Friday, October 14, 2016

Broheng Ali Returns

Madu tualang power! Click here

Ibrahim Ali 'rela mati seorang diri, takkan gadai prinsip'

     Anne Muhammad      Hari ini, 7:52 pagi      Hari ini, 7:59 pagi
    Presiden PERKASA Datuk Ibrahim Ali berkata beliau lebih rela mati seorang diri daripada menggadaikan prinsip perjuangannya yang mahu membela Melayu Islam bumiputera.
    Katanya, beliau kini sudah tidak kisah dengan mana-mana parti di negara ini yang sanggup mengetepikan dirinya demi mendapatkan undi bangsa lain.
    “Biar saya mati terbujur seorang diri, biar saya mati tak ada orang kebumi bila meninggal, saya tak kisah, jenazah reput orang tak nak usung kerana takut nak usung jenazah Ibrahim Ali kerana orang lain takut tidak dapat undi.
    ----------------------------------------------------------------------------


    Prinsip tu hapa? Kahkahkahkah!

    Prinsip tu macam berudu ke atau macam katak puru? Kahkahkah!!

    Dol,

    Broheng ni dah lama tak keluar buat berita. Juga dah lama tak masuk frame. Dalam erti kata lain, orang dah tak ambik pot dah kat mamat ni.

    Pada hemat aku, ini kes kecik ati, iri hati & rasa dah nak mati. Kahkahkahkah!!!

    Ada ka patut Mahafiraun bukak parti baru tak ajak pun Broheng join sama. Ada ka patut Mahafiraun mendahulukan Muhyidin. Ada ka patut Mahafiraun tak bagi pun kerusi apa satu pun kat Broheng. 

    Kahkahkahkah!!!!

    Sentap la Broheng, sedangkan dia dulu sikit punya kamceng dgn Siti Hasmah. Kahkahkahkah!!!


    Dia nak mati sorang-sorang ke, mati dalam kapal terbang ke, dalam keretapi, dalam gua, silakan. Kahkahkah!

    Tak ramai merindui mu. Kahkahkah!

    Tapi tolong la, lepas mati nanti jangan jadi langsuir. Kahkahkah!!!

    Takut budak-budak nak pergi mengaji.

    KAHKAHKAH!!!

    Thursday, October 13, 2016

    Aji, Spring Hapa Pulak Ni Aji?

    Madu tualang power! Click here

    Jangan bawa ‘spring’ ke negara ini – Hadi

    Tak sapa nak bawak 'spring Arab' aih. Kahkahkahkah!!!

    Hapa ingat serban 5 kilo, sarung jubah sapu tahik ayam, bawak Spring Arab tu dah kira bagus la?

    Mulut kumat-kamit tu kira bagus la?

    Dapat cangkuk Puteri HAMNO tu kira bagus la? Kah kah kah!!

    Ni dia 'Sakai Spring', berpuluh kali ganda power dari 'Arab Spring';


    Sakai Spring boleh didapati di perkampungan orang asli.

    Aku selalu dapat ubi ni percuma time cari madu. Kahkahkahkah!!!

    Dol,

    kalau bersakai spring ni, bini kena lebih la. Kahkahkahkah!!!

    Toksahkan Puteri HAMNO, Puteri MCA, Puteri MIC pun kompom lebai bertongkat boleh cangkuk.

    KAHKAHKAHKAH!!!

    Aji, Lu Cerita Hapa Ni Aji?

    Madu tualang power! Click here

    Sempena Asyura, Hadi seru penyatuan Sunni-Syiah

     | October 12, 2016

    Presiden PAS berkata sedangkan ulama terkemuka Sunni dan Syiah zaman 
    dulu pun boleh bersatu menentang pemerintahan zalim pada zaman masing-masing.

    PETALING JAYA: Datuk Seri Abdul Hadi Awang menyeru umat Islam bermazhab 
    Sunni dan Syiah di seluruh dunia kembali bersatu dengan mencontohi hubungan 
    erat ulama kedua-dua mazhab itu suatu ketika dulu.

    Hadi yang juga naib presiden Persatuan Ulama Sedunia berkata ulama terkemuka Sunni dan Syiah zaman dulu bersatu menentang pemerintahan zalim pada zaman masing-masing.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------

    Satu nak tanya, kahkahkahkah!! Dah makan ubat ke belom? Kahkahkah!!!

    Kemudian nak tanya lagi satu, "makan ubat cap apa?" Kahkahkah!!!

    Tanya lagi, "betul ke sukatan?" Kahkahkah!!! Org suruh 2 sudu, telanlah 2 sudu. Jangan ditarah licin satu botoi. Kahkahkahkah!!!

    Last punya tanya, "ubat kaler hapa?" Kahkahkahkah!!!

    Kalau petang makan ubat kaler kuning, kena telan yg warna kuninglah.

    Jangan telan yg warna biru!! Kahkahkahkah!!!

    Yg warna biru itu utk tgh malam aje.

    KAHKAHKAHKAH!!!!

    Kuda pun reti cari pokok nak dikencing.
    Kahkahkahkahkahkahkah kah kah!

    Wednesday, October 12, 2016

    Kemut Tak Ada Ubat

    Madu tualang power! Click here



    Chief Minister Lim Guan Eng also owes the court RM500 as cost for cancelling defamation case against him, says PAS’ Nasrudin Hassan.
    -----------------------------------------------------------------------------------------

    Orang yg ada nawaitu nak bayar utang, dari atas bulan pun dia usaha bayar. Kahkahkah!!!

    Neil Armstrong settle hutang Ronald Reagan dari atas bulan. Dia telefon dari bulan guna Nokia 3310.  Time Nokia tengah top. Kahkahkah!!!

    Dia arahkan bininya bayarkan sekian-sekian amaun kpd Ronald Reagan sebab dia tak ada duit  nak bayar charge pay-per-view sebab tertengok movie sedap dalam rumah Ronald Reagan. Kahkahkah!!!

    Kalau nak bayar, dalam air pun orang usaha bayarkan. Kah kah kah!

    Sekarang ada internet banking, usahkan dalam air, tengah berpeluh-peluh nak keluar air pun boleh bayar. Apa masalah?

    Ini masalah kemut sangat. Kemut keliling tak ada ubat.

    KAHKAHKAH!

    Saturday, October 8, 2016

    Keluar Masuk Macam Siput Babi

    Madu tualang power! Click here

    Ezam umum keluar Umno

     
    Bekas Senator, Datuk Mohamad Ezam Mohd Nor hari ini mengumumkan keluar Umno selepas merasa kecewa dengan parti itu.
    Menurutnya, keputusan sukar itu diambil bagi mempertahankan prinsip perjuangannya dan demi melakukan perubahan di negara ini.
    --------------------------------------------------------------------------
    Masa dia masuk kembali ke HAMNO dulu, tak ada pun anak Mat Nuar kecewa terjun tingkap.
    Dia keluar HAMNO kali ini pun, kompom tak ada sekor pun Puteri HAMNO meraung-raung cakar dada guling-guling atas tar. Kahkahkah!
    Dia ni kalau nak dikatakan melukut tepi gantang, marah melukut. Dia ni umpama serbuk papan lah. Kahkahkah!
    Dah resmi dia. Apa nak heran.
    Standard lah ni. Kena ketuk, menyorok masuk. Bila angin dah sepoi-sepoi bahasa, menyurung keluar kepala. Kena ketuk, tersentap masuk balik.
    Ini resmi hapa ni? KAHKAHKAH!!!
    Tenggiling pun boleh. Penyu pun boleh. Kura-kura pun boleh.
    Tapi paling sesuai rasanya siput babi.
    KAHKAHKAHKAH!!!

    Friday, October 7, 2016

    Tarikh BERSIH 5 Sama Dgn Majlis Cukur Jambul

    Madu tualang power! Click here

    PAS tak akan sertai BERSIH 5, kata Takiyuddin

     Hari ini, 10:26 malam      Hari ini, 10:37 malam
    PAS memutuskan tidak menyertai perhimpunan BERSIH 5 yang dijadualkan hujung bulan depan, walaupun pada prinsipnya menyokong matlamat asal gabungan itu.
    Setiausaha Agung PAS, Datuk Takiyuddin Hassan berkata, BERSIH 5 mempunyai banyak matlamat lain yang dirasakan tidak selari dengan pendekatan parti Islam itu pada masa kini.
    -----------------------------------------------------------------------------------------

    Hujung bulan depan BERSIH 5 akan berkumpul ramai-ramai. Sapa2 saja dijemput datang buat ramai.

    Orang DAP datang, orang PKR datang, orang AMANAH datang & khabarnya orang asli Gua Musang pun akan join sekali.

    Tapi memandangkan ianya akan dibuat hujung bulan depan, PAS tak dapat hadir.

    Kerana ketika itu otai-otai, kapla-kapla, chief-chief, saf-saf pimpinan PAS akan amat sibuk memenuhi jemputan lain yg lebih utama.

    Depa terpaksa hadir kerumah Si Ani janda baru dapat laki dah mengandung nak buat kenduri lenggang perut. KAHKAHKAHKAH!!!

    Juga Si Anu anak dara kahwin tangkap basah dulu dah bersalin oiii! Kahkahkahkah!!! Kena pergi rumah dia ada kenduri cukur jambul. 

    Hujung-hujung tahun ni jadual padat. KAHKAHKAHKAH!!!

    Hujung bulan November/Disember musim tengkujuh musim banjir nanti lagi haru. Kahkahkah!!!

    Otai-otai semua sibuk tolong orang mengetat skru katil.

    KAHKAHKAHKAH!!!


    Thursday, October 6, 2016

    Zahid Hamidi Tak Sempat Belajar PPSMI

    Madu tualang power! Click here

    Zahid tak kecil hati ucapan bahasa Inggeris dikritik

     Bernama      Hari ini, 8:31 malam      Hari ini, 8:38 malam
    Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi sama sekali tidak ambil peduli atau berkecil hati berhubung kritikan terhadap beliau yang berucap dalam bahasa Inggeris pada Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa Bersatu ke-71 di New York baru-baru ini.
    ---------------------------------------------------------------------------
    Sapa lagi lah yg paling cocok menghina bahasa sendiri kalau bukan bangsa itu juga?

    Sapa lagi lah yg paling sesuai membuang tulisan jawi dari sekolah, selain bangsa yg menggunakan tulisan itu dalam membaca al Quran?

    Sejarah tak menipu. Yg pasti HAMNO handal dalam memutar-belitkan sejarah.

    Sejarah telah merakamkan bagaimana percubaan Mahafiraun menghumban Bahasa Melayu dgn memperkenalkan PPSMI. PPSMI telah merugikan bangsa Melayu dimana ianya telah memaksa ke dalam tembolok pelajar Melayu supaya belajar Matematik & Sains dalam bahasa Inggeris.

    Sejarah juga telah merakamkan bahawa bangsa Melayu sendiri menendang tulisan Jawi dari sukatan pelajaran di sekolah.

    Hasilnya, cakap orang putih entah ke mana dan membaca Quran ramai yg merangkak-rangkak.

    Di PBB, org Jerman cakap bahasa makbapak dia. Org Rusia cakap bahasa makbapak dia. Org Jepun cakap bahasa makbapak dia. 

    Bahasa jiwa bangsa.

    Sesiapa saja dalam dunia ini yg mengangkat bahasa selain bahasa makbapaknya bermakna sekaligus dia telah mengakui tuan punya bahasa itu lebih bagus dari bangsanya.

    Sekorup-korup Sokarno & Soharto, di PBB mereka bertutur bahasa makbapak mereka.

    Cuma kita, Melayu yg ponggongnya hitam atau pun cokelat-cokelat sikit2, masih mengagung-agungkan bahasa penjajah. Kahkahkahkah!!!

    Di PBB sana, sapa pun tak marah kalau Jowo Bagan Datoh ngomong jowo. Kahkahkah!!! 

    Kalau cakap org putih itu betul, takpa lah jugak. Ini org putih pun tak paham! Kahkahkah!!

    Org putih sendiri mintak terjemahan. Kahkahkah!!!


    Wednesday, October 5, 2016

    Lagi Kisah Dari Universiti Mongolia

    Madu tualang power! Click here

    Syarikat Azizan Osman ambil serius penafian UM

     29 Sep 2016, 9:59 malam      29 Sep 2016, 10:05 malam
    Richworks International Sdn Bhd memohon penjelasan lanjut Universiti Malaysia (UM) susulan penafian institut pendidikan itu bahwa penceramah motivasinya Azizan Osman tidak pernah dianugerahkan gelaran ijazah kehormat doktor keusahawanan.
    --------------------------------------------------------------------------------

    Kecoh serata alam 'Dr' yg mamat Azizan Osman ini pakai adalah palsu.

    Sebenarnya, ramai yg usung 'Dr' palsu sekarang ini. Apa nak pelik, cash is king.

    Dol,

    macam ni la. Ada satu solution supaya tidak timbul kes-kes macam ni di masa akan datang.

    Kepada sesiapa yg nak kahwin ujung tahun musim banjir tengkujuh kali ini sila pasang niat,

    "sahaja aku akan bubuh nama anak aku nanti tak kira laki/pompuan bermula dgn 'Doktor' dalam surat beranak dia nanti"

    Kahkahkahkah!!!

    Settle. Tak payah susah-susah pergi UM (Universiti Mongolia).

    Anak itu nanti kompom ke hulu ke hilir orang panggil doktor.

    Ketua Polis Negara pun tak ada kuasa nak marah dah time tu.

    KAHKAHKAH!


    Tuesday, October 4, 2016

    Nasik Lemak Kacang 2 Bijik

    Madu tualang power! Click here

    Gadis nasi lemak Anak Dara dikejutkan dengan kunjungan MB

       Hari ini, 3:07 petang      Hari ini, 3:10 petang
      Selepas disaman peguat kuasa negeri Selasa lepas, Siti Hajjar Ahmad mungkin tidak menyangka beliau akan menerima kunjungan pegawai paling kanan dalam kerajaan negeri – menteri besar sendiri.
      Malah, Malaysiakini difahamkan Datuk Seri Azmin Ali sendiri datang menyerahkan borang permohonan lesen penjaja kepada gadis 24 tahun yang menjadi sensasi Internet kerana kecekalannya mencari rezeki itu.
      -----------------------------------------------------------------------------------

      Kata kuncinya "anak dara". Kahkahkahkah!!!

      Dah la anak dara, lawo pulak tu, ada degree pulak tu. Degree ori taw. Kahkahkah! Bukan degree kelentong. Bukan degree dari UM (Universiti Mongolia).

      Untung anak dara ni.

      Namun ada janda beranak 4 meniaga pulut kuning depan bank, tak berapa untung nasibnya.

      Ada kisah budak baru umur 12 tahun dah menyara keluarga kerana mak bapak dah tak ada, nasibnya tak seuntung tuan nasik lemak anak dara.

      Usahkan para MB, kerani majlis daerah pun tak lalu nak singgah. Kan? Kahkahkah!!

      Sampai MB pun turun padang, kompomlah nasik lemak anak dara ini montok, gebu & tegang bungkusnya. 

      Kacang pulak 2 bijik je.

      Kahkahkahkah!!!

      Montok tak? Kahkahkah!

      Monday, October 3, 2016

      UM Mana Bagi 'Dr' Kpd Azizan Osman?

      Madu tualang power! Click here

      UM tak beri ijazah kehormat pada Azizan Osman

       Hari ini, 12:55 tengahari      Hari ini, 1:05 tengahari
      Susulan perbincangan hangat di media sosial, Universiti Malaya (UM) hari ini menegaskan tidak pernah menganugerahkan gelaran Ijazah Kehormat Doktor Keusahawanan kepada penceramah motivasi Azizan Osman.
      --------------------------------------------------------------------
      Kompom lah setelah dikorek-korek, UM tak bagi ijazah doktor pun kpd Azizan Osman.
      So, kena panggil Encik Azizan aje lah. Ada masalah? Ada masalah hati?? Kah kah kah kah!!
      Pun begitu, Azizan Osman masih boleh claim dia dapat 'Dr' itu dari Univ. Of Mauritania (UM), Univ. Maldives (UM), Univ. Madagascar (UM) & paling best dia boleh kata Univ. Of Mongolia (UM) yg bagi ijazah doktor.
      Kah kah kah!! Ada masalah sakit hati ke?
      Memang dia charge mahal gila babi utk kursus anjurannya. Kaplevuto sapa suruh kau pergi bayar? Kahkahkah!
      Memang dia menjual jarum jahit pun belum tentu reti & dia tak ada pun bisness yg dibuatnya meletup juta-juta. Dah yg kau percaya dia punya auta, kaplevuto sapa suruh? Kah kah kah!!
      Kita sedap membantai mamat Azizan ini sebab dia Melayu & dia memang poyo.
      Tapi Dol,
      lu sedar tak berapa puluh tahun Ananda tauke Astro menipu hidup-hidup mati keras?
      Cerita ulang2, iklan 5-6 jam. Cas tiap2 tahun naik. Nak potong Astro susah nak mampus. Tak ada pulak nak protes sampai turun jalan raya kan? Lu buat bodoh bangang bayar jugak bil.
      Kahkahkahkah!!!
      Mamak Kerala yg memerintah lebih 20 tahun itu pun tak pernah orang korek surat beranak dia, betul ke dia guna 'bin' atau guna 'anak lelaki'?
      Selamat 20 tahun lebih dia menyamar jadi Melayu. 
      Kahkahkahkah!!!

      Sunday, October 2, 2016

      Sapa Faham Ku Li?

      Madu tualang power! Click here

      'PAS begitu lemah, tapi saya tak faham Umno Kelantan'

       Hari ini, 1:53 tengahari      Hari ini, 1:55 tengahari
      Kepimpinan PAS Kelantan kini didakwa begitu lemah tetapi itu belum tentu memberi kelebihan kepada musuh tradisinya Umno.
      Veteran Umno Tengku Razaleigh Hamzah berkata partinya sendiri bagaimanapun masih tidak memberikan jawapan tegas berkaitan pendiriannya terhadap PAS.
      ---------------------------------------------------------------
      Dia tak faham HAMNO Klate.
      Sedangkan HAMNO Klate, PAS Klate, ore Klate, bahkan satu Malaya pun tak faham dia ni.
      Buatlah ikut mana pun, dia tetap HAMNO. Kahkahkahkah!!!
      Orang lain habis lintang pukang lari, berangkut berpindah, cabot lari tinggalkan HAMNO, dia masih lagi dok "idop Melayu, idop Melayu, idop Melayu!!!"
      KAHKAHKAHKAH!

      Saturday, October 1, 2016

      Protong Dah Sampai Ajal

      Madu tualang power! Click here

      Bloomberg: Proton akan jual 51 peratus sahamnya

       Hari ini, 2:29 tengahari      Hari ini, 2:31 tengahari
      Pembuat kereta nasional Proton Holdings Bhd bercadang melepaskan 51 peratus pegangannya sebagai sebahagian strategi mendapatkan rakan niaga asing dan menjana aliran tunai dalam keadaan ekonomi tidak stabil, lapor Bloomberg.

      Syarikat kereta mana la yg akan sudi berkongsi niaga dgn Proton ni. Kah kah kah !!!

      Syarikat mana la yg sudi hulur batang tengkuk dgn syarikat sarat hutang ini. Kah kah kah!!!

      Susah hati vendor-vendor bumiputera Melayu Islam. Kah kah kah!!! Wiper Wira dalam gudang nak tolak ke mana? Getah lapik kaki, getah alas dalam boot, nak tolak ke mana ni??? Kah kah kah!!!

      Buat tukun la. Ternak siput sedut. Kah kah kah! Tak lalu makan vendor-vendor dapat berita ni.

      Proton ni sepatutnya 30 tahun sudah tutup kedai. Kah kah kah!!!

      Ini semua dek kerana Mahafiraun bermimpi tengah malam bahawa Tanah Melayu akan jadi pengekspot kereta terulung di rantau Asean. Kah kah kah!!!

      Terulung hapa ke benda, "you better ride a donkey than this car". Kah kah kah!!!

      Aku pun pakai Proton la, dah 9 tahun aku naik kaldai tiap2 hari. Kah kah kah!!!!



      Friday, September 30, 2016

      Senang Masuk Susah Keluar

      Madu tualang power! Click here

      Zakat: Benarkah senang masuk susah keluar?

       Al-Abror Mohd Yusuf      Hari ini, 11:31 tengahari      Hari ini, 11:48 tengahari

      Ini satu persoalan bangang yg dilontarkan di Malaysiakini. Satu Malaya sudah tahu jawapannya.

      Pengamal media sosial sedia maklum bahawa saban tahun di bulan Ramadhan, segala macam Pusat Pungutan Zakat, Jamil Khir, mufti, JAKIM, MAIS, MAIS, MAIK & para sekutu yg sewaktu dengannya kompom kena balon.

      Mana pergi duit zakat bilion-bilon?

      Nak mengutip zakat macam-macam jenis kaunter dibukak. Kalau boleh, depan jamban awam pun dia nak bukak.

      Cuba toleh kiri kanan atas bawah celah kangkang, ada berapa jenis kaunter mengagih-agihkan wang zakat yg pernah di jumpa orang?

      Ptuuuuih!

      Zakar Zakat: Senang masuk susah keluar.

      KAHKAHKAHKAH!



      Thursday, September 29, 2016

      YDP PAS Padang Serai Dah Kansel Jadi Tukang Tanam Orang

      Madu tualang power! Click here


      Mohon maaf. 

      Mohon maaf ni benda hapa?

      Kena bagi tau mohon maaf kat sapa. Adakah mohon maaf pada Kak Wan. Mohon maaf pada Hadi Awang. Atau mohon maaf pada jirat Cina?

      Kah kah kah kah!!!!

      Pun begitu, sikap YDP Padang Serai ni boleh lah dipuji sikit-sikit. Sekurang2nya dia berjiwa besar kerana mampu memohon maaf.

      Beliau pun tak mau panjang2kan lagi kisah ini dan kita pun tak ada masa lah nak ambik pot lagi YDP Padang Serai ni. Kah kah kah!!

      Tutup buku.

      Katup.

      Abis Kak Wan mati nanti nak tanam kat mana? Bagi la jalan penyelesaian.

      KAH KAH KAH KAH!!!


      Dengan Kit Siang Pun Kena Titik?

      Madu tualang power! Click here


      Anwar Ibrahim dipecat oleh Mahafiraun atas alasan beliau tidak layak memimpin negara kerana masalah akhlak. Mat Nuar telah didakwa mengerjakan lubang ekzos Azizan si drebar

      Akibatnya, satu Malaya protes. Baik Cina, Melayu, India, Dusun dll. Majoritinya Melayu.

      Ada yg protes senyap2 menangis teresak-esak dalam bilik manakala beratus ribu yg lain memilih utk ke jalan raya. Akibatnya, Mahafiraun pun resign kerana tak tahan dihamun ahli parti sendiri.

      Kahkahkahkah!

      Kemudian kita menyaksikan si Najib pulak menerajang si Muhyidin. Kahkahkah! Tapi tak ada la sampai nak guna stail Mahafiraun. Tak ada pulak si Muhyidin didakwa mengerjakan lubang ekzos Mercedesnya sendiri.

      Kahkahkah!

      Muhyidin pergi slow & steady. Kalau nak cari orang protes di Dataran Merdeka, 2 saf utk Masjid Jamek pun tak dapat. Kah kah kah kah!!

      Bahkan, punya la orang tak ambik pot tentang pemecatan Muhyidin, sampaikan ada yg bertanya, "Laaaa.. Muhyidin tu TPM ke?"

      Kah kah kah kah!!!

      Jadi, aplachaw kaplevuto hapa Mahafiraun nak cadangkan Muhyidin jadi PM kalau barisan pembangkang menang?

      Kaplevuto hapa? Kah kah kah kah!!!

      Orang ramai masih mahukan Mat Nuar. Mat Nuar dilihat layak dgn kalibernya, skill pidatonya & karismanya.

      Pun begitu, kalau kita lihat gambar diatas, kita berasa sedikit sayulah.

      Kena titik dgn Mat Nuar dah tentu. Kena titik dgn Muhyidin kira OK lagi. Tapi dgn Kit Siang pun kena titik? Terus mencorot?

      Kena titik dgn Kit Siang? Kah kah kah kah!!!!

      Dah. Dah. Jangan nak salahkan konspirasi Yahudi lah, Nasrani lah, Illuminati, Freemason lah, blah blah blah. Kah kah kah!!!

      Ini mesti nak kata, responden survey itu ramai kapir makan babi yg tak gemor pak lebai.

      Dey walaon, kalau para responden itu kapir makan babi yg tak gemor pak lebai, kompom sekompom kompomnya Lim Kit Siang itu dah duduk top 3.

      Kahkahkahkah! 

      Piiirah!!! Kuat makan semut.

      Wednesday, September 28, 2016

      Macamana Tempat Sepenting & Sekritikal Sebuah Hospital Putus Air?

      Madu tualang power! Click here

      Tiada air sejak Jumaat, Hospital Serdang dalam darurat

       | September 27, 2016

      Pesakit kes separa kecemasan dirujuk ke hospital lain manakala kes elektif dan 
      temu janji klinik ditangguhkan sehingga bekalan air pulih


      Air putus-putus sejak 23hb Sept 2016. Sehinggalah sekarang ini, bekalan masih putus-putus. Kejap ada, kejap tak ada.

      Ramai dah mencarut-carut sebab negara kita masih dalam keadaan aman, bukan dalam perang, jadi putus air aplancaw??

      Dol,

      ini kes hospital tak ada air.  Hospital. Bukan belakang mati. Belakang mati sentiasa berair. Kah kah kah!

      Ini Hospital Serdang. Sebuah hospital memerlukan air.  Bukan ladang kaktus.

      Amat tidak masuk akal sebuah hospital mengalami masalah air.  Pernah dengar kes kandang panda putus air?

      Tak kiralah Sungai Langat kering ke, Sungai Gombak kemarau ke, Sg Pahang kena kambus ke, bekalan air ke mana-mana hospital mesti mencukupi.

      Macam-macam cara boleh buat. Korek telaga. Angkut air guna tangki. Angkut air guna keretapi. Angkut air guna helikopter. Macam-macam cara boleh dibuat utk memastikan tempat sepenting & sekritikal sebuah hospital mendapat bekalan air yg mencukupi.

      Bekalan api putus-putus boleh lagi diampun sebab orang basuh berak tak guna api. Kah kah kah!!! Nak kena renjat? Kah kah kah!!!

      Dari 23hb Sept apa lahanun-lahanun gaji berjuta perut gendut neck-tie cerut tengkuk itu buat?

      Ini puncanya ular.

      Dari pagi mengular hingga ke tengahari, membawak ke petang, tak sedar hari dah malam, sampai lah ke subuh mengular.

      Elok-elok mengular dah bertukar jadi biawak, kemudian jadi siput babi.

      Itu pasal, slooooooooooow buat kerja. 

      Kah kah kah kah!!!!

      Siput babi projek

      Tuesday, September 27, 2016

      Kak Wan Belum Mati

      Madu tualang power! Click here


      Berdosa jika umat Islam elak mengundi, selar Nik Abduh

       | September 26, 2016
      Kegagalan umat Islam mengundi boleh menyebabkan negara jatuh
      ke tangan mereka yang tidak layak dan sesuai untuk memimpin negara.
      Ayat2 Nik Abduh ni kira OK jugak. Dia cuma main dosa pahala. Ini standard lah Nik Abduh ini lebai/ustaz/ahli parlimen. Kah kah kah!!!

      Tambahan pula bebudak muda Klate sekarang ni khabarnya bukan mau balik mengundi lagi dah. Kah kah kah!!!

      Perabih duit petrol je. Kah kah kah!!!

      Tapi mamat kat bawah ini memang hebat. Siap boleh jatuhkan hukum tanam orang kat kubur mana. Kah kah kah!!

      Lagi ramai lebai macam ni lagi bagus, cepat PAS bungkus.



      Monday, September 26, 2016

      1/3 Golongan Dewasa Malaysia Mempunyai Isu Mental

      Madu tualang power! Click here

      Mental health at worrying levels
      THARANYA ARUMUGAM
      KUALA LUMPUR: One in every three adults in the country is grappling with mental health issues, whether they realise it or not.

      Kahkahkahkahkah!!!

      Berat dah negara Malaysia ni.

      Seorang dari 3 org dewasa kompom ada ciri-ciri orang gila.

      Dol, maknanya;

      Dalam 30 menteri kabinet, 10 orang dah kompom tak berapa betul.

      Kalau sederet rumah teres 30 bijik, yg 10 dihuni org tak berapa betul. Kah kah kah!!!

      Dalam rumah lu sendiri pun, cuba buat kira-kira sendiri, agak2 sapa tak berapa betul?

      Adik? Abang? Kakak? Bapak?

      Kah kah kah!!!