Friday, October 30, 2015

Ku Li Bercakap Benar

Madu tualang power! Click here


Ada 3 ketul Melayu yg boleh diangkat jadi PM, Anwar Ibrahim, Ku Li & Musa Hitam.

Anwar dah ke dalam. Keluar dari jel pun tak boleh buat apa, kena tunggu 5 tahun lagi baru boleh aktif politik.

Musa Hitam dah fed-up & dia tengah syok merayau keliling dunia sekarang ini.

Tinggal lah Ku Li seorang dan paling best dia masih memilih untuk percaya bahawa jamban HAMNO itu hanyir macam mana sekali pun, kalau bawak & dibubuh pewangi jamban, ianya akan harum.

Terbaik untuk jamban

Harum & boleh didiami. Kah kah kah kah kah kah!!!!

Pun begitu, ada jugak kata-kata Ku Li ini boleh diguna pakai. 

Mohon walaon-walaon sedunia ambik perhatian. Kah kah kah kah!!!

Wahai walaon-walaon wala' & walaon super wala'!

Boss kamu telah disindir! Boss kamu telah diperli! Kah kah kah ah!!!
Tak patut boss kamu dikata lemah. Pewala' boss kamu ada berjuta ahli sekarang ini. Itu belum kira yg duduk luar negara. kah kah kah kah!!1

Pantang tok nenek boss walaon dikata lemah. Kah ka ka ha kah!!!
Wala' sana wala' sini. Kah kah kah kah!!!

Walaon tak marah ka boss dikata lemah? Kah kah kah kah!!!

Ku Li ini sudah melampau kah kah kah kah kah!!!!

Sia-sia boss hantar rombongan meminang Ku Li dalam gelap mintak Ku Li jadi PM. Kah kah kah kah!!!



Khidmat Harun Din Diperlukan Di LPT

Madu tualang power! Click here


Aku pernah 2 kali mengguna LPT. Sekali ke Tganu & sekali lagi ke K Lumpur.

Jalannya cam haram, beralun. Serius, cam haram.

Di sesetengah tempat, kalau hari hujan air akan menakung. Ini memang pokaimak lah, sebab dalam keadaan kereta di pandu laju, tayar tidak akan mencengkam maksima dan boleh berpusing-pusing kereta dibuatnya.

Tempat Rehat & Rawatnya jauh di hujung tanjung. Kat tanjung ni ada sebijik. Di tanjung itu beratus kilometer baru ada sebijik lagi. Kalau perut memulas, berhenti & teran lah dalam semak di tepi jalan. Kah kah kah kah!!!

Entah batu gunung berapi apa yg digunakan sebagai bahan buat LPT, hanya Samy Velu sahajalah yg tahu. Panas. Panasnya sampai ke petang. Kah kah kah kah!!!

Kalau beranak kecik & kereta penuh dgn budak kecik, tak payah guna LPT. Baik naik Gua Musang lah. Untung-untung dapat jumpa Ku Li. kah kah kah kah!!!

Bab berhantu tu, kah kah kah kah!!!

Panggil Harun Din la, bukan tak biasa. kahh kah kah ka hkah!!!

Dah kompom Harun Din selalu ulang-alik ke Ganu jumpa Hadi Awang. Kan? Kah kah kah kah!!!

Only In Kelantan

Madu tualang power! Click here


Ini baru real.

Naik sign-board billboard terus. Tak main la angkat-angkat placard. Kan?

Itu pun baru suruh angkat placard pun dah mengadu sakit jantung. Kah kah kah!!!

Only in Kelantan. In the land of the gedebe.

Kah kah kah kah kah!!!

Thursday, October 29, 2015

Bila Din Ayam Bersunat?

Madu tualang power! Click here


Din Ayam boleh berkokok berdedai-dedai walau pun ekor penuh taik sekarang ini disebabkan pak mertuanya.

Tanpa pak mertuanya, mungkin Din Ayam telah pergi lebih jauh lagi dgn menjadi tauke taik ayam satu Malaya sekarang ini dan mengawal pasaran taik ayam negara. 

Atau mungkin, Din Ayam jadi satu haram tak guna tiap hari macam ayam berak kapur pekena daun ketum. Kah kah kah kah kah!!!

Tuah pak lebai nampak diserban 5 kilonya, tuah Din Ayam nampak jelas dimuka pak mertuanya. Kah kah ka hkah!!!

Tapi sejarah telah merakamkan Din Ayam kawin dgn satu pompuan & automatik dia dapat pak mertua. Apa boleh buat. Kah kah kah kah!!! 

Cumanya, apalah nak bangga sangat dgn menjadi Din Ayam. Ke hulu ke hilir bagi ceramah, bagi tazkirah. Siap serban siap jubah, tapi orang gelar Din Ayam. Ini menunjukkan langsung tiada hormat dari orang. Seorang lebai serban 5kg biasanya dihormati dan dikasihi. Orang tak akan main bagi gelaran ikut suka.

Tengok Ustaz Hadi kampung seberang, tak ada pun orang gelar dia Hadi Sotong. Kan? Kan? Kah kah kah kah!!!!

Gambor hiasan.

Terbaru ini Din Ayam cuba menaji Husam. Kah kah kah kah!!! Ribut tak guruh tak, tiba-tiba cari pasal dgn Husam. Dari segi Ilmu Hisap maknanya, nama Din Ayam dah mula tak laku & dia sedang cuba mempopularkan namanya supaya keluar semula diFB. Kah kah kah kah!!! 

Din Ayam pun tak mau kalah dgn sorang PesuruhJaya PAS negeri yg baru dilantik itu. Keluar masuk jamban pun dia post diFB. Kah kah ka hkah!!!

Dari segi usia & pengalaman politik, Din Ayam jauh ketinggalan dgn Husam. Ibarat Husam sudah makan satu lori garam manakala Din Ayam baru merasa seguni taik ayam. Kahkahkahkah!! Atau ibarat Husam sudah kencing berlari, Din Ayam masih kencing menggigil-gigil. Kah kah kah kah!!!

Din Ayam kalau nak dibandingkan dgn Husam, serupa la macam bawak ayam daging 5kg nak lawan ayam hutan. Kah kah kah ka kah!!!

Husam telah mula jual tisu di kaki lima pejabat PAS, Din Ayam baru belajar kesat hingus dengan tisu, bukan ditelan. Kah kah ah kah kah kah kah!!!

Dol,

katakanlah Husam & Din Ayam berjiran dan satu hari Din Ayam masuk jawi. (bersunat la tu kah kah ka hah)

Disebabkan tiada sapa yg boleh diharap, jadi mak Din Ayam pun mintak tolong Husam agar menjaga Din Ayam.

Husam sanggup dan dialah yg menjaga Din Ayam, membelek anunya, membalut, bubuh ubat iodin,  sehinggalah anunya benar-benar kuat dan Din Ayam boleh berlari dan seterusnya dapat digunakan dgn anak pak mertuanya. Kah kah kah kah!!!

Din Ayam jangan sembang deras sangat. Tak boleh bongkak dgn Husam.

Sebab bererambut atau tidak telur Din Ayam, lanjut, burut, besar sebelah, semua Husam tahu.

Labuh meloyot. Kan? Kahkahkahkah!

Entah-entah langsung tak ada telur kot?? 

Kah kah KAH KAH KAH kah kah kah kah!!!!

Ini telur Mario Balotelli, bukan
telur Din Ayam. Kah kah kah kah!!!

Wednesday, October 28, 2015

Ringgit Jatuh, Mahafiraun Suruh Mamah Besi

Madu tualang power! Click here


Kah kah kah kah akh akh kah!!!

Orang kampung jugak yg jadi bahan. Dia ingat semua orang kampung boleh telan bulat-bujur cakap dia?

Alasan Datuk ni, bila ringgit jatuh, harga komoditi naik. 
Tengkorak dia berjambul. Kah kh kah kah kah!!!

Datuk ni fikir, bila harga tayar mahal harga kondom mahal, secara automatik harga getah pun mahal sebab sentiasa terdapat permintaan. 
Tengkorak dia berjambul. kah kah kah kah!!!

Mak Aji dia lupa bagi tau harga getah dah bertahun-tahun tak naik-naik. Dok main RM2-00 sekilo.

Maik Aji dia juga lupa bagi tau, walau pun eksport kita jadi mahal akibat penurunan ringgit, tetapi kita terpaksa membayar harga tinggi untuk impot.

Semua benda makan kita impot. Keluaran tempatan tak cukup.

Kita negara industri. Lagi 4 tahun tercapailah Wawasan 2020 rekaan Mahafiraun. Kahkahkah!

Sekarang beras kita impot dari India & Thai. Ikan kita beli dari Thai. Kalau dia tak mau jual, menyembah la.

Boleh mamah besi kereta Proton ciptaan Mahafiraun?

Kah kah kah kah kah kah!!!

Tengkorak dia & Mak Aji dia lah yg berjambul.


Tuesday, October 27, 2015

Jilatan Chief Walaon

Madu tualang power! Click here


Jangan lupa, puak-puak walaon ini lah yg terpekik-terlolong di Permatang Pauh sewaktu calon PKR Wan Azizah bertanding utk mempertahankan kerusi lakinya.

Sekarang ingatlah, chief-chief puak walaon inilah juga yg menjilat-mengolom cekam kuku Azmin Ali sampai lah ke kelemumurnya. Kah kah kah kah kah!!!

Al-kisah Pakatan Rakyat telah lama bubar, satu dunia tahu, sampaikan Robert Mugabe pun tahu. Kah kah kah kah!!!

Pening Mugabe memikirkan kenapa PAS boleh
berlakon jadi bodo? Kah kah kah kah kah kah kah!!!

PAS buat-buat bangang, buat-buat rumah tak ada internet, buat-buat tak baca paper & terpaksa jadi bodo kerana negeri yg di'stim'kan sangat itu ialah negeri Selangor. 

Azmin Ali PKR itu dijilat dan dikolom sebegitu rupa sebab dia MB Selangor. Kalau Azmin Ali PKR itu serupa Noh Omar atau Jamal Sg Besar, kompom dah jadi barua, broker, tolol, munafik haraki dan macam2 lah.

kah kah kah kah!!!

Azmin Ali botak-licin-licau kena jilat & kolom chief-chief puak walaon, kerana dia MB Selangor.

Walaon tak dapat jadi Chief Tukang Baca Doa Makan, dapat kutip dedak yg jatuh dari atas meja pun jadilah. 

Kah kah kah kah kah!!!

Ptuih.


Monday, October 26, 2015

Menyuruh Beruk Angkat Sepanduk Lebih Senang Dari Menyuruh Manusia

Madu tualang power! Click here


Bukan suruh turunkan gambor Najib. Itu kerja Adam Adli.
Bukan suruh turunkan bendera HAMNO. Itu pun kerja Adam Adli.

Orang suruh berdiri pegang sepanduk.
Bukan sepanduk bertulis "Hang korek duit dari mana beli Land Rober?"
Bukan sepanduk 'Hang duduk dalam khemah lagi ka?'
Bukan sepanduk 'Hutan banyak lagi ka belum tebang oii?'
Susah sangat lah.

Kah kah kah kah kah!!!

Gambor hiasan.
Suruh babi angkat sepanduk, memang tak boleh lah walau pun babi itu nak sangat. Sebab babi tak berjari.
Suruh beruk, kera, lotong, lagi baik tak ada masalah.
Tak timbul isu berdiri, duduk, rebah atau menonggeng.
Kah kah kah kah!!!

Cakap berdegar-degar, cakar singa rimau ada, lutut siku ada.
Kah kah kah kah!!! Ekor bergelumang taik.

Paling hamlau, ada sekor ponteng lari entah ke mana. Dia ni lagi haru, nak angkat sepanduk pun kecut.
Kah kah kah kah kah!!!

Teringat aku kpd seorang jiran suatu masa dulu, bila dia marahkan anak-anaknya, dia akan cakap;

"Buat kerja pemalaih, duit hangpa mau, babi hangpa!" 
"Babi hangpa"
Kah kah kah kah kah!!!

Malulah sikit dgn babi.

Thursday, October 22, 2015

Jerebu: Indon Membutohkan dan Malaysia Bagi Butoh Balik

Madu tualang power! Click here

Kah ka hkah kah kah!!! Ajer gampang. Kahkahkahkah!!!

Dalam negara yg kapal selamnya tak boleh menyelam,
bumbung stadium baru buat boleh runtuh-rantah,
jambatan boleh patah dua,
lu nak percaya IPU? kahkahkah!
IPU atau penIPU? kahkahkah!!!


Ya Pak, amat butoh lagi membutohkan Pak.
Tiada butoh lagi yg membutohkan Pak!
Jgn bicara banyak Pak, nanti kena butoh.

Kah kah kah kah!!!

Pohon Ajaib Di Tengah Api

Madu tualang power! Click here


Pohon ajaib yg dimaksudkan itu ialah kelapa sawit.

Setelah rapat hutan dibakar, sawit terus ditanam.

Ini berlaku di Palangkaraya, daerah Indonesia yg mencatat antara bacaan IPU yg tinggi. Mencecah 1000 IPU.

Kita yg kena 200 IPU pun rasa lemas duduk di tempat lapang, inikan pulak 1000 IPU.

Bayangkan betapa seksanya mak bapak yg beranak kecil dan juga warga emas. 

Inilah bukti betapa berkuasanya rupiah, ringgit & dollar.

Baik pemimpin dari Indon, mahu pun dari Msia, semuanya seolah-olah telah diikat kedua-dua bijik batunya. Langsung tak mengambil iktibar dari pengalaman yg lepas. Langsung tak nampak tindakan yg diambil mendatangkan sebarang hasil. Semua buat kerja bahlol.

Tahun depan orang bakar tanah buat ladang lagi, jerebu lagi.

Singapore cuba bersuara, tapi masih berawas-awas. Spore cakap lebih sikit, sekali Indon bakar suku hutan Sumatera, habis lemas nazak rakyat dia!! Kah kah kah kah!!!

Sekarang ini kita masih menunggu kot-kot ada dari mana-mana pemimpin HAMNO yg kena ketum berkata, 
"kalau hangapa tak suka jerebu, pi masuk hutan!"

Nanti kita boleh balas, 
"Oi pala hangguk pak hang berjambul, hutan pun orang dah bakar daa!!"

Kah kah kah kah kah!!!


Wednesday, October 21, 2015

Proton Lebur Atau Proton Labur?

Madu tualang power! Click here


Kah ka hkah kah kah kah!

Kalau tak silap, syarikat besi ilham Mahafiraun ini ialah syarikat kompom bangkrap.

Syarikat yg jual barang kat rakyat sendiri dgn harga melantun-lantun, tapi jual kat orang luar siap timbang kati. kah kah kah kah!!!

Syarikat ini juga masih bernyawa hasil perlindungan kerajaan. Kalau tidak, nak jual wiper pun tak laku. Kah kah kah kah!!!

Bayangkan RM18 bilion itu dapat kat tangan Korea. Kompom mamat Korea dah hantar roket naik bulan jenama Hyundai atau jenama Kia. Kah kah kah kah!!!

RM18 bilion? Problem power window pun tak settle-settle lagi.

Labur ke lebur? Kah kah kah kah kah kah!!!!

Si Melayu Tandu

Madu tualang power! Click here


Tak pernah pulak Msia ini berPM orang putih. Kan?

TPM Melayu.
MB Melayu.
Menteri kabinet Melayu.
Menteri Pelajaran Melayu.
Raja-raja pun Melayu.

Tapi kalau pergi KLCC, awek Melayu jual popcorn pun terkumat-kamit cakap orang putih. 

Betapa besarnya, tebalnya kesan peninggalan penjajah yg begitu susah kita nak buang.

Betapa kita ini Melayu Tandu. Melayu yg menandu-nandukan orang putih, mengagong2kan orang putih. Datang Portugis kita tandu. Datang Belanda, Jerman, England, semua kita tandu.

Jepun kita tak tandu, sebab Jepun main kasar. Suruh minum air sabun kemudian dia bantai lompat-lompat atas perut kita. 

kah kah kah kah!!!

Sekarang ni, sesetengah pegawai kerajaan di Putarjaya pun kecek mat saleh. Bersembur-sembur air liur nak membetulkan tajwid. Kahkahkahkah!!

Walau pun dari segi warna kulit dan pemakanannya, kita boleh kompom warna ponggongnya lebih kurang warna ponggong aku dan kau jua. Hitam. 

Kah kah kah kah!!!

Ingat lagi ada sekor artis yg berkata, "I look stupid if I speak Malay"?

Kah kah kah kah! Tapi time betina tu nak menonggeng, dia kawin dgn jantan Melayu jugak penyudahnya. Dapat yg hitam jugak.

Kah kah kah kah kah!!!!

Dol, 

itu baru kes Bahasa Melayu. Bahasa kebangsaan negara kita.
Belum kita bukak bab tulisan jawi yg lama kelamaan akan pupus begitu saja jika tiada langkah diambil utk memertabatkannya.

Jawi tulisan kitab suci kita.

Sedih kan?

Tak kan masih nak salahkan Freemason, Illuminati, US, Yahudi, kapir, Nato, UFO semua?

Kepala twiki ni, putih. Kh kah kah kah!!!


Haji Hadi Tak Pandai Main Boomerang

Madu tualang power! Click here


Nyatalah Hadi Awang tidak cermat berkata-kata. Mutakhir ini, setiap ucapannya umpama mengundang cemuhan dan menjadi bahan lelucon ramai orang.

Kah kah kah kah korang tau ke makna 'lelucon'? Kah kah kah!!!

Masa dia menghalau orang suruh buat masjid sendiri tak ada pulak dia nak merujuk ulama itu ulama ini.

Time org dah sihat walafiat buat hal sendiri, baru timbul halal haram.

Seingat aku, sewaktu Berjasa, Hamim, buat hal sendiri tak ada pulak timbul halal haram.

Juga tak ada pulak yg kita dengar ulama dunia mengutuk jumlah parti Islam yg berpuluh-puluh di Indonesia, Pakistan atau pun Bangladesh.

Sekarang timbul haram Parti Amanah. Parti Amanah ni kuat sangat ke? Kah kah kah kah!!! Umur 6 bulan pun tak sampai.

Tapi barang harus diingat, Parti Amanah telah memborong ramai penyokong di Terengganu, termasuklah sedara-mara Hadi Awang sendiri. Kah kah kah kah!!! 

Jadi tindak-tanduk dan patah perkataan Hadi Awang sekarang ini bukannya baling batu sembunyi tangan, tapi lebih lagi bagai baling boomerang tapi reti nak tangkap balik.

Tak takut ke menyinggah ke dahi? Kah kah kah kah!!!

Digelak berguling-guling la orang ramai. Kah kah kah kah!!! 

Kah kah kah kah kah kah!!!
Baeek punyo boomerang. Kah kah kah kah!!!

Tuesday, October 20, 2015

Mari Kita Bersetuju Dengan Presiden MIC

Madu tualang power! Click here


Punya la sedih kisah Sakai Aborigine Australia ini dimana satu ketika dulu, mereka telah diletakkan di bawah Akta Flora & Fauna. Bermakna Sakai Aborigine ini cuma tergolong dalam kategori haiwan & tumbuh-tumbuhan sahaja! Kah kah kah kah!!!

Orang Sakai Australia tak pernah merasa jadi pegawai daerah, usah mimpi jadi TPM atau PM.

Depa juga tak ada berpuluh-puluh sultan. Negaranya juga tak beragong, malah beragong orang putih.

Kakitangan kerajaan Australia disapu mat saleh.

GLC yg besar-besar semua dikawal mat saleh.

Menteri pelajaran, pengangkutan, dan macam-macam menteri, semua mat saleh. tak ada sorang pun dari Sakai aborigine.

Askar, polis, bomba, RELA, JPAM, JKR Australia semua disapu mat saleh.

Patut pun Sakai Australia berasa terancam di bumi sendiri. 

Patut pun depa menyanyi "Anak Kecik Main Api" tiap-tiap pagi. Kah kah kah kah kah!!!

Kita ni? Kesian bangsa kita, tak pernah pun merasa jadi PM.
Siam.
Bugis.
Turki.
Mamak.
Sheikh.
Bugis.
Tak berapa lama lagi, Jawa pulak.

Kah kah kah ka hkah!!!!


Monday, October 19, 2015

Kelate Darul Tunggak

Madu tualang power! Click here

Darul Runtuh kita dah ada. Sekarang kita ada Darul Tunggak. Kah kah kah kah kah kah!!!

Aku ni cuma memanjangkan kisah yg dipaparkan Husam Musa di Facebooknya. Kisah cikgu-cikgi YIK datang mengadu hal.

Kalau Husam menipu, maknanya aku pun turut menipu.

Tapi aku percaya Husam Musa berkata benar, sebagaimana aku percaya tuan haji itu mimpi berjumpa sekian kali dgn nabi, tuan haji ini pun turut mimpi jumpa nabi banyak kali dan satu pak lebai dari Pahang yg mimpi jumpa khalifah sewaktu duduk dalam jel.

Kahkahkahkah!!!

Sebelum aku panjangkan kisah guru-guru YIK mengadu hal dgn Husam Musa, aku nak cerita kelaku seekor EXCO PAS Tganu dulu. Dulu-dulu. Kisah lama sewaktu PAS Ganu tengah gah.

Semasa PAS berkuasa di Tganu dulu, ada kisah seorang EXCOnya yg naik tocang & complain tak dapat naik MAS tiket Business Class.

Dia kata, "guane ambe naik ekonomi ni? ambe EXCO! sepatutnya ambe naik Business Class la"

Jadi teladan yg kita boleh dapat, kalau bab duniawi, serban 5 kilo pun boleh goyang.

Kisah ini aku kutip dari bekas orang kuat Pemuda PAS sendiri dan aku percayalah kepada bekas orang kuat Pemuda PAS ini macam la aku percaya kisah si-polan & si-polen jumpa nabi & kisah lebai dari Pahang yg jumpa khalifah itu. Kah kah kah kah kah kah!!!


Berbalik kepada cerita Husam, terbaru beliau melaporkan didatangi guru-guru YIK mengadu hal..

Kisahnya simple tapi penting untuk didalami..

Kita ambik contoh, katakan seorang ustaz YIK bergaji RM1,600-00 sebulan dan beliau nak menyimpan RM200-00 dalam Tabung Haji tiap-tiap bulan. Supaya cukup waktu & simpanan nanti, dia nak merasa ke Mekah.

Dia ada 2 pilihan;

1. Tiap bulan pergi opis Tabung Haji terdekat untuk masukkan duit atau kalau dia terror internet dia boleh transfer duit itu melalui Maybank2u.com. (kalau dia ada akaun Maybank la kahkahkahkah!!!)

2. Guna khidmat potongan gaji. Kerajaan negeri potong gaji dia RM200-00 dan duit RM200-00 itu dibagi kepada Tabung Haji. Mudah. Jimat masa. Si ustaz pun senang hati.

Tapi kapla vutohnya, duit tak masuk kedalam akaunnya di Tabung Haji.

Gaji dah siap dipotong RM200-00 tiap bulan, tapi akaun di Tabung Haji tak bertambah-tambah pun? Kah kah kah kah kah!!!

Dol, 

kalau lu sekali pun, kompom lu baran. Serban lu 10 kilo pun tapi molot lancar je mencarut. Kan? Kah kah kah kah ka hkah kah kah!!!

Husam juga melaporkan, bukan Tabung Haji sahaja yg kantoi, malah Biro Angkasa, Bank Islam, KWSP pun turut kantoi! Kahkahkahkahkahkah!!! Ini serius.

Bukan sikit yg tertunggak. Berjuta-juta lemon! Kah kah kah kah!!!

Kita bukan nak kata pak lebai serban 5 kilo ni songlap duit. Tidak sekali-kali.

Yg aku nampak, salah tadbir. Dalam erti kata lain, tak pandai tadbir. Slow. Tak reti. Tak ada kepakaran.

Kalau duit kerajaan negeri banyak, berhemahlah dalam perbelanjaan. Kalau kantung pokai, cari lah sumber yg boleh mendatangkan duit.

Pergi Rusia, pergi Indon, pergi South Afrika, pergi Jepun, pergi melilau keliling dunia buat fala vutoh hapa. Kan? Kah kah kah kah kah kah!!!

Jadi Dol,

kita insaflah diri, serban 5 kilo pun kalau kena bab duniawi, sesetengah lebai itu boleh goyang. Juga serban 5 kilo tak menjustifikasikan pak lebai itu pandai mentadbir.

Bukan semua pak lebai pandai guna calculator, bukan semua pandai bertukang. Kena cari orang yg pandai.

Kalau semua asyik berlebai-berserban 5 kilo, itu la jadinya. 

Sikit-sikit, bukak kisah mimpi. Kisah mimpi. Chet!!!!

kah kah kah kah kah kah kah!!!




MP Temerloh Dah Boleh Mula Kira Batu

Madu tualang power! Click here


Belum apa-apa bini Mat Nuar dah berura-ura nak bubuh Saifudin di Temerloh.

Sedangkan MP Temerloh sekarang ini kawan baik partinya. Kah kah kah kah!!! Haru.

But, always remember, all is fair in love, war and politics too.

Contohnya, kita punya la berbaik pakat, tiba-tiba orang kat atas boleh keluar pistol. Kah kah kah kah!!!

Atau pun, kita dok berparang di bawah ni, org besar-besar kat atas boleh berpeluk bergomol. Politics can make strange bedfellows.

Apa nak heran, Haji Hadi pun boleh digomol Broheng Ali. Padahal apa yg tak dicarut Broheng Ali terhadap PAS. Kan?


Kita boleh cadangkan MP Temerloh sekarang sudah boleh start kira batu. Kah kah kah!!!

Ini bukan mengira batu/mile/km perjalanan utk claim di parlimen. Kah kah kah!!!

Kalau Saifudin akan dicalonkan Wan Azizah di Temerloh, Nasrudin dah boleh start seluk kocek la. Kah kah kah kah!!!

Seluk kocek kira batu ada berapa. Kahkahkahkah!!!

Ada berani lawan Saifudin?


Friday, October 16, 2015

Taik Dilambung Kena Kipas Siling Dalam Pejabat MB Klate

Madu tualang power! Click here

Lambung lagi Husam! Lambung lagi! Kahkahkah!

Kah kah kah kah!!!

Gedebe mu Huse. Kah kah kah kah!!!

Dol,

lu kena tau, belum dibuktikan secara saintifik, biology, antropologi, lojistik, fizik mahu pun Ilmu Alam dan Ilmu Hisap, belum dibuktikan banjir besar yg melanda Kelantan baru-baru ini adalah disebabkan pembalakan menggila yg tidak terkawal.

Kah kah kah kah!!!

Tak  boleh. Tak boleh tuduh sembarangan keatas pemerintahan PAS di Kelantan.

Tidak warak, fastaqim, munaqasyah, istikamah lah kalau sesiapa membuat tuduhan. Tidak berserban berjanggutlah kalau membuat tuduhan melulu sebegitu. Kah kah kah kah!!!

Jgn buat main dgn pemerintahan ulamak serban 5 kilo. Kah kah kah kah!!!

Bomoh 1Malaysia pun belum berani kompom banjir itu disebabkan balak. kah kah kah kah!!

Ini Husam sudah betul-betul lambung taik & taik sudah kena kipas siling.

Kah kah kah kah kah!!!

Sila baca MalaysianInsider utk berita penuh.


Thursday, October 15, 2015

Sampah Dalam HAMNO?

Madu tualang power! Click here


Kah kah kah kah kah!!!!

Para pembaca budiman,

tak kira la apa ideologi politik kamu,
apa makan pagi kamu,
apa bangsa kamu,
dan apa warna kulit kamu,

tolonglah berlaku adil,
berlaku tulus,
luhur,
betul lurus bendul,
dan ikhlas.

Sila tengok muka mamat dua ekor diatas. Sorang masih HAMNO, sorang dah terajang HAMNO.
Dua-dua pakai spek, tara janggut tara misai.
Kah kah kah kah!!!

Sampah?? Kah kah ka hkah!!!
Muka sapa macam sampah ni?

Come on la bro, cakap betul-betul.
Kah kah kah kah!!!


Mari Kita Dedahkan Sapa Tauke-tauke Konsesi Tol

Madu tualang power! Click here


Meniaga tol bukan serupa meniaga lendir.

Meniaga tol bukan serupa meniaga MAS. Meniaga MAS letih membayar nasik lemak RM45-00 syarikat suku-sakat Dolah Bedawi & juga seksa membayar bil petrol syarikat anak Mahafiraun.

Meniaga tol menguntungkan dan kompom untung.

Letih la sikit tapi lumayan. Modal tak payah, cuma letih sikit ke hulu ke hilir melobi. Modal gerenti bank akan bagi berapa bilion pun, sebab meniaga gerenti untung.

Modal yg dibagi bank sudah habis lunas. Menurut tok siak kampung seberang, tauke-tauke tol sekarang ini sedang mengutip untung, kira untung & bergolek berguling atas untung.

Yg Abdol Wahid Wahup ini tiba-tiba jadi barua , kita tau lah sebabnya. Sebab dia dah jadi menteri. Habis berbuih-buih kering air liur dan terjelir-jelir membela kerajaan & tauke konsesi.

Punyalah hina.

Abdul Wahid Wahup ini buta. Kalau tak buta dia pekak. Tak pun injap dia tersumbat. Kah kah kah kah!!!

Cuba dedah sekali sapa tauke-tauke konsesi tol. Ada berani?

Satu lagi, kerajaan kita ini bukan ke ada askar, polis, SB, RELA, FRU, bomba, JPAM, kapal perang, Scopene pun ada. Kahkahkahkah!!!

Pergi la bom rumah tauke konsesi kalau degil sangat. Kah kah kah kah!!!

Pala bana pala vutoh hapa mengikut sangat cakap tauke konsesi & macam takut sangat dgn syarikat konsesi?

Kah kah ka hkah!!!

Wednesday, October 14, 2015

Sapa Yg Nak Lemas & Sapa Yg Nak Jadi Tong?

Madu tualang power! Click here


Satu Malaya sedia maklum bahawa 4 orang dalam gambar di bawah ini sedang bermasalah dgn sindrom masing-masing..

Sindrom tak tau nak buat apa sebab duit tiba2 bergunung-ganang dalam bank.
Sindrom resah gelisah kaum kerabat, kroni, sedara mara anak beranak sedang kena sikat.
Sindrom berasa kuat tapi diejek ahli sendiri.
Sindrom dah mula hilang dari peta politik dan mula boring dok tengok peta atas bantal.

Kah kah kah kah kah!!!

Memang pokaimak orang-orang politik ini bukan?

Kita yg kat bawah bergolok berparang, dia sedap peluk-peluk, romen-romen cium molot. Ptuih!

Bukan tak boleh bergambor, bergambor le dgn apa pun. Kah kah kah kah!!!

Bergambor dgn anak badak, panda atau lembu feedlot lebih bermakna la kan?? Kah kah kah kah!!!

Tapi kalau bergambor macam kat bawah ni, kita rakyat marhaen pun jadi cuntfuse laaa kahkahkahkah!!!

Sapa nak jadi tong, sapa nak jadi org lemas?



Saturday, October 3, 2015

Senarai Cina Yg Menunggu Pelempang Tajuddin Pasir Salak

Madu tualang power! Click here


Kahkahkahkahkahkah!!!

KAH KAH KAHKAH KAH KAH!!!

Tak payah la keluar senarai Cina yg dok menunggu nak dilempang kalau macam ini rupanya pendekar Melayu. Kah kah kah kah kah kah!!!

Pendekar Melayu ori berurat dawai, bertulang besi, berdaging cengkerang labi-labi. Kahkahkahkah!!!

Pendekar Melayu yg ori tak pakai baju.
Tangkal kebal tak lut senjata berselirat lengan.
Tengkuk dililit rantai kuku harimau. Kah kah kah kah!!
Pinggang dililit kulit ular tedung hitam dari Gunung 7 Beradik. Kah kah kah kah!!!
Rambut panjang mengurai serupa langsuir.
Gigi kuning merah makan sireh.
Itu baru pendekar.

Ini pendekar hapa kalau darah penuh daging McD, KFC, kopi Old Town White Kapir? Kah kah kah!!

Pendekar Melayu yg ori juga tak ada tetek. Kah kah kah kah kah kah!!!

Kah kah kah kah kah kah!!!

Gedebe Tak Ada Telur

Madu tualang power! Click here



Nak cerita 2 perkara;

A) 
Melayu PAS sekor ni bawak pistol ke hulu ke hilir buat apa? Baru pegang PAS Rantau Panjang dah pakai pistol. Kah kah kah kah!!
Ramai sangat ke musuh? Kah kah kah kah!!!
Biasanya org ramai musuh ni perangai dia pun pokaimak sama la. Kah kah kah kah!!!!

TG Nik Aziz dulu ke hulu ke hilir bawak meriam ke?? Kah kah ka hkah!!!

B) 
Tak ada telur. Dah kena tampar, naik angin. Kemudian acu pistol. 
Tembak je la kalau berani. Kah kah kah kah kah!!!

Main pistol air kat rumah bukan main hebat lagi.
KAHKAHKAHKAH!!!
kAH KAH KAH KAH!!!

Friday, October 2, 2015

Fesyen Kebaya Balot Nangka

Madu tualang power! Click here


Dol, kalau lu nak tengok org pakai kebaya, kena naik MAS.

Kat luar tu ramai sangat dah gemuk. Kahkahkahkahkah!!!! Kiri kanan depan belakang, ramainya kakak2 & makcik2 yg XXL. Kahkahkahkah!!!

Toksah pergi jauh la Dol, cuba perati adik-beradik sepupu-sepapat sendiri. Kah kah ka hkah!!! Ramainya gemok. Kahkahkah! Sihat-sihat.

Memang dah fitrah semua makhluk benyawa apabila celik saja bijik mata, kompom nak mencekik.

Yg membezakan manusia dgn binatang ialah, manusia makan utk hidup sedangkan binatang hidup utk mencekik.

Masalahnya sekarang, kita dah mencekik tak kira masa, benda & rasa lagi dah. Kahkahkahkah!!!

Sesiapa yg membesar di zaman 70an & 80an pasti ingat lagi betapa makcik2 & kakak2 dulu slim2 & berpinggang genting ramping. Tak macam sekarang, kalau kita keluar ke kenduri-kendara atau ke pekan, yg kita nampak sekarang ini penuh dgn kakak2 & makcik2 bersaiz XXL. Kahkahkahkah!!!

Tapi tak sedar diri, ponggong dah besar guni bawang ada hati nak sarung kebaya. Kahkahkahkah!!! Ptuuuiiih!

Kebaya fesyen balot nangka kot? Kah kah kah kah kah!!!

Kalau kebaya tu boleh bercakap, kompom dicarut-carutnya. Kah ka hkah kah!!!

Dulu-dulu kedai makan Siam, McD, KFc & Old Town White Kapir yg kau suka sangat tu tak bermaharajalela seperti sekarang.

Mamak pun belum lagi bukak kedai 24 jam, sehinggalah Mahafiraun dari India itu menyarankan agar bukak sampai subuh. Teruskan menjamu org Melayu. Kahkahkahkah!!!

Pun begitu, kalau lu nak cekik hapa pun Dol, cekik lah. Duit sendiri kerja hempas pulas kena maki, kena jadi kuli, hak sendirilah nak beli apa nak makan apa. Kan?

Kalau bini lu gemok pendek macam rosmah, lu tanggung sendirilah Dol. Kan? Kah kah ka hkah!!!

Yg celakanya, duit tak reti nak cari sendiri. Duduk mengangkang di keliling orang gaji, makan pakai semua free.

Kalau lawa tak mengapa la jugak, ini pendek hodoh rambut sebakul, harap batu cincin je berat. Kahkahkahkah!!!

Ptuih!