Wednesday, October 21, 2015

Proton Lebur Atau Proton Labur?

Madu tualang power! Click here


Kah ka hkah kah kah kah!

Kalau tak silap, syarikat besi ilham Mahafiraun ini ialah syarikat kompom bangkrap.

Syarikat yg jual barang kat rakyat sendiri dgn harga melantun-lantun, tapi jual kat orang luar siap timbang kati. kah kah kah kah!!!

Syarikat ini juga masih bernyawa hasil perlindungan kerajaan. Kalau tidak, nak jual wiper pun tak laku. Kah kah kah kah!!!

Bayangkan RM18 bilion itu dapat kat tangan Korea. Kompom mamat Korea dah hantar roket naik bulan jenama Hyundai atau jenama Kia. Kah kah kah kah!!!

RM18 bilion? Problem power window pun tak settle-settle lagi.

Labur ke lebur? Kah kah kah kah kah kah!!!!

Si Melayu Tandu

Madu tualang power! Click here


Tak pernah pulak Msia ini berPM orang putih. Kan?

TPM Melayu.
MB Melayu.
Menteri kabinet Melayu.
Menteri Pelajaran Melayu.
Raja-raja pun Melayu.

Tapi kalau pergi KLCC, awek Melayu jual popcorn pun terkumat-kamit cakap orang putih. 

Betapa besarnya, tebalnya kesan peninggalan penjajah yg begitu susah kita nak buang.

Betapa kita ini Melayu Tandu. Melayu yg menandu-nandukan orang putih, mengagong2kan orang putih. Datang Portugis kita tandu. Datang Belanda, Jerman, England, semua kita tandu.

Jepun kita tak tandu, sebab Jepun main kasar. Suruh minum air sabun kemudian dia bantai lompat-lompat atas perut kita. 

kah kah kah kah!!!

Sekarang ni, sesetengah pegawai kerajaan di Putarjaya pun kecek mat saleh. Bersembur-sembur air liur nak membetulkan tajwid. Kahkahkahkah!!

Walau pun dari segi warna kulit dan pemakanannya, kita boleh kompom warna ponggongnya lebih kurang warna ponggong aku dan kau jua. Hitam. 

Kah kah kah kah!!!

Ingat lagi ada sekor artis yg berkata, "I look stupid if I speak Malay"?

Kah kah kah kah! Tapi time betina tu nak menonggeng, dia kawin dgn jantan Melayu jugak penyudahnya. Dapat yg hitam jugak.

Kah kah kah kah kah!!!!

Dol, 

itu baru kes Bahasa Melayu. Bahasa kebangsaan negara kita.
Belum kita bukak bab tulisan jawi yg lama kelamaan akan pupus begitu saja jika tiada langkah diambil utk memertabatkannya.

Jawi tulisan kitab suci kita.

Sedih kan?

Tak kan masih nak salahkan Freemason, Illuminati, US, Yahudi, kapir, Nato, UFO semua?

Kepala twiki ni, putih. Kh kah kah kah!!!


Haji Hadi Tak Pandai Main Boomerang

Madu tualang power! Click here


Nyatalah Hadi Awang tidak cermat berkata-kata. Mutakhir ini, setiap ucapannya umpama mengundang cemuhan dan menjadi bahan lelucon ramai orang.

Kah kah kah kah korang tau ke makna 'lelucon'? Kah kah kah!!!

Masa dia menghalau orang suruh buat masjid sendiri tak ada pulak dia nak merujuk ulama itu ulama ini.

Time org dah sihat walafiat buat hal sendiri, baru timbul halal haram.

Seingat aku, sewaktu Berjasa, Hamim, buat hal sendiri tak ada pulak timbul halal haram.

Juga tak ada pulak yg kita dengar ulama dunia mengutuk jumlah parti Islam yg berpuluh-puluh di Indonesia, Pakistan atau pun Bangladesh.

Sekarang timbul haram Parti Amanah. Parti Amanah ni kuat sangat ke? Kah kah kah kah!!! Umur 6 bulan pun tak sampai.

Tapi barang harus diingat, Parti Amanah telah memborong ramai penyokong di Terengganu, termasuklah sedara-mara Hadi Awang sendiri. Kah kah kah kah!!! 

Jadi tindak-tanduk dan patah perkataan Hadi Awang sekarang ini bukannya baling batu sembunyi tangan, tapi lebih lagi bagai baling boomerang tapi reti nak tangkap balik.

Tak takut ke menyinggah ke dahi? Kah kah kah kah!!!

Digelak berguling-guling la orang ramai. Kah kah kah kah!!! 

Kah kah kah kah kah kah!!!
Baeek punyo boomerang. Kah kah kah kah!!!