Wednesday, October 21, 2015

Si Melayu Tandu

Madu tualang power! Click here


Tak pernah pulak Msia ini berPM orang putih. Kan?

TPM Melayu.
MB Melayu.
Menteri kabinet Melayu.
Menteri Pelajaran Melayu.
Raja-raja pun Melayu.

Tapi kalau pergi KLCC, awek Melayu jual popcorn pun terkumat-kamit cakap orang putih. 

Betapa besarnya, tebalnya kesan peninggalan penjajah yg begitu susah kita nak buang.

Betapa kita ini Melayu Tandu. Melayu yg menandu-nandukan orang putih, mengagong2kan orang putih. Datang Portugis kita tandu. Datang Belanda, Jerman, England, semua kita tandu.

Jepun kita tak tandu, sebab Jepun main kasar. Suruh minum air sabun kemudian dia bantai lompat-lompat atas perut kita. 

kah kah kah kah!!!

Sekarang ni, sesetengah pegawai kerajaan di Putarjaya pun kecek mat saleh. Bersembur-sembur air liur nak membetulkan tajwid. Kahkahkahkah!!

Walau pun dari segi warna kulit dan pemakanannya, kita boleh kompom warna ponggongnya lebih kurang warna ponggong aku dan kau jua. Hitam. 

Kah kah kah kah!!!

Ingat lagi ada sekor artis yg berkata, "I look stupid if I speak Malay"?

Kah kah kah kah! Tapi time betina tu nak menonggeng, dia kawin dgn jantan Melayu jugak penyudahnya. Dapat yg hitam jugak.

Kah kah kah kah kah!!!!

Dol, 

itu baru kes Bahasa Melayu. Bahasa kebangsaan negara kita.
Belum kita bukak bab tulisan jawi yg lama kelamaan akan pupus begitu saja jika tiada langkah diambil utk memertabatkannya.

Jawi tulisan kitab suci kita.

Sedih kan?

Tak kan masih nak salahkan Freemason, Illuminati, US, Yahudi, kapir, Nato, UFO semua?

Kepala twiki ni, putih. Kh kah kah kah!!!


3 comments:


  1. Ha ha ha jgn lupe Yeop woi!

    Melayu Tandu yg balik dari Padang PASIRRRunn...Ana Ante Kote

    Hudud Maqasid Maqasud Tahalluf Multaqo...ale vuttoh pengkor!

    Last-last buat FITNAH tu pasai dah songlap roper nya, ESOS balak habih semua demer sapu!

    ReplyDelete
  2. Yeop..jgn just fitnah..marah si range rover sat gi

    ReplyDelete
  3. Yop oiiiii
    Miker ni lucah juga ye..gambor kepala vana tuuu...hahahahah

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.