Monday, May 25, 2015

Lagi Cerita Melayu Kaya Raya Tak Hingat!

Madu tualang power! Click here

(Artikel ini dicedok dari blog Yong Suka Kunin)

Beberapa keping gambar peserta kursus MLM Magnet Duit, mencium duit kini viral di Media Sosial. Kursus ini diberitakan dihadiri oleh 100% orang Melayu. Kalau dah Melayu tu tentu Islam, kan?

 Eh? Boleh ke buat kursus macam ini? Tak khurafat ke?

ADA PENGIKUT CIUM TANGAN, YANG INI CIUM DUIT


Dalam keadaan negara yang dilanda berbagai-bagai skandal kewangan, rakyat terus dihimpit masalah bagaimana hendak meneruskan kehidupan yang selesa.

Ada yang sanggup mencuri di masjid, mencuri milik mangsa kemalangan dan kebejatan lain-lain.

Ada yang sanggup menipu, ada yang sanggup ditipu.

Kalau iapun ingin memberi motivasi kepada peserta, gunalah cara yang tidak kontroversi dari segi syarak.

Ada juga yang pertahankan kaedah ini. Ikut suka komerlah.

Siapa yang akhirnya "laughing all the way to the bank?"

Mengkomer jawab le sendiri.

2 comments:

  1. Apa salahnya cium duit? yang dok cium bukan mahram bersepah korang tak bising pun?!

    ReplyDelete
  2. Dari Abu Hurairah r.a. berkata : Rasulullah s.a.w. bersabda : Seseorang manusia mengatakan : "Hartaku, hartaku!. Yang menjadi kepunyaannya daripada harta itu hanya tiga. Apa yang dimakannya, telah dihabiskannya dan apa yang dipakainya,telah menjadi usang atau dinafkahkan (untuk kebaikan), telah disimpannya (untuk hari kemudian) Selain dari itu akan lenyap dan tinggal untuk orang lain. (Hadis sahih riwayat Muslim)

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.