Saturday, January 30, 2016

Go Hasan Malek, Go!

Madu tualang power! Click here



Melihat kepada kelaku ahli lembaga jembalang Islam dalam Tabung Haji melaksanakan tugas mereka sekarang ini, sekiranya MIC sekali pun jikalau mempunyai kepakaran & berkeupayaan dalam memulihkan Tabung Haji, silakan.

Berpuluh tahun Tabung Haji telah diuruskan orang Islam, sekarang hasilnya hampas. Rugi tahun lepas. Rugi tahun-tahun lepas. Tahun-tahun-tahun lepas pun rugi juga. Meniaga fala vutoh hapa?

Kalau Habsyi-Yaman pun nak tumpang sekaki merepair Tabung Haji, silakan kalau rasa bagus sangat.

Supaya Tabung Haji tak buat lagi kerja bodoh seperti beli tanah harga mark-up berpuluh kali ganda, sebagai contoh. 

Kita mahu Tabung Haji kembali ke tujuan asal. Kumpul duit pendeposit. Cukup tahun pendeposit dapat pergi Mekah. Segala urusan di Mekah, Tabung Haji uruskan. Balik kampung pendeposit dapat title 'Haji'. 

Duit pendeposit tak digunakan utk beli tanah yg entah hapa kejadah gunanya.

Kalau DAP rasa nak campur-tangan dgn membawa kepakaran mereka orang Cina berniaga. Ahlan wa sahlan!

Usahkan MIC, MCA. Usahkan DAP. Kalau Hasan Malek sekalipun, siap pakai janggut pakai purdah dan beliau ingin campurtangan menangani isu Tabung Haji ini , silakan.

Hasan Malek boleh!! Go, go Hasan Malek!!!

Kahkahkahkah!!!!


26 comments:

  1. Balaci from habsyi

    ReplyDelete
  2. Go go hassan malek....go go hassan malekkkk....go go Hasan malekkkk ( ikut lagu power rangers) kah kah kah

    ReplyDelete
  3. TH rugi. Dap juga yg salah. Setahu aku non muslim juga boleh simpan dlm TH. So ahli dap pun boleh menyimpan. So what balaci habsyi. Pakai nama syed konon. Aku rasa abu jahal abu lahab pon pakai nama syed jugak. Adoi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kompom jap lagi depakaitkan dgn nama Mat Nuar.
      Kahkahkahkah!

      Delete
  4. Sepatutnya lantik nik amar yg jd pengerusi tabung haji..
    Nanti dia buat magic

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak bley, sikit hari lagi Nik Amar nak berperang dgn HAMNO.
      Kahkahkahkah!!!

      Delete
    2. Nik amar kan pandai magik kan balak..
      Kahkahkah

      Delete
  5. Enter your comment...Mamak pudukang Klau ada idea,, slakan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mamak padukang tercekik kari kambing.
      Kahkahkahkah!!!

      Delete
  6. Yop oiii
    Teman kalo boleh nk kan aji adi ngn din chicken..demerr tu hebat tau..kahkahkah
    Ape kata walaun..mesti demerr stuju..
    kahkahkah

    ReplyDelete
  7. Kasi le peluang pd mat maslan handle tabung hajeee

    ReplyDelete
  8. knp cina tadbir singapore maju aje. klu nak jahanamkan s'pore bagi melayu umno tadbir

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapat kat HAMNO, dah lama Singpore tenggelam dalam Selat Tebrau.

      Kahkahkahkah!!

      Delete
  9. TEROPONG TOK BOMOHJanuary 31, 2016 at 1:44 AM

    mungkin ke ada pendeposit simpan duit dlm TH ....duit haram jadah....tu yg hilang berkat tu....yg jaga tu pun haram zadeh agaknya....tu yg habis semua jadi can mali can

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kahkahkah!
      Mungkin ada yg buat money-laundering dgn TH?
      Kahkahkahkah! Itu andaian kita saja la.
      kahkahkahkh!

      Delete
  10. menatang ape money laundering tu libang?masuk TH bawak batu dua biji keluar bawak ratus juta ke.itu dh sekapal dgn pirate of carribean.

    ReplyDelete
  11. My opinion. Duit haram simpan dlm TH boleh. Dgn syarat TH tak tau. TH pun tk tanya duit ni halal ke haram. Dia cuma check duit ori ke palsu. Haha. Tp ini bukan isu. Isu sebenar ialah pengerusi TH dato azeeez raheem tu halal ke harammm?? Kahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melayu ori ke atau melayu celup kah kah kah kah

      Delete
  12. Cina pap tadbir spore. Spore jadi maju. Aku percaya kalu cina dap tadbir msia. Msia lebeh maju drp spore. Amacam hamno?

    ReplyDelete
  13. Yg atas tu nama ja syed...keturunan nabi konon..
    nabi tak pernah suruh menipu
    nabi tak pernah suruh sokong perompak
    nabi tak pernah suruh buat ketja bodo.

    ReplyDelete
  14. John Kulop anak MalekJanuary 31, 2016 at 5:37 PM

    Hamboi dah mcm ruangan soal jawab 'enta komen libang libu tokok' kasi pidih lagi..

    ReplyDelete
  15. jangan marah ye,biar org tipu kita tp jgn kita tipu org.bengap punya statement.

    ReplyDelete
  16. muka penyamun dari negeri arab

    ReplyDelete
  17. Sapa kat mat habsyi ni arab? Dey india mari ma! Sama kapal azeeeeeeeez raheeeeeem. Ini pon abu lahab juga! Vala vutuuuuuuuuuuuh.

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.