahafiraun tak puas hati dgn Mat Nuar, dia angkat Pak Lah.

Dia berbulu dgn Pak Lah, dikompangnya Najib.

Dia berbulu dgn Najib, sapa pulak nak dikompangnya?

Satu perkara yg akan menjamin Mahafiraun rapat kelopak matanya bila mati nanti, ialah anaknya sendiri jadi PM.

TPM pun anak dia.

Menteri Kewangan pun anak dia. Kan?

Kah kah kah kah!!!

Itu belum bubuh Vincent Tan lagi. Belum bubuh Ananda Krisnan lagi. Kahkahkah!

Agaknya kalau dah mati pun, mungkin dia bawak remote. Dia nak kontrol lagi Msia ni dari dalam kubur.

Kah kah kah kah!

Tuesday, February 16, 2016

Desas-desus Hero 1MDB Nak Kena Tangkap

Madu tualang power! Click here


Kah kah kah kah! tangkap jgan tak tangkap!

Bagi dia merasa mandi berjemaah. kahkahkah!

Dol, seikhlasnya tak perlulah rasanya hero 1MDB ini disumbat ke penjara.

Badan pun tua, tulang belakang pun nampak macam dah herot. KAHKAHKAH!

Mungkin hero 1MDB fikir dia lantang sangat mengkritik 1MDB, dia akan ke dalam. Logiknya begitu lah. 

Forever Alone - MACAM HARAMBerbanding dgn Muhyiddin yg cuba jadi hero, tapi malam-malam bila dia pegang tembolok rasa masih tak cukup makan lagi. KAHKAHKAH!! Jadi Muhyiddin bersuara ciput-ciput cukup. Kahkahkah!!!

Seikhlasnya juga, tak perlu guna bab 1MDB kalau nak tangkap Mahafiraun ni.

Charge dia bab menyamar jadi Melayu pun dah cukup. KAH KAH KAH KAH!!!

Atau pun sekongkar balik sampai lubang cacing, geng-geng dia datang dari Kerala dulu masuk dgn tongkang melalui pelabuhan secara sah atau naik meredah semak? 

KAHKAHKAHKAH!!!

Hero 1MDB Dah Main Junjung-junjung

Madu tualang power! Click here


Hero 1MDB telah kembali ke pangkal jalan.

Hero 1MDB telah kembali kepada Quran & sunnah nampak gayanya ni. KAHKAHKAH!!!

Kahkahkahkah!!!

Hero 1MDB dah pandai suruh orang sumpah sana-sini.

Tapi kan, lebih baik junjung taik sajalah. Kahkahkahkah!

Manusia kalau dah hampir lemas, taik terapung pun dia capai. Kah kah kah kah!!!

Cerdik Mahafiraun ni, time anak sendiri nak tenggelam dia capai Petronas. Kahkahkah!

Seeloknya suruh bengkrap terus kalau tak sanggup capai taik.

Kah kah kah kah!!

Hero 1MDB dirai oleh sahabat tersayang Vincent Tan

Monday, February 15, 2016

Tarbaek Dari FB: I Miss Ahmad Maslan

Madu tualang power! Click here


Kahkahkahkah!!!

Goreng nasik tak pakai api.

Kacau sup pun tak pakai api. Kahkahkah!!!

Ada bela jin kaa?? KAHKAHKAH!

We all love Ahmad Maslan. Don't we?

Kahkahkahkah!

Sindrom Lembaga Telah Menular Ke Sektor Perikanan

Madu tualang power! Click here


Bukan nelayan saja yg jadi hamba.

Pesawah pun jadi hamba. Penoreh getah pun hamba.

Terutama pesawah dan pekebun getah kecil-kecilan. Lagi berat kalau yg tidak punya tanah sendiri.

Masalah utama yg dihadapi oleh 3 sektor ini cuma satu. Masalah orang tengah. Inilah masalah paling sial. Paling cilake.

Masalah orang tengah ini wujud sebelum Mahafiraun lahir lagi. Ianya tidak dapat diatasi hasil dari kesungguhan yg bersungguh-sungguh pihak berwajib yg mati pucuk. Entah berapa ratus kali kempen basmi orang tengah, haram tak jadi hapa.

Lembaga-lembaga berwajib utk membantu sektor pertanian bukan sedikit. Contohnya, Risda, Fama, Mara, Felcra dan macam-macam lah lagi.

Akan tetapi, selagi lembaga-lembaga ini dikuasai Melayu yg tak kenang budi bangsa sendiri, hampeh satu haram tak akan jadi satu benda elok. Melayu berkot bertie ini gaji bukan sikit. Elaun saja boleh pergi umrah balik hari. 

Melayu berkot bertie ini kerjanya melawat kawasan sambil tangan selit kebelakang, terangguk-angguk macam kepala hangguk. Kahkhkahkah!!! 

Sektor perikanan telah lama mengidap sindrom lembaga. Bukan Tabooong Ajeeeez saja yg ada lembaga. Kahkahkahkah!!!

Sedap namanya, Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia.


Saturday, February 6, 2016

Mari Mari! Barang Power!

Madu tualang power! Click here

Sila klik DISINI untuk details.

Cuti Raya Cina sudah sampai. Blogger pun nak cuti juga.

Bersempena cuti panjang ni, aku pun nak balik ke Klate la. Melawat keluarga mertua. Kenduri pun kompom banyak sana-sini. Kahkahkahkah!!

Sambil balik kampung, sambil ambik stok madu. 

Sapa-sapa yg order selepas 3hb Februari ni mintak bersabar la sikit. Lepas 15hb Februari pesanan akan diPosLajukan. 

Jangan risau, relax, setiap minggu kompom ada malam Jumaat punya. Kahkahkahkah!!!

Sapa-sapa yg belum order, boleh buat sekarang.

Support la sikit. Korang bukan rajin klik Nuffnang aku pun. Kahkahkahkah!!!

Sebotol besar 750ml baru RM144-00. Tu dah termasuk belanja pos.

Untuk pesanan, ini e-mail aku, pokobondo@yahoo.com

Kalau korang beli ramai-ramai boleh jugak aku ganti laptop baru. Kahkahkahkah!!!

KAH KAH KAH KAH AKH KAH!!!

KAHKAHKAH KAH KAH KAH!!!

Friday, February 5, 2016

Dengan Mr Os Pun Jadi

Madu tualang power! Click here



This is the pride of Kuala Kangsar. Third only to durian & tempoyak.

Kahkahkah!!!

Ater demer weh, dgn Mr Os pun jadi. Kahkahkah! Kesian kawan tu.

Ater miker nak kalarkan giginya warna ijo ke? Kahkahkah!
Ke miker nak kalarkan rambutnya jadi putih merepoh? Kahkahkah!

Ajer gampang komer. Hawor.

Ajer ngancuk.

Kahkahkahkah!

Thursday, February 4, 2016

Jangan Cabar Bashah

Madu tualang power! Click here



SRP ka, SPM ka, bukan isu. Sijil itu penting. Pendidikan itu penting. Tapi bukanlah segala-galanya.

Ingat, nabi kita pun tak reti membaca.

Boon Siew tak reti membaca & menulis. 

Darth Vader kudung 2 belah kaki, kudung sebelah tangan, bercakap pun guna mesin, tapi dia memerintah galaxy. Kahkahkah!

Hang ingat hang ada degree hang terra? Kahkahkahkah!

Apa pelik degree-degree. Tukang tarik kereta pun ada Masters & PhD dari Preston Univ. of Pakistan.

Kahkahkah!!!

Apa nak pelik? Kapal selam pun tak boleh menyelam. Bumbung stadium baru buat pun boleh runtuh-rantah. Kahkahkah!


Hang pikiaq Fairus sorang boleh claim keturunan raja?

Bashah pun boleh kalau dia mau. Bukan sekadar SPM, Masters atau PhD, dia siap boleh claim keturunan Raja Bersiong hisap darah. 

Takot? Kahkahkahkah!


Mukhriz Akan Banyak Bercakap

Madu tualang power! Click here



Semua orang nak bercakap. Kahkhkah! Semua orang boleh bercakap. Tapi cakap apa? Kahkahkah!!

Cakap Bahasa Melayu? Cakap bahasa orang putih? Cakap Bahasa Tamil? Bantai la. Kahkahkahkah!

Tapi kata orang dulu-dulu, cakap siang pandang-pandang. Cakap malam, dengar-dengar.

Kahkahkahkah!!!

Tak kan tak mengambil iktibar macamana Muhyidin bercakap? Shafie Afdal bercakap macamana?

Paling kurang pun ambil iktibar dari ayahanda selaku hero 1MDB. Kahkahkah!!

Lain cerita lah kalau dah tak sayang tembolok.

Sekadar cakap boleh lah. Pooooooorah!

Kahkahkahkah!!! 

Wednesday, February 3, 2016

Anwar Ibrahim Suka-suka Masuk Jel Baq Hang

Madu tualang power! Click here


Ini namanya, tak dapat tanduk dapat pulas telinga pun jadi. Kahkahkahkah!!!

Bapak mana tak sayang anak kan? Biar pun anak dah tua bangka boleh jaga diri sendiri.

Bab Muhkriz kena tendang ni memang la pedih bagi tuan punya badan. 

Tapi bapak yg menengok lagi ngilu. Kahkahkahkah! Macam kena siat-siat kulit kepala. Kahkahkahkah! Rasa macam kena pijak-pijak la kepala. Kahkahkah!

Tak caya tanya Madey.

Syukurlah Mukhriz dapat dah balik kampung makan karipap dgn mak. Tiada lagi bebanan tugas Menteri Besar.

Mat Nuar entah bila dapat makan karipap ye tak?

Pusat Penyembelihan Protong

Madu tualang power! Click here



Nak berniaga tak reti. Harga lagi mau naik. Ini sudah sembelih.

Model yg ada dok pusing model itu aje lah saban tahun.

R&D budjet paling ciput, sejak dulu asyik dok fokus power window selalu jem. Kahkahkahkah!!!

Spare part memang lauk, buat menggunakan bahan murah, jual berdentum-dentam.

Nak jual ke luar negara, safety tak lepas. "You better ride a donkey", kata Jeremy Clarkson. KAHKAHKAH!

Syarikat besi tin Milo buruk ini ilham Mahafiraun. Tiap-tiap tahun rugi tak pernah untung. Tiap-tiap tahun mintak modal baru.

Nak ekspot ke Zimbabwe pun Mugabe tak mau. Kahkahkah!!

Last-last, paling mudah sembelih rakyat sendiri. Mau tak mau orang beli jugak sebab kereta Proton masih termurah di pasaran.

Semelih jangan tak semelih. Kahkahkakah!!!

Sapa paling ramai memandu Proton?

Jawabnya, orang kita Melayu. Berhutang keliling buah pinggang kita 9 tahun. Kahkahkahkh!

Hanya kerana nak menghidupkan syarkat besi tin Milo buruk Mahafiraun.

Pembeli Proton lah yg kerap kantoi bayar installment. Paling ramai kena cangkuk.

Paling penting, Proton banyak menyumbang utk industri saman negara. Kah kah kah kah!!!

BMW 7 series cermin gelap jarang kena tahan. Kahkahkahkah!!!

Aku pun pakai Proton daaaa.. Sampai habis bayar la. Sampai khatam. 9 tahun kerja keras.

KAH KAH KAH KAH KAH!!!

Tuesday, February 2, 2016

Betapa Nurul Izzah Salah Dalam Pengamatannya Tentang Taboooong Hajeeeee.

Madu tualang power! Click here


Eh! Tak payah panggil orang korporat mengepalai Tabooong Hajjeeeee...! KAHKAHKHAKAHKAH!!

Panggil saja tulang tarik kereta.

Tukang tarik kereta berkebolehan menarik.

Dia boleh tarik orang kampung berduyn-duyun menabooooong di Tabooooong Hajeeeee. Kahkahkahkah!

Tukang tarik kereta pun pandai tarik korporat masuk Tabooong hajeeeee. 

Tukang tarik kereta boleh tarik pelabur dari luar negara.

Terutama dari Benua Keling.

KAHKAHKAHKAH! KAHKAHKAHKAH!!!!


Nik Amar Mungkin Telah Siap Bala Tenteranya

Madu tualang power! Click here


Tak susah nak jadi jaguh kampung. Angkat tangan genggam penumbuk kemudian pekik, "Idop Melayu!!"

Tu dia Dol, meremang bulu belakang batang tengkuk kau. Kahkahkahkah!!

Kita flashback sikit. Mudahnya bermain sentimen. Nik Amar pun pandai main sentimen dgn pengundi di DUN yg diwakilinya. Dia pun nak jadi hero kampung jugak.

Tapi Nik Amar lagi dahsyat, dia nak ajak perang dgn HAMNO! KAHKAHKAH!!!

Meremang bulu ari-ari kau Dol. Bertambah 2cm! KAHKAHKAHKAH!

Bak kata pepatah, kalau parang panjang sekontot, pergi buat menyadap nira aje la. Berpeluh sikit badan. Buang kolestrol-kolestrol yg dah terlebih. 

Kahkahkakah!
Husam sudah bikin panas. Kahkahkahkah!
Baca berita penuh DI SINI

Monday, February 1, 2016

Mencuci Taboong Hajeeee Secara Ghaib

Madu tualang power! Click here

Perbuatan dalam gambar di atas maknanya, 'membuntuti'. 
Membuntuti, bukan membontoti. KAHKAHKAH!!!


Manakala perbuatan di atas ini pelik sikit.

Kita umpamakan perbuatan dia itu cuba mencuci najis di dalam jamban.

Hapa benda kerja basuh najis? Kahkahkahkah! Sampai kiamat tak cuci-cuci. Apa kerja ni, main taik? Kahkahkah!

Kalau nak bersih, basuh injap tu dulu yg sebenar-benarnya. Kahkahkah!!
Bersih kepala injap, yg lain akan turut bersih.
Kalau tak bersih jugak? Kerat injap. Kahkahkahkah!!!



Manakala diatas pulak datangnya dari tukang cuci dari pasukan PAS. Baca DI SINI.

Tukang cuci ini basuh cara remote control. Atau kata bomoh Melayu, basuh cara ghaib. Kahkahkahkah!!!

Belum apa-apa, dia boleh kata, "Ohhh! Injapnya itu memang sediakala bersih. Boleh dipercayai kebersihannya." Kahkahkahkahkah!!!!

Dol,

lu nak ketawa ke menangis?