Sunday, April 19, 2015

Kerala 'we'? Gujarat 'we'? Punjab 'we'?

Madu tualang power! Click here


Kah kah ka hkah!

'We'? 'Kami'?

Kah kah kah kah! Apa yg 'we'? Sapa 'we/kami' ni? Kah kah kah!!!

Best sangat ke jadi Melayu ni? Kah kah kah!

"Dia kincin tara munyi wooo" Kah ka hkah!

Tengkorak habah dia lah yg berjambul 'we'. Kah kah kah!


Kita Bagi 1000 Gelen, Singapore Bagi 3 Sen

Madu tualang power! Click here



Negara kita kaya Dol. Kahkahkah!

Sumber asli melimpah ruah. Spore satu haram pun tak ada. Pasir pun kena import. Kahkhakah!

Tapi itu la Dol,

petrol sendiri punya, tapi harga kena ikut pasaran dunia. Kununnya.
Time harga petrol dunia naik, harga kat petrol pam pun naik. Time pasaran dunia turun, haram tak turun. Kah kah kah kah!

Merasa la stim sebulan dua harga petrol RM1-70. Kata nak turun sampai RM1-50. Lanjio.. kah kah kah!!

Gas dah RM29-00 setong. Di Baram, Sarawak, RM300-00 setong tau? Kahkahkah!

Getah kat kampung harganya dah 5-6 tahun nak cecah RM2-20 pun sampai muntah2 keluar biawak seekor. Kah kah kah kah!!!

Minyak sawit kita nombor satu di dunia. Kah kah kah! Tapi bila Felda dapat kat Isa Katik, minyak masak kat kedai runcit dalam Felda pun boleh putus bekalan. Kah kah kah kah!!!

Paling best, nombor 8.

Kita di Msia ini dilimpahi hujan dgn banyaknya, sampai banjir-banjir lah. Kah kah kah!
Hujan sepanjang tahun dan kita juga dikurniakan dgn sungai-sungai yg senantiasa mengalir airnya.
Air kita jual kat Spore. kah ka hkah!
Air kita jual kat Spore dgn harga 3 sen/1000 gelen.
Kita bagi 1000 gelen, Spore bagi 3 sen. Kah kah kah kah!!!

Harga ni sejak zaman belum merdeka lagi, nampak gayanya macam nak kekal sampai kiamat je.

KAH KAH KAH KAH KAH!!!

Pokok periuk kera. Tak keluar air.
Kahkahkahkah!!!