Friday, June 12, 2015

Ke Mana Tumpahnya Air Liur Basi Nik Abduh?

Madu tualang power! Click here



Blog ini belum pernah mengutuk Nik Abduh atas sebab 2 perkara;

1. Hormatkan bapaknya.
2. Tunggu & lihat.

Tunggu punya tunggu, lauk dah depan mata. Kah kah kah!

Dapatlah dibuat kesimpulan bahawa lebai ini telah melongo mulut hingga dihurung lalat dan langau akibat terpesona dgn muktamar.

Atau pun senario lebih teruk lagi, lebai ini telah tidur berkroh-kroh sepanjang muktamar. Ntah-ntah siap mimpi & mengigau. Kah ka hkah!

Dol,

satu Malaya ini tau ada satu Lebai Taiko yg mengusul putus dgn DAP dan tak mahu usul itu dibahas-bahas.

Benda hebat berapi ini pun Nik Abduh ini tak boleh nak tangkap & simpan dalam otak. Kah kah kah!

Lebai,

orang mintak fasakh sebab tak cukup nafkah.

Mana boleh tahan, ada ke patut guna siku & lutut. Guna la organ yg sepatutnya.

Kah kah kah kah!!!

23 comments:

  1. Jange laa maroh dia abe, pasal dia ni guno siku dengan lutuk...tu pasa jadi lagu tu.Tak lamo dia ni, lepah PU 14 dok mesejid je laa dia ni samo ngan penghujah siku dengan lutuk

    ReplyDelete
  2. Bhai LL...

    Pakai siku dan lutut boleh lohe la ... Hahaha

    C++
    CipanTapirTenuk.Blogspot

    ReplyDelete
  3. BUDAK BAHALOL

    Macam Budak Vellfire Temerloh jugak

    Sama BAHALOL nya

    ReplyDelete
  4. Betul kata TDM melayu mudah lupa. Baru seminggu dah lupa siapa yg mulakan duly.

    ReplyDelete


  5. Sudah mnjd kehndak..

    Sudah mnjd kehendak HAKIKAT

    Sudah tertulis dan mnjd HAKIKAT khendak "TUHAN"

    Klu 1400tahun yg lalu..

    Kota2 Bahgdad Mekah @ Madinah tlh mnjd rujukan "ILMU"..


    TETAPI

    TETAPI kini..

    Dgn HAKIKAT khndak"NYA jua kini trjd..

    ...Havard Oxford n Cambrage mnjd "MERCU" rujukan utama..


    MARI

    Mari sama2 kita 'visualisekan' kembli ciri-SEJATI org2 yg bnar7 bnar7berIMAN yg pernah dihasilkan oleh "UNIVERSITI" nabi SAW yg mnjd PUSAT-centre-RUJUKan sdonia pd wktu itu..


    QURAN..

    Ddlm Quran tlh dimaktub kan..

    ALLAH tlh mmberi jaminan bhw ssungguh2nya "ciri2" org2 yg bnar7BerIMAN itu..

    Note: bnar7BerIMAN....bukan berSORBAN?



    >>>> 1) Yg paling7terTINGGI skali-------"wa antumul'AKLAUN inkuntum MUKMININ"..

    >paling7terTINGGI IQ-merit-bakat ddlm mnyelesaikan MASAALAH2..
    Best of d best in finding FAST-peace-FAIR solution

    >paling7terTINGGI-kejujuran sjujur7nya yg TIADA tandingan
    >NOT selfish but totally SELFLESS

    >paling7terTINGGI-keikhlasan seikhlas7nya ygTIADA bandingan
    >absolutely SELFLESS witout any personal interest

    >paling7AMANAH paling7TELUS-audit-SUCI paling7 INDAH-murni-diHATI..

    >Integrity & Transparency to d purest CORE value/destiny



    >>>> 2) Yg mnjd centre-PUSAT-NUKLIUS-rujukan------"ummatan WASATAN"..

    >very7GENIUS
    >very7Brilliant
    >ThinkSmart workSmart
    >.."Sekilas pandang ikan diair..." hanya & hanya cukup seKILAS pandang jerr! dah nampak-SONGLAP ddlm gelap?

    Islam tlh mnjd model centre-PUSAT-rujukan & pameran ksluruh donia dwktu nabi n slps kwafatan nabi SAW..

    Krn krn krn keunggulan ""nilai..nilai..nilai & NILAI2"" maha7INDAH maha7SUCI-LURUS yg TIADA tolok bndingan..



    >>>> 3) Dpt mmBACA mngANALISA mbuka RAHSIA......"haqqa-TILAWATIHI"

    >mencari sbnr7MAKNA-definasi-HAKIKI-universal yg azali
    >finding d SOLUTION to d CORE....to d ABSOLUTE source/CORE of evrything in d universe



    HADIS

    Ddlm Hadis pula..ciri2 sbnr7MUKMIN itu adalah..

    >>>>>4) paling7terPANTAS-laju-EFISYEN skali.........."sabaqtum SABQAN baiida"

    >paling7PANTAS berFIKIR
    >paling7PANTAS buat keputusan SELESAI masaalah
    >ACTION owez speak louder than word


    DAN...bnyak skali hadis2 yg mnyebut ISLAM sbg "deen/SYSTEM"

    .....yg bnar7MUDAH lg sgt7mMUDAHkan
    .....yg bnar7LAPANG lg sgt7mLAPANGkan
    .....yg bnar7TERANG lg maha7TERANG

    Coba bayangkan apb SYSTEM ygBobrok-GELAP-FITNAH-rasuah disuloh seTERANG7nya?
    Bolehkah lg jubah SORBAN mnutup sgl rasuah-FITNAH-songlap ddlm GELAP??


    Bro...
    Adakah sama org2 yg bnar7berFIKIR dgn org2 yg hanya & hanya tau mngHAFAL?

    Bro..
    Adakah sama org2 yg mnDEWA2kan sesama manusia dgn org yg TAK perlu sikitpon tauliah-diNOBAT2kan sprt budak2 hingusan??

    Bro..
    Adakah sama yg GELAP-songlap-rasuah-FITNAH dgn yg bdiri ddlm sbnr7CAHAYA yg maha7TERANG???

    Bro..
    Adakah sama org2 yg GILA-donia-selfish berPUTAR-brBELIT2-khianat-mmFITNAH dgn org yg sprt nabi2 yg totally-immers in SELFLESSness????

    ...and ONE and ONLY...totally in "HIS/GOD-ummah" interest absolutely..
    ...FLY and peace..to heaven


    NILAI2-univrsal-azali

    sbnr7AMANAH-integrity

    sbnr7KUDUS-transparency

    Apb nabi SAW tlh "menanam" tahap nilai-nilai-nilai-nila-NILAI2 integrity-AMANAH dan transparency-KUDUS suci mnjd sebati seHATI ktahap7trTinggi skali...lalu,

    ...lalu ALLAH mngINSPIRASIkan mrk dgn penemuan2 baru yg sgt7CREATIVE lg sgt7INNOVATIVE yg miracle skali ddonia pd wktu itu yg TIDAK mampu bg ssiapa pon dpt mnandingi..

    Bro..

    Adakah lebai2 siku-lutot tuu faham sinetron ku kali ini..?

    Sama2 kita renong dlm2 demi mmancarkan sbnr7HAQ-CAHAYA-Islam yg maha7TERANG yg tlh dbawakan oleh smua nabi2 as kedonia ini..

    ...bukan & bukan sprt si-IQ cipuuut drp-SIKU-n-lutot..hehehe

    ReplyDelete


  6. Sudah mnjd kehndak..

    Sudah mnjd kehendak HAKIKAT

    Sudah tertulis dan mnjd HAKIKAT khendak "TUHAN"

    Klu 1400tahun yg lalu..

    Kota2 Bahgdad Mekah @ Madinah tlh mnjd rujukan "ILMU"..


    TETAPI

    TETAPI kini..

    Dgn HAKIKAT khndak"NYA jua kini trjd..

    ...Havard Oxford n Cambrage mnjd "MERCU" rujukan utama..


    MARI

    Mari sama2 kita 'visualisekan' kembli ciri-SEJATI org2 yg bnar7 bnar7berIMAN yg pernah dihasilkan oleh "UNIVERSITI" nabi SAW yg mnjd PUSAT-centre-RUJUKan sdonia pd wktu itu..


    QURAN..

    Ddlm Quran tlh dimaktub kan..

    ALLAH tlh mmberi jaminan bhw ssungguh2nya "ciri2" org2 yg bnar7BerIMAN itu..

    Note: bnar7BerIMAN....bukan berSORBAN?



    >>>> 1) Yg paling7terTINGGI skali-------"wa antumul'AKLAUN inkuntum MUKMININ"..

    >paling7terTINGGI IQ-merit-bakat ddlm mnyelesaikan MASAALAH2..
    Best of d best in finding FAST-peace-FAIR solution

    >paling7terTINGGI-kejujuran sjujur7nya yg TIADA tandingan
    >NOT selfish but totally SELFLESS

    >paling7terTINGGI-keikhlasan seikhlas7nya ygTIADA bandingan
    >absolutely SELFLESS witout any personal interest

    >paling7AMANAH paling7TELUS-audit-SUCI paling7 INDAH-murni-diHATI..

    >Integrity & Transparency to d purest CORE value/destiny



    >>>> 2) Yg mnjd centre-PUSAT-NUKLIUS-rujukan------"ummatan WASATAN"..

    >very7GENIUS
    >very7Brilliant
    >ThinkSmart workSmart
    >.."Sekilas pandang ikan diair..." hanya & hanya cukup seKILAS pandang jerr! dah nampak-SONGLAP ddlm gelap?

    Islam tlh mnjd model centre-PUSAT-rujukan & pameran ksluruh donia dwktu nabi n slps kwafatan nabi SAW..

    Krn krn krn keunggulan ""nilai..nilai..nilai & NILAI2"" maha7INDAH maha7SUCI-LURUS yg TIADA tolok bndingan..



    >>>> 3) Dpt mmBACA mngANALISA mbuka RAHSIA......"haqqa-TILAWATIHI"

    >mencari sbnr7MAKNA-definasi-HAKIKI-universal yg azali
    >finding d SOLUTION to d CORE....to d ABSOLUTE source/CORE of evrything in d universe



    HADIS

    Ddlm Hadis pula..ciri2 sbnr7MUKMIN itu adalah..

    >>>>>4) paling7terPANTAS-laju-EFISYEN skali.........."sabaqtum SABQAN baiida"

    >paling7PANTAS berFIKIR
    >paling7PANTAS buat keputusan SELESAI masaalah
    >ACTION owez speak louder than word


    DAN...bnyak skali hadis2 yg mnyebut ISLAM sbg "deen/SYSTEM"

    .....yg bnar7MUDAH lg sgt7mMUDAHkan
    .....yg bnar7LAPANG lg sgt7mLAPANGkan
    .....yg bnar7TERANG lg maha7TERANG

    Coba bayangkan apb SYSTEM ygBobrok-GELAP-FITNAH-rasuah disuloh seTERANG7nya?
    Bolehkah lg jubah SORBAN mnutup sgl rasuah-FITNAH-songlap ddlm GELAP??


    Bro...
    Adakah sama org2 yg bnar7berFIKIR dgn org2 yg hanya & hanya tau mngHAFAL?

    Bro..
    Adakah sama org2 yg mnDEWA2kan sesama manusia dgn org yg TAK perlu sikitpon tauliah-diNOBAT2kan sprt budak2 hingusan??

    Bro..
    Adakah sama yg GELAP-songlap-rasuah-FITNAH dgn yg bdiri ddlm sbnr7CAHAYA yg maha7TERANG???

    Bro..
    Adakah sama org2 yg GILA-donia-selfish berPUTAR-brBELIT2-khianat-mmFITNAH dgn org yg sprt nabi2 yg totally-immers in SELFLESSness????

    ...and ONE and ONLY...totally in "HIS/GOD-ummah" interest absolutely..
    ...FLY and peace..to heaven


    NILAI2-univrsal-azali

    sbnr7AMANAH-integrity

    sbnr7KUDUS-transparency

    Apb nabi SAW tlh "menanam" tahap nilai-nilai-nilai-nila-NILAI2 integrity-AMANAH dan transparency-KUDUS suci mnjd sebati seHATI ktahap7trTinggi skali...lalu,

    ...lalu ALLAH mngINSPIRASIkan mrk dgn penemuan2 baru yg sgt7CREATIVE lg sgt7INNOVATIVE yg miracle skali ddonia pd wktu itu yg TIDAK mampu bg ssiapa pon dpt mnandingi..

    Bro..

    Adakah lebai2 siku-lutot tuu faham sinetron ku kali ini..?

    Sama2 kita renong dlm2 demi mmancarkan sbnr7HAQ-CAHAYA-Islam yg maha7TERANG yg tlh dbawakan oleh smua nabi2 as kedonia ini..

    ...bukan & bukan sprt si-IQ cipuuut drp-SIKU-n-lutot..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhai,kalau kau tulis direct 2 da point boleh tak..
      melalut2 la..
      sorry..haha

      Delete
    2. macam budak taip message..tulisan besar campur tulisan kecil dalam perkataan..berombak2..pening lalat nak membacanya...tak kuasa nak membacanya pun...

      Delete
  7. APA YG PENTING KITA TUNTUT DULU GENG PAS LETAK JAWATAN DEMI DEWAN ULAMA DAN MUKTAMAR SEGERA BUKTI TIDAK CINTA RINGGIT

    ReplyDelete
  8. Ni nik abduh apa punya worang.bikin kemaluan besar pada pas.kahkahkahkah.lawak la pas skrg ni.good..kipidap....nk gelak jele....

    ReplyDelete
  9. Pasir Mas akn jd pasir jerlus dn Temerloh akn buatnya merloh. Dua2 lingkop PRU nnti.

    ReplyDelete
  10. bhai! hang jangan celupaq mulut sangat,jangan duk tebiang dengan pok nik abu doh ni,kalu tontonwi mamat lebai malang tu ada lotot dan siku ,pok ni abu doh ni ada cakaq rimau,sat gi dia cakaq hang baru tau,rimau darai tengah meroyan tu! kalah la maharaja lawak mega.kah3!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  11. Tiada mewarisi legasi nik aziz...

    ReplyDelete
  12. Dia yg putuskan lps tu ckp yg dicerai mcm pompuan takut nk cerai. Yg nk putus minta yg mencerai BERAMBUS tp tak nak BERAMBUS

    ReplyDelete
  13. zuhdi dlam kabinet TGHA?....
    mmmmmm.......

    beriman?akhlak?
    mmmmmm......
    mabok ketom yg pilih zuhdi....
    ulama' mabok ketom?
    x caya aku...
    owh lupa....wala'.....

    wala'?
    wattaafffffffffff!!!!???

    ReplyDelete
  14. Ni nama nik abduh.tp layak didelar Nik Abodoh

    ReplyDelete
  15. Libang libu lambat bona update.libang libu nunggu update nyer.

    ReplyDelete
  16. Ater,

    memang gemor buat org libanglibu. Kah kah kah kh!

    ReplyDelete
  17. Haje yg beno weh....teman suke bace,blog nih tp aje yang libang libu nunggu update nye.elok benor name libang libu weh.hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama asei blog ni sebenornye, Ajenyer Gampang.
      kah kah kah!!!!

      Delete
    2. Yeke.sedap juge name nye tuh...nape tuko libang libu.huhuhu

      Delete
  18. kesian tgna,dapat anak si abdoh ni

    ReplyDelete
  19. Ini budak dol buto name nye mampos aku nak percaya cakapnya..... cuba suruh dia buat kira-kira..... alif ba lah aje yang dia tau jawapnye

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.