Saturday, June 20, 2015

Telur Din Ayam Dah Mula Berkocak

Madu tualang power! Click here


Sekiranya Azmin terpaksa memecat 3 wala'on Hadi Awang ini atas desakan DAP, agak2 apa nasib Din Ayam?

Kah kah ka hkah!!!

Semestinya lah semua penjawat jawatan kerajaan negeri Selangor dari golongan wala'on PAS akan panas bontot.

Kisar kiri tak kena, kiar bontot ke kanan tak kena.
Takut-takut cucuk kad ATM, duit dah tak ada.
Kah kah kah!

Wala'on & Candunya

Tapi Dol,

DAP akan memberi layanan istimewa kpd Din Ayam selaku seorang wala'on,
DAP akan melantik Din Ayam sebagai tukang baca doa makan di Wisma MCA.

KAH KAH KAH KAH!

16 comments:

  1. tak baik bro kesian dia beb... kahkahkah

    ReplyDelete
  2. dI copy tp berisi > saya tak berminat pun untuk ambil contoh2 kesalahan yang dilakukan oleh pihak lain. Sebab concern saya hanyalah pada kesalahan yang dimulakan sendiri oleh kita, kumpulan Islam yang sepatutnya menunjukkan qudwah, akhlaq dan disiplin janji yang jauh lebih mulia berbanding kumpulan lain.
    MEMBANGUN BERSAMA KEPIMPINAN CAI

    ReplyDelete
  3. apakah Azmin tidak mengambil kira kedudukan Sultan dalam senario politik Selangor ?

    pastinya ADUN Melayu tidak akan diketepikan dalam percaturan politik semasa

    ReplyDelete
  4. Azmin gantikan aje exco pas dengan 2 ahli pas yang menyokong Pakatan yang dibarua oleh hadi dulu,kalau bolih azmin pecat cepat sikit tuang iskandar.kerana sikapnya yang berlainan dengan exco lain.

    ReplyDelete
  5. mana kau tahu dia ayam ada telur.,

    ReplyDelete
  6. Kalau dibandingkan pas dan dap.pas lg teruk hentam pkr berbanding dap..mmg elok pas disingkirkan ganti dgn pas baru

    ReplyDelete
  7. PAS dah jadi parti untuk manusia TERBODOH abad ini.

    ReplyDelete
  8. Dalam pas dah nampak gelagat Hadi Awang

    Ddlm pkr dah mula jls lakonan Azmin Ali

    Hadi bg tongkat

    Azmin pon hulur tongkat

    Sbb tu Hadi kata pakatan wujud lg klu rujuk dlm kamus?

    ReplyDelete
  9. Salam bro..

    Mari sama2 kita mmikir

    Kita merenong dlm2 sikit mncari makna..mncari erti/DEFINASI/hakiki sebutan "ulamak" yg tlh pon dihijjack serta menTOLOLkan kita semua seolah2 dah mcm siku-LUTOT ajer ropernya???

    PERNAH..

    Pernahkah kita bayangkan dgn betul2 dekat diHATI bgmn...betapa sgt simplenya khidupan nabi SAW?


    Bgmn pula simplenya institusi yg wujud pd wktu itu dgn seorg LEADER yg buta-HURUF yakni baginda SAW itu sendiri??


    SEMUAnya simple..


    Bgmn pula sgt simple nya sebutan makna/ERTI/definasi "ulamak" yg bnar2 mnjd PEWARIS nabi2 itu yg pd wktu itu tanpa kitab2 berguni & berLORI2..

    ..slain hanyalah tutur kata baginda yg PLAIN-simple kpd shbt2nya...berlainan sprt yg konon2nya gah dipanggil ulamak didepan mata kita pd hari ini???



    BAYANGkan..


    Bgmn pula agaknya...seandainya nabi SAW yg buta-HURUF lg sgt2 SIMPLE tanpa sebarang "KITAB" ditangannya hatta tanpa sbarang SENAWI ijazah MA @ PhD itu hadir pd hari ini...adakah yg konon2 gah dipanggil ulamak/MSU itu dpt mngenali baginda SAW yg sgt simple itu????

    Adakah..

    Adakah mrk bnar2 dpt mngenal nabi SAW yg tak FAKEH itu?????



    BAYANGkan lg..



    Mampukah ulamak2 hebat yg tlh diNOBATkan sbg no.1 no.2 & no.3 donia... trmasuk dewan ulamak DUPP @ MSU mngiktiraf baginda SAW yg tanpa sbarang sijil/IJAZAH & langsung TAKde sebijik KTAB itu apatah lg dgn posisi buta-HURUF baginda itu??????




    BAYANGkan lebih dlm lg..


    DAN

    Seandainya nabi SAW dpt hadir pd hari ini serta melihat "kerja-BUAT" oleh LGE dan LKS ddlm mmbentras RASUAH khianat & FITNAH...serta dpt mnyaksikan LGE & LKS trsiksa dipenjara demi coba mnegakkan sbnr2KBNARAN serta KEADILAN universal azali...bgmn kah agaknya NILAI yg nabi SAW akan lukiskan kpd kita pd hari ini???????



    DAN


    BAYANGkan lebih dlm7lagi & lg..


    BERBANDING..

    Seandainya nabi SAW dpt "MENYAKSIKAN" puak2 siku-lutot dgn CAKAR itu berbelit2 berputar2 u-Turn PONTENG serta JANJI2 dilanggar..

    ..yg terang2 berbuat onar-FITNAH trhdp amanah yg tlh diberikan kpercayaan oleh ummah, sebaliknya mnjd bapakFITNAH ddlm sejijik2 onar sprt pilkuada barua & broka...adakah nabi SAW dpt menerima keBEJATAN-onar-FITNAH yg sedemikian rupa??????? dan...dan...

    ..apakah agaknya yg baginda SAW dan Omar Al-Khattab lakukan kpd pembawa belit putar onar-FITNAH yg terang2 berakidah-SONGSANG..sesat lg MURTAD itu yg bnar7MEROSAKkan wajah ISLAM yg maha7INDAH lg maha7SUCI itu skrg?????????

    ....dan adakah begitu ulamak PEWARIS nabi2.. yg baginda maksudkan yg sgt7SMPLE itu?????????/


    DAN

    Perlukah lg kita meyakini serta mnjd TOLOL-siku-LUTOT utk mngiktiraf mrk yg mmiliki MA @ PhD serta berLORI2 kitab disisi mrk itu sbg ulamak..

    ..sdangkan istilah ulamak yg disebut oleh baginda itu very2PLAIN-simple tak perlu SATU kitab pon pd wktu itu...cukup..

    ..cukup sekadar bnar7FAHAM serta mngHAYATI-HAFIZ(pelihara) dgn stinggi7AMANAH integrity TRANSPARENCY setiap patah kata baginda dgn makna/HAKIKAT/definasi 'hakiki' yg bnar7DALAM & meluas sluas-UNIVERSE..dr dasar HATI sehingga kepenjuru ufuk langit & bumi..



    MALANG

    MALANG sekali...krn makna/ERTI/definasi 'hakiki' sbnr7Ulamak yg sgt2SIMPLE itu tlh dihijjack oleh sipnghafal2 ber-IQ cipuut ygTOLOL-siku-LUTOT dimana otak mrk tlh pon diubah n diletak kat ujung buntot...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. BAYANGkan..

      Terus BAYANGkan dgn mndlm..

      Klu Mat Sabu Hanipa Dr Hatta Dr Dzul Khalid Samad dll yg tak "buta-HURUF" itu pon boleh dikutuk diFITNAH sbg Jebon liberal sekular dll krn dianggap "ENGKAR" dan tak-WALAQ...bgmn,,

      ...bgmn pulak sekiranya nabi SAW yg buta-HURUF itu dtg kpd mrk tanpa "disiplin-ILMU" dgn tanpa-seBUAH kitab pon & tak-FAKEH dgn berLORI2 kitab hafalan serta sgl-NOBAT ijazah MA & PhD...adakah mrk sudi mengangkat baginda SAW yg seolah2 sgt "low-CLASS" itu sbg PEMIMPIN utk mrk mmberikan 'walaq'?????


      Terus BAYANGkan lg..

      Apa pula hinaan cercaan & FITNAH yg akan mrk buat seandainya nabi SAW yg buta-HURUF tanpa seBUAH kitab ditangan itu mncabar mrk dgn hujah @ DEBAT agar mrk insaf serta kembali smula kpd sbnr7CAHAYA-LURUS lg maha7TERANG yg ingin nabi SAW sampaikan dimana mrk tlh pon mnyimpang begitu JAUH?????????


      Kesimpulan..

      Apa bezanya dgn ularrrMak/AhlulKitab2 Yahudi & Nasrani yg memandang "HINA-lg-rendah" trhdp nabi SAW apb nabi coba brHUJAH dan berDEBAT demi mnunjukkan sbnr7CAHAYA ygLURUS kpd mrk stelah mrk mnyimpang JAUH sesat-MURTAD drp sbnr7CAHAYA yg tlh ditinggalkan oleh junjunngan nabi2 mrk Musa & Isa as...ttpi mrk dgn ego-TOLOL-ksombongan nobat & KITAB2 putar-BELIT mrk akhirnya memusuhi hatta tergamak mmbunuh baginda SAW???????!

      DAN

      Bayangkan lah betapa SIMPLEnya = REALnya = LURUSnya ulamak2 PEWARIS nabi itu yg tak perlu pon berLORI2 kitab sprt ulamak2 MA & PhD yg diambil drp pngiktirafan UNESCO(prtubuhan pndidikan sdunia) yg smestinya dbwh kontrol Yahudi serta Nasrani yg brputar-BELIT itu juga...!? wslamm

      Delete
  10. Din ayam boleh pegi main sabung ayam selepas kena pecat... Ha haaa... Tak sabar nak tengok wala'un ke na pecat... Fewiiittt...

    ReplyDelete
  11. Dlm pkr pun Azmin geng walaon Hadi...Tu sbb pkr xnk pilih Azmin jd mb dulu sbb dh kesan kes die,menang undi pun cara tipu mcm taktik undi cai juga...haiya.sampai bila semua drama ni nk selesai.rakyat udah penat oiiiiii.dgn.hamno dh sesak,pembangkang pulak mcmni.hampeh btl

    ReplyDelete
  12. Apa kocak2 telur ni libang libu... Bulan xblh kocak2 nie batal puasa nt.nikmat korek idung pun xda.hahahaha...biarkan ulamak walaon kembali ke era pas 70an.pas kampung

    ReplyDelete
  13. Yop oiii
    Bkn berkocak je telor nye..udoh nggeletor abih dh..abih getak bulu2 nyerr..kahkahkah

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.