Monday, November 23, 2015

Setelah Tercirit Baru Nak Bukak Seluar

Madu tualang power! Click here


Dulu dalam muktamar berdentum berdentam berapi-api, bersembur-sembur air liur marahkan DAP.

Putus hubungan. Tak nak kawan dah. Tak mau duduk semeja dah.

Hakikatnya, beribu lagi masih duduk dlm kerajaan tempatan dgn mencekik segala bentuk imbuhan yg diberi.

Dah putus hubungan, tak mau kawan, apalagi? Berambus lah!

Bawak teksi pun boleh cari makan. Panjat kelapa boleh. Jadi pemandu pelancung boleh. Kayuh beca boleh. Beribu lagi sumber rezeki. Kahkahkahkah!

Tak malu.

Gelagat JKKKKKKKKK itu mengingatkan aku peristiwa semasa hari pertama persekolahan aku puluhan tahun dulu.

Budak sebelah meja aku tercirit dalam kelas. Aku nampak clear cirit dah mengalir ikut celah seluar & masuk dalam setokin. Kahkahkahkah!!!

Baunya masam haramjadah. Cikgu tanya, "sapa terberak dalam seluar sila berambus pergi jamban sekarang"

Haram tak nak mengaku dia. Dok buat keras tak mahu bangun dari kerusi. Kah kah kah kah!!!

Kemudian cikgu keluarkan rotan bulu ayam, "Baiklah! Kalau tak ada orang mengaku, cikgu akan round kelas, sapa yg terberak dalam seluar, cikgu akan rotan dia"

Baru la member aku tu menghambur keluar, lari mencicit-cicit pergi ke jamban!

Kah kah kah kah akh!!!


14 comments:

  1. Kopiah putih,serban 5 kilo tp otak letak bwh lutut...mmg kebanyakan pas mcmtu..cuba tgk pas skrg,same x dgn hamno????same jeee....jwpn2 bodo nye sebijik hamno.....mmg btlla slogan pas dulu,pas ganti umno...bkn ganti kerajaan,ganti sifat hamno je.....selamat tinggal pas...org naik bas lain :p

    ReplyDelete
  2. Tumpang tanye...ape perbezaan antara tercirit dgn terkincit...ada org kata tercirit...
    Dialog org lain plak kata terkincit...confuse teman yop

    ReplyDelete
  3. Sama je terkincit/tercirit.
    Sebab tak pandai kontrol injap.
    Kahkahkahkah!!
    Kahkahkahkahkah!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kihkihkih. Haje hawor mike

      Delete
  4. sapa nak ganti elaun2 mrk semua? terjejaslah ekonomi nanti...

    nak kesian memang tak boleh sbb walaun kpd parti munafiq... lainlah kalau dah tukar warna oren...

    elaun hadi sbg presideng pas pun rm6000 sebulan. takkan dah ada gaji elaun buta parlimen adun masih lg rembat elaun parti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. jangan sangka Haji Hadi xder duit.. ada dah org listkan.. (baca greenboc blog).. income Haji Hadi sebulan dah cecah 100k bro..

      Update sikik.. dulu PAS miskin la.. lani dah mcm2 projek masyukkk.. balak lagi..

      ---------petikan blog greenboc------

      Ramai yang menganggap Haji Hadi yang ada sekarang tidak sama dengan Haji Hadi sebelum menjadi wakil rakyat. Dahulu Haji Hadi adalah seorang yang vokal menentang segala kekejaman dna kezaliman. Ramai yang mengkagumi kelantangannya. Tetapi apabila sudah berjawatan dan sudah "kaya raya" (dilaporkan kini pendapatanya dari hasil menjadi wakil rakyat termasuk elaun dan pencen ialah hampir RM100,000 sebulan dan lebih sejuta untuk setahun) rentak perjuangannya sudah berubah.

      Delete
  5. pasngok kekasih umgok

    ReplyDelete
  6. umno+pas=nopas takpun pas+umno=pasno
    dua2 pun maksud.... NO

    ReplyDelete
  7. Kpd sahabat PH.
    Mohon jauhi omak kau.
    Komen byk fitnah, adu domba dan perkataan lucah. Jgn tambah dosa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah. Apasal omakkau dah jadi blog hamno plak skrg nih????cer tuan libanglibu selidik dan jelaskan

      Delete
    2. Saya tak baca Omakkau.
      Blog Libang Libu sejak zaman Mahafiraun lagi tidak pernah link dgn Omakkau.
      Kahkahkah!

      Delete
  8. omak kau penjilat tegar khalid ibrahim. bila khalid nak kena singkir pas hj hadi cuba selamatkan dia tp gagal. omak kau terhutang budi dgn pas dan skrg jd macai tegar pas hadi. aku dah lama tak masuk blog dia.

    ReplyDelete
  9. Libang....bayangkan dgn berserban panjat pokok nyiok....hang cakap senang la.Depa pun dah naik lemak dah...bulan bulan ada gaji x payah pun berpanas berhujan

    ReplyDelete
  10. Yelah blog omak kau tu mcm blog org mabuk todi aje...tengok pun jijik

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.