Friday, October 2, 2015

Fesyen Kebaya Balot Nangka

Madu tualang power! Click here


Dol, kalau lu nak tengok org pakai kebaya, kena naik MAS.

Kat luar tu ramai sangat dah gemuk. Kahkahkahkahkah!!!! Kiri kanan depan belakang, ramainya kakak2 & makcik2 yg XXL. Kahkahkahkah!!!

Toksah pergi jauh la Dol, cuba perati adik-beradik sepupu-sepapat sendiri. Kah kah ka hkah!!! Ramainya gemok. Kahkahkah! Sihat-sihat.

Memang dah fitrah semua makhluk benyawa apabila celik saja bijik mata, kompom nak mencekik.

Yg membezakan manusia dgn binatang ialah, manusia makan utk hidup sedangkan binatang hidup utk mencekik.

Masalahnya sekarang, kita dah mencekik tak kira masa, benda & rasa lagi dah. Kahkahkahkah!!!

Sesiapa yg membesar di zaman 70an & 80an pasti ingat lagi betapa makcik2 & kakak2 dulu slim2 & berpinggang genting ramping. Tak macam sekarang, kalau kita keluar ke kenduri-kendara atau ke pekan, yg kita nampak sekarang ini penuh dgn kakak2 & makcik2 bersaiz XXL. Kahkahkahkah!!!

Tapi tak sedar diri, ponggong dah besar guni bawang ada hati nak sarung kebaya. Kahkahkahkah!!! Ptuuuiiih!

Kebaya fesyen balot nangka kot? Kah kah kah kah kah!!!

Kalau kebaya tu boleh bercakap, kompom dicarut-carutnya. Kah ka hkah kah!!!

Dulu-dulu kedai makan Siam, McD, KFc & Old Town White Kapir yg kau suka sangat tu tak bermaharajalela seperti sekarang.

Mamak pun belum lagi bukak kedai 24 jam, sehinggalah Mahafiraun dari India itu menyarankan agar bukak sampai subuh. Teruskan menjamu org Melayu. Kahkahkahkah!!!

Pun begitu, kalau lu nak cekik hapa pun Dol, cekik lah. Duit sendiri kerja hempas pulas kena maki, kena jadi kuli, hak sendirilah nak beli apa nak makan apa. Kan?

Kalau bini lu gemok pendek macam rosmah, lu tanggung sendirilah Dol. Kan? Kah kah ka hkah!!!

Yg celakanya, duit tak reti nak cari sendiri. Duduk mengangkang di keliling orang gaji, makan pakai semua free.

Kalau lawa tak mengapa la jugak, ini pendek hodoh rambut sebakul, harap batu cincin je berat. Kahkahkahkah!!!

Ptuih!

2 comments:

  1. ayat hang mmg cam haram , tp aku suke yg last tu hahahah

    ReplyDelete
  2. Cincin berat???siapakah yg dimaksudkan???1st lady ke atau lady gaga..atau lady birds

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.