Monday, April 27, 2015

The Legend of Yusni Mat Piah

Madu tualang power! Click here


Yusni Mat Piah tersilap zaman. Calon PAS semacam dia ini sepatutnya duduk di zaman 70an.

Baru dia tahu peritnya berjuang di zaman kegemilangan Utusan Malaysia.

Sekarang sudah masuk zaman IT. Zaman internet. 

Walaupun kelajuan internet kita macam kura-kura, tapi maklumat tetap sampai. Kah ka hkah kah!!!

Tapi itulah, insaflah diri, di zaman serba canggih ini, dimana rakyat semakin matang, rakyat tidak mudah lagi dimomok-momokkan HAMNO, zaman di mana penyokong PAS bertambah berlipat kali ganda dan yg menakjubkan penyokong dari bangsa India dan Cina pun dah ada!

Cukup memeningkan kepala, hairan & memang amat menghairankan.

Mugabe pun pening.
kah kah kah kah kah!!

Yusni Mat Piah setelah dicampur sanak-saudara, orang kampung sendiri dan orang kampung sebelah kiri dan kanan, depan dan belakang, Yusni Mat Piah cuma dapat 690 undi. KAH KAH KAH!

Pangkat besor. Ketua Pemuda bunyinya.. Kah kah kah kah!!!

Encik Yusni nak bawak 690 org itu utk memboikot. Boikot lah... kah ka hkah kah!

Tak jejas pun perniagaan nasik ayam org Permatang Pauh. Kah kah kah!


14 comments:

  1. Berita TV1 menyiarkan bahawa Ahli Parlimen Permatang Pauh sebelum ini tak pernah turun padang bagi melihat sendiri kemelut hidup rakyat di situ. Bodoh punya berita.........Tak kanlah kerja MP (Ahli Parlimen) serupa dengan Tok Empat nak pergi cek setiap rumah yang penghuninya ada masalah......Kalau ADUN sekalipun hanya melawat kawasan sahaja.......Bengong punya berita dan lagi bengong adalah rakyat yang menjadi batu karang kepada UMNO/BN.

    ReplyDelete
  2. yusni mat piah ni memang jahat

    ReplyDelete
  3. Lebh baik mengaku dan mintak maaf.. kan lebih dihormati..

    ReplyDelete
  4. undi 690 tapi bini 2 beb..............
    kurus kering bini 2 beb............
    bodoh macam lembu bini 2 beb.....
    mungkin pokok periuk kera dia ganas................
    kah...kah....kah.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bini 2 tu masalah dia. kah kah kah!!
      Lagi pun dia dah mampu la tu.

      Ishish ish ish...
      Kalau bodoh takkan jadi Ketua Pemuda, kan?

      Kes periuk kera tu, dia punya hal lah. Kah kah kah kah!!!

      Delete
    2. Kalau bodoh takkan jadi menteri, kan?

      Kalau bodoh takkan cgpa 3.85, kan?

      Kalau hebat takkan 690 je, kan?

      Kalau hebat takkan hilang wang pertaruhan, kan?

      Kalau serangan Dr M tak berkesan Najib akan diam je, kan? Mcm kes si TUYA.

      Delete
    3. orang bodoh undi dia jadi ketua pemuda.............
      kah....kah.....kah.......

      Delete
    4. org bodoh tak boleh jadi ketua pemuda? tp knp org bodoh boleh jadi ahli parlimen? diluar bergegar2 tp diparlimen kecut penakut mcm tikus.

      ada yg bawa isu mengarut yg tak menguntungkan rakyat. ada yg bisu langsung makan gaji buta!

      Delete
    5. Bini 2 tu slow sikit
      Aji presiden terasa nanti
      Hehe

      Delete
  5. Yusni tak ada penyokong, hilang wang deposit dalam PRU13. Kejayaan yang penting bagi dia UMNO menang. Hati busuk, tulang kering. Kuat konon, nak menunjuklah tu tapi makan suplemen untuk membantu. PAS tak rugi jika menyingkirkan dia, banyak lagi yang lebih bagus. Pemimpin begini tak guna diangkat, menguntungkan lawan. SIAL!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  6. dah jelas dlm pas siapa yg pro umno dan nak memenangkan umno sbb nak melayu berkuasa. tak nampak ka apa melayu umno dah buat utk menjahanamkan negara ini? tp pemimpin2 melayu umno kaya raya....

    ReplyDelete
  7. dia belajar dari tuan guru Hj hadi,nampak cerdik tapi bodoh.tak mahu dengar lansung apa yamng orang nasihatkan,nak muhasabah dir5i jauh sekali,.bodoh dan sombong.

    ReplyDelete
  8. rocky the great brown hardly used dick says: wa tara paham apa hat olang macam Yusni the Legend mao dudo lalam Pas? Lia punya kilija sama macam Giombak punya Pas; mao kasi gado2; Ameno suda lama mikin cucok masok lalam Pas; sikalang apa suda jadi? suma olang cakap Pas sama PKR ta moley pakai; sulupa BN maa 2x 5.. haiyaaa cong ceng cong ceng tiew na seng cong ceng cong ceng ...tiewwww

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.