Friday, January 29, 2016

Apa Salah TPPA?

Madu tualang power! Click here



Rapat umum sentiasa menunggu komentar-komentar Ahmad Maslan mengenai TPPA yg bakal menggegar otak. Kah kah kah kah!!!

Tapi tak ada. Mat Maslan macam mogok.

Apa salahnya TPPA ini hanya Mat Maslan yg tahu.

Mat Maslan telah tidak berlaku adil. Kah kah kah akh!!! Mat Maslan telah menganak-tirikan TPPA. Mat Maslan hanya mementingkan GST.

Mat Maslan tak lagi berkicau berkempen hoo-haa tentang TPPA sebagaimana sibuknya dia berkempen utk GST.

Cakap la wahai Mat Maslan, kalau GST boleh mengurangkan harga barangan, TPPA akan mengnegatifkan harga barangan terus.

Macam negatifnya rezab Tabooooong Ajeeeez. Kahkahkah!

Bagitau la kpd msyarakat, jangan bimbang kerana selepas TPPA, jika anda pergi membeli tepung di kedai King Arthur, anda akan dapati harga tepung itu -RM12-50. Bukan lagi RM2-50. Kahkahkahkah!!!

Maknanya, King Arthur akan memulangkan balik RM15-00 kepada anda! Macam Najib pulangkan balik duit Sheikh Arab la, kan?

Image result for ale uto

Kahkahkahkahkah!!!

6 comments:

  1. Ko jgn kutuk matmaslan oi.die lah ikon rajalawak malaysia skrg ni.tanpa die xde la gelak tawa utk mereda kan stress. Die penting ooo sebagai badut rajalawak malaysia.tgk muka pun dah lawak,belum lg wat lawak.kalo wat lawak mmg org gelak guling2 oiiii.bakat semula jadi tu jgn matmaslan sia2 kan.Gunakan dgn penuh hekmah Kakmah. Kahkahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muka pun sama iras arwah Ibrahim Pendek. Talent pun boleh tahan... boleh jadi sarjan kpd Chief Penyamun jugak la.

      Delete
  2. Haha. Mana pi mad maslan? Dah ilang / dilarang melebong?? Tp ayatnye kena baca negatif. If dia kata turun kena paham naik. Dia kata untong kena paham rugi. Ya ler. Pakar melebong. Haha

    ReplyDelete
  3. Ha..ha..ha..
    itu Mat Poyo Banjar Benut.

    ReplyDelete
  4. LAWAK BODOH NYA TIDAK MENOLONG NAJIB, BAHKAN MEMBODOHKAN NAJIB PULA ....SERUPA HASAN MALIK LAH JADINYA NANTI ...SIMPAN DALAM JAMBAN.....!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan stress.
      ini memang membantu najib.

      aku bagi contoh.
      dalam islam kalau kau tolak satu rukun iman,islam kau sudah tak valid.
      betul tak?

      persamaannya seperti ini: 6-1=0

      dalam kes 2.6bilyon
      persamaannya: 2.6bilyon - 0 = 0
      so, kau hairan kenapa jadi kosong?
      jawabnya najib dah pulangkan balik 2.6bilyon tu.

      sekarang kau nampak tak patuh syariahnya kat situ!

      inilah contoh pemimpin islam yang ramai orang cemburu.
      malah cuba nak jatuh kan pulak.
      tak patut kan.

      Delete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.