Friday, October 30, 2015

Ku Li Bercakap Benar

Madu tualang power! Click here


Ada 3 ketul Melayu yg boleh diangkat jadi PM, Anwar Ibrahim, Ku Li & Musa Hitam.

Anwar dah ke dalam. Keluar dari jel pun tak boleh buat apa, kena tunggu 5 tahun lagi baru boleh aktif politik.

Musa Hitam dah fed-up & dia tengah syok merayau keliling dunia sekarang ini.

Tinggal lah Ku Li seorang dan paling best dia masih memilih untuk percaya bahawa jamban HAMNO itu hanyir macam mana sekali pun, kalau bawak & dibubuh pewangi jamban, ianya akan harum.

Terbaik untuk jamban

Harum & boleh didiami. Kah kah kah kah kah kah!!!!

Pun begitu, ada jugak kata-kata Ku Li ini boleh diguna pakai. 

Mohon walaon-walaon sedunia ambik perhatian. Kah kah kah kah!!!

Wahai walaon-walaon wala' & walaon super wala'!

Boss kamu telah disindir! Boss kamu telah diperli! Kah kah kah ah!!!
Tak patut boss kamu dikata lemah. Pewala' boss kamu ada berjuta ahli sekarang ini. Itu belum kira yg duduk luar negara. kah kah kah kah!!1

Pantang tok nenek boss walaon dikata lemah. Kah ka ka ha kah!!!
Wala' sana wala' sini. Kah kah kah kah!!!

Walaon tak marah ka boss dikata lemah? Kah kah kah kah!!!

Ku Li ini sudah melampau kah kah kah kah kah!!!!

Sia-sia boss hantar rombongan meminang Ku Li dalam gelap mintak Ku Li jadi PM. Kah kah kah kah!!!



Khidmat Harun Din Diperlukan Di LPT

Madu tualang power! Click here


Aku pernah 2 kali mengguna LPT. Sekali ke Tganu & sekali lagi ke K Lumpur.

Jalannya cam haram, beralun. Serius, cam haram.

Di sesetengah tempat, kalau hari hujan air akan menakung. Ini memang pokaimak lah, sebab dalam keadaan kereta di pandu laju, tayar tidak akan mencengkam maksima dan boleh berpusing-pusing kereta dibuatnya.

Tempat Rehat & Rawatnya jauh di hujung tanjung. Kat tanjung ni ada sebijik. Di tanjung itu beratus kilometer baru ada sebijik lagi. Kalau perut memulas, berhenti & teran lah dalam semak di tepi jalan. Kah kah kah kah!!!

Entah batu gunung berapi apa yg digunakan sebagai bahan buat LPT, hanya Samy Velu sahajalah yg tahu. Panas. Panasnya sampai ke petang. Kah kah kah kah!!!

Kalau beranak kecik & kereta penuh dgn budak kecik, tak payah guna LPT. Baik naik Gua Musang lah. Untung-untung dapat jumpa Ku Li. kah kah kah kah!!!

Bab berhantu tu, kah kah kah kah!!!

Panggil Harun Din la, bukan tak biasa. kahh kah kah ka hkah!!!

Dah kompom Harun Din selalu ulang-alik ke Ganu jumpa Hadi Awang. Kan? Kah kah kah kah!!!

Only In Kelantan

Madu tualang power! Click here


Ini baru real.

Naik sign-board billboard terus. Tak main la angkat-angkat placard. Kan?

Itu pun baru suruh angkat placard pun dah mengadu sakit jantung. Kah kah kah!!!

Only in Kelantan. In the land of the gedebe.

Kah kah kah kah kah!!!