Friday, April 24, 2015

Saiful BauKari Dilupa Jangan

Madu tualang power! Click here


Tak ada kuasa, macam mana nak tegakkan hukum?

Kalau tak ada kuasa, wiridlah, zikirlah sampai lekuk-lekuk tempat duduk, 
Genting, Toto, 4D, jugak yg masih tegak la bodo. 
Vodoh. 
Vangang. 
Vavi!

Kah kah kah kah kah!!!

PAS rela hilang kuasa demi tegakkan hukum.
Siapalah punya akal? Kah kah kah kha kha kah kah!!!!

PAS rela diberak dikencing demi utk kekal harum wangi sampai ke malam.

PAS rela direndam dalam telaga demi baju tetap kering.

Saiful BauKari melantak melahap mencekik semau2nya demi menjaga lubang ekzos tetap kemut ketat supaya taik tak keluar selama 3 hari.

Kah kah kah kah kah!!!

26 comments:

  1. Kalau tidak mahu kuasa, tidak payah le susah2 kami ni bermatian2 kempen raih undi dalam pilihanraya, bubarkan saja parti Pas, jangan masuk bertanding dalam pilihanraya, selama ni kami ditipu oleh Pas buat kerje bodoh kempen dlm pilihanraya tapi tidak mahu kuasa untuk memerintah, apa punya gila la, kalau gitu kami akan bantu Dap, puas hati

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko tu memang dah dap..takusah nak nyamar.

      Delete
  2. Kehebatan manusia adalah akal tetapi kalau ada akal tapi tak guna maka sentiasalah kena tindas dan ditipu oleh orang yang menggunakan akal.

    ReplyDelete
  3. statement paling bahalol..............
    aji pilkuda oooiiiiiii.............
    lebih baik gila dari bahalol...........
    kah...kah....kah.......

    ReplyDelete
  4. kih kih kih...

    orang kalu dah benci buat baik macam mana pun di cari-cari salahnya...

    orang kalu dah mabok kepayang, kentut busuk pun di dakwanya wangi seharum kasturi...

    ReplyDelete
  5. Sbb
    Sbb apa?

    Sbb apa BEBAL berbelit2?

    Org yg walaq buta lg bebal sntiasa mmuji mmuja2 ilmu Hadi Awang dan Haron Din

    Cer tanya kat mana Hadi Awang blajar?
    Depa tentu akan jwb kat Mesir, ada ijazah dan ada MA lg tuu

    Cer tanya lg sape yg iktiraf ijazah & MA dia tuu...adakah ALLAH dan nabi SAW??

    BUKANkah seluruh univrsiti dbwh/ddlm kuasa PBB mesti akur tunduk kpd kuasa pgIKTIRAFAN drp "unessco" ddlm soal SYALIBUS-ranking-anugrah-ijazah-MA- PhD dsbnya???

    Tahukah pmuja2 Hadi Awang sape itu UNESSCO?????
    unessco itu adalah suku sakat APCO!?

    BUKANkah siYahudi & siNasrani lah yg mnguasai spenoh2nya -apco-UNESSCO itu??????

    Bahkan ada 'senat' & tenaga pengajar diAl-Azhar itu adalah org2 "YAHUDI" yg "SENGAJA" mnjd pakar-mengajar-ilmu Islam?

    Klu begitu hebat sgt kah pngIKTIRAFAN drp siYahudi dan siNasrani yg slalu mrk kutuk2 itu?

    BUKANkah Yahudi & Nasrani itu trsgt2 jijik JAHAT dan dilaknat jd knapa WALAQ kpd MA @ PhD mrk itu?

    CER..

    Cer tanya lg..adakah nabi SAW & shbt2 belajar sprt "SYALIBUS" yg Hadi belajar tu?

    Cer "VISUALISE" dgn mudah..

    Alangkah mudah mudah MUDAH dan sgt SIMPLEnya shbt2 belajar dgn nabi SAW yg "buta" huruf itu...dan dgn cara yg sgt2 MUDAH lg SIMPLE itulah mrk mnjd sgt-MIRACLE diatas donia ini shingga mnjd HISTORY of all time!

    Alangkah indahnya klu kita dpt mnjd-MIRACLE dgn jln yg MUDAH lg SIMPLE sprt nabi & shbt2 nabi SAW itu..bcoz "the significance is hidden in INSIGNIFICANCE" = iaitu ssuatu yg hebat itu tersembunyi ddlm ssuatu yg sgt7SIMPLE lg sgt7MUDAH...visualise kan bgmn MUDAH simple nya ALLAH mmberi "NAFAS" kita itu!?

    Sbnr7KBNARAN itu adalah smudah2CAHAYA & smudah "NAFAS" kita berNAFAS itu!

    Sbnr7KBNARAN itu adalah ibarat sterang7CAHAYA yg sgt7TERANG

    CAHAYA yg bnar7TERANG itu SIMPLE mudah lg sgt7MEMUDAHkan

    Nabi SAW bnar7 mmbawa CAHAYA yg sgt7 TERANG SIMPLE lg teramat2MUDAH itu


    Adakah nabi SAW & shbt2 nabi perlu mmiliki ijazah MA & PhD yg diIKTIRAF oleh "apco-UNESSCO" sprt Hadi yg sgt hebat beputar u-turn ponteng HALAU-maki dan mmFITNAH itu??

    If you really want to know The TRUTH...The TRUTH is very very very SIMPLE!!!

    Nota:

    Ramai yg kagum mmuja2 pndaki2 gunung EVEREST diserata donia trmasuk pendaki dr Msia ttpi ramai yg lupa/INSIGNIFICANCE jasa 'sherpa' yg TAK HERAN skitpon w.pon beratus2 dan beribu kali turun naik kepuncak Everest itu sbg "SIFU" yg tak disanjung & dikenali!?

    Ramai yg mngkagumi OTAK mnusia yg hebat ttpi mrk "lupa" tanpa NAFAS sbg punca(seolah2 dilupa/INSIGNIFICANCE) itu smuanya LANGSUNG tak brfungsi trmsuk OTAK pon mati!!!!

    Begitulah aku melihat ramai blogger2 dan aktivis2 LEBIH layak dipanggil ulamak yg REAL-simple-INSIGNIFICANCE "tanpa UPAH-gelaran" bnar2 tlh banyak ber"JASA" mmberi sbnr2 pncerahan-CAHAYA dibandingkan dgn siularrrrMAK2 glamor mmakan "UMPAN"-gelap auta-putar-khianat-FITNAH yg dah pon ditipu oleh apco-UNESSCO itu!


    Of course...The TRUTH is very very very SIMPLE!

    ReplyDelete

  6. Sambungan..

    SYSTEM
    SYSTEM dan SYALIBUS

    SYSTEM dan SYALIBUS yg dibawa oleh nabi SAW adalah selurus7JALAN ygLURUS...sterang7CAHAYA ygTERANG juga semudah7PRAKTIS yg sgt7MEMUDAHkan

    ISLAM

    ISLAM yg dibawa nabi SAW bukan helah-TIPU-belit-GELAP yg berliku2 berjela2 penat-PAYAH-bodoh-memBODOHkan sprt yg tlh ditipu oleh APCO-unessco itu!!?

    Apakah..
    Apakah dia..

    Apakah dia sbnr7CAHAYA ygTERANG-LURUS lg amat7MUDAH yg tlh dibawa oleh nabi SAW itu?

    Sudah tentu nabi SAW tak berikan MA atau PhD sprt yg tlh diberi oleh apco-UNESSCO berikan itu!
    TETAPI..nabi mmberi,

    ..nabi SAW mmberikan sbnr7CAHAYA ygTERANG-LURUS yg sgt7MUDAH lg SIMPLE kdlm HATI shbt2nya..

    Mari
    Mari sama2 kita saksikan..

    CAHAYA yg bnar7TERANG-LURUS yg lg sgt7 meMUDAHkan dijiwa-HATI shbt2nya itu..

    --ssuci7CAHAYA kjujuran...sincerest to the core
    --smurni7CAHAYA keikhlasan...honesty to the core
    --sbening77CAHAYA kesucian...purest/TRANSPERENCY to the core
    --setiggi7CAHAYA amanah...INTEGRITY to the core
    --sbnr7CAHAYA keadilan...fairest/univrsal JUSTICE to the core
    --shebat7CAHAYA bakat...talent/MERITOCRACY to the core
    --stulus7CAHAYA pngHAMBAAN...being SERVANT/humble to the core
    --skudus7CAHAYA CINTA-kaseh-SAYANG... giving-LOVING-sharing to the core
    ...............DAN...............
    --smutlak7CAHAYA KBNARAN-HAQ...the ABSOLUTE-TRUTH to the core!

    Sbnr7 sbnr7 sbnr7CAHAYA yg sgt7MUDAH sgt7LURUS lg sgt7SIMPLE yg diatas itu tiada & TIADA sape yg dpt mnandingi SUCI serta "KEINDAHAN"nya didonia ini..dan itulah sbnr7PASRAH-sbnr7SURRENDER-sbnr7ISLAM kpd ALLAH yg tlh disuloh dan dipancarkan dgn sgt7SIMPLE-LURUS skali kdlm HATI shbt2 nabi SAW yg tak perlu pon ijazah-MA-PhD yg berjela2 dan berbelit- 'berputar2' sprt yg dberikan oleh suku sakat apco-UNESSCO itu!?


    INSAFIlah..

    Semua ciri2 CAHAYA-miracle yg sgt7MUDAH sgt7LURUS lg sgt7SIMPLE diatas itu adalah sbnr7 "RESEPI"-miracle, apb bnar7 mmancar ddlm HATI pasti akan dpt mnyelesaikan smua MASAALAH kehidupan ddlm ummah..lantas mnjd The EXCELLENT-MIRACLE-best-OF-the-BEST yg trtggi & tiada lg yg lebih TINGGI, yg mampu/dpt utk mnandinginya---has been proven CONFIRM!!!

    CAHAYA-miracle-SIMPLE yg diatas itu hanya hadir kpd mrk yg bnar7PASRAH=surrender=ISLAM sprt nabi SAW & shbtnya2 bukan bukan & BUKAN pasrah=surrender kpd 'upah-pngkat-title2' yg diiktiraf sprt MA PhD drp apco-UNESSCO itu?

    CAHAYA-miracle-SIMPLE itu hanya diberi kpd nabi2 shbt2nya & kpd sbnr7pnCINTA smutlak7KBNARAN yg tidak tidak & TIDAK mminta2 upah-GANJARAN-title-pangkat dan GELARAN2 drp sesama manusia dewa-dewata-raja-kisra-kaisar-UNESSCO dsbnya..

    INGATlah..
    "Laa AJRIYA illa min indi'LLAH.."--bnyk kali ayat2 ini tlh diulang2 oleh ALLAH

    Aku tiada minta GANJARAN-pngkat-gelaran-upah mlainkan upahku hanya disisi ALLAH"(26:109)

    CAHAYA-miracle-SIMPLE itu hanya & HANYA diberi kpd mrk yg sdikit sklumitpon TIADA mmentingkanDIRI selain kpntingan-UMMAH demi sbnr7 smutlak7kpntingan-"ALLAH" smata2..

    If you really want to know The TRUTH...The TRUTH is very very very SIMPLE!!

    Of course...really very very very SIMPLE!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ISLAM

      ISLAM = SYSTEM = CAHAYA

      ISLAM, SYSTEM, CAHAYA dan SYALIBUS nabi SAW..

      Mari
      Mari sama2 kita saksikan..

      CAHAYA yg bnar7TERANG-LURUS yg lg sgt7SIMPLE yg sgt7meMUDAHkan dijiwa-HATI shbt2nya itu..

      --ssuci7CAHAYA kjujuran...sincerest to the core
      --smurni7CAHAYA keikhlasan...honesty to the core
      --sbening7CAHAYA kesucian...purest/TRANSPERENCY to the core
      --setiggi7CAHAYA amanah...INTEGRITY to the core
      --sbnr7CAHAYA keadilan...fairest/univrsal JUSTICE to the core
      --shebat7CAHAYA bakat...talent/MERITOCRACY to the core
      --stulus7CAHAYA pngHAMBAAN...being SERVANT/humble to the core
      --skudus7CAHAYA CINTA-kaseh-SAYANG... giving-LOVING-sharing to the core

      ...............DAN berpaksi ddlm...............

      --smutlak7CAHAYA KBNARAN-HAQ...the ABSOLUTE-TRUTH to the core!


      Dgn sbnr7CAHAYA-miracles-SIMPLE yg kat atas itu..

      Sgl skandal
      ---BMF
      ---BAKUN
      ---PERWAJA
      ---PKFZ
      ---1'MDB
      ---HUTANG 800billion
      ---LIWAT-Memali dan Al-Maunah "automatik' terBUKAK!


      ------------HATTA------------

      ----FITNAH pilkuda
      ----FITNAH komunis
      ----FITNAH brokar BARUA
      ----ESOS dan 'watikah' 3-pnjuru
      ----PUTAR U-Turn PONTENG nodai-Janji
      ----PROJEK-komisyen-BALAK-proxy-akaunGELAP
      ----semuanya "kacang" AUTOMATIK akan terbongkar!

      Itulah sbnr7MUDAHnya sbnr7CAHAYA-KBNARAN yg sgt7SIMPLE-sgt7LURUS itu

      CAHAYA-miracles-SIMPLE nabi2 itu sgt7DITAKUTI oleh Namrudz-Firaun-Haman-Qarun-AbuJahal-AbuLahab..

      .. .juga sgt7diGERUNI oleh Yahudi-Nasrani-dan-Munafiq yg brguru serta WALAQ kpd MA-PhD drp apco-UNESSCO itu yg suka mnipu-putar-BELIT serta mmFITNAH mrapu2..


      Nabi SAW mmbawa sbnr7CAHAYA ygTERANG-MUDAH lg sgt7SIMPLE...simply HUMBLE like-none...like NO-body!

      The significance is hidden in INSIGNIFICANCE!

      Sbnr7 ulamak "pewaris" nabi2 itu jarang skali dpt utk dilihat "megah-GLAMOR" atau diKENALI.....


      If you really want to know The Truth..The Truth is very very very SIMPLE!!!

      really very very very SIMPLE!

      Delete

  7. Sambungan..

    SYSTEM
    SYSTEM dan SYALIBUS

    SYSTEM dan SYALIBUS yg dibawa oleh nabi SAW adalah selurus7JALAN ygLURUS...sterang7CAHAYA ygTERANG juga semudah7PRAKTIS yg sgt7MEMUDAHkan

    ISLAM

    ISLAM yg dibawa nabi SAW bukan helah-TIPU-belit-GELAP yg berliku2 berjela2 penat-PAYAH-bodoh-memBODOHkan sprt yg tlh ditipu oleh APCO-unessco itu!!?

    Apakah..
    Apakah dia..

    Apakah dia sbnr7CAHAYA ygTERANG-LURUS lg amat7MUDAH yg tlh dibawa oleh nabi SAW itu?

    Sudah tentu nabi SAW tak berikan MA atau PhD sprt yg tlh diberi oleh apco-UNESSCO berikan itu!
    TETAPI..nabi mmberi,

    ..nabi SAW mmberikan sbnr7CAHAYA ygTERANG-LURUS yg sgt7MUDAH lg SIMPLE kdlm HATI shbt2nya..

    Mari
    Mari sama2 kita saksikan..

    CAHAYA yg bnar7TERANG-LURUS yg lg sgt7 meMUDAHkan dijiwa-HATI shbt2nya itu..

    --ssuci7CAHAYA kjujuran...sincerest to the core
    --smurni7CAHAYA keikhlasan...honesty to the core
    --sbening77CAHAYA kesucian...purest/TRANSPERENCY to the core
    --setiggi7CAHAYA amanah...INTEGRITY to the core
    --sbnr7CAHAYA keadilan...fairest/univrsal JUSTICE to the core
    --shebat7CAHAYA bakat...talent/MERITOCRACY to the core
    --stulus7CAHAYA pngHAMBAAN...being SERVANT/humble to the core
    --skudus7CAHAYA CINTA-kaseh-SAYANG... giving-LOVING-sharing to the core
    ...............DAN...............
    --smutlak7CAHAYA KBNARAN-HAQ...the ABSOLUTE-TRUTH to the core!

    Sbnr7 sbnr7 sbnr7CAHAYA yg sgt7MUDAH sgt7LURUS lg sgt7SIMPLE yg diatas itu tiada & TIADA sape yg dpt mnandingi SUCI serta "KEINDAHAN"nya didonia ini..dan itulah sbnr7PASRAH-sbnr7SURRENDER-sbnr7ISLAM kpd ALLAH yg tlh disuloh dan dipancarkan dgn sgt7SIMPLE-LURUS skali kdlm HATI shbt2 nabi SAW yg tak perlu pon ijazah-MA-PhD yg berjela2 dan berbelit- 'berputar2' sprt yg dberikan oleh suku sakat apco-UNESSCO itu!?


    INSAFIlah..

    Semua ciri2 CAHAYA-miracle yg sgt7MUDAH sgt7LURUS lg sgt7SIMPLE diatas itu adalah sbnr7 "RESEPI"-miracle, apb bnar7 mmancar ddlm HATI pasti akan dpt mnyelesaikan smua MASAALAH kehidupan ddlm ummah..lantas mnjd The EXCELLENT-MIRACLE-best-OF-the-BEST yg trtggi & tiada lg yg lebih TINGGI, yg mampu/dpt utk mnandinginya---has been proven CONFIRM!!!

    CAHAYA-miracle-SIMPLE yg diatas itu hanya hadir kpd mrk yg bnar7PASRAH=surrender=ISLAM sprt nabi SAW & shbtnya2 bukan bukan & BUKAN pasrah=surrender kpd 'upah-pngkat-title2' yg diiktiraf sprt MA PhD drp apco-UNESSCO itu?

    CAHAYA-miracle-SIMPLE itu hanya diberi kpd nabi2 shbt2nya & kpd sbnr7pnCINTA smutlak7KBNARAN yg tidak tidak & TIDAK mminta2 upah-GANJARAN-title-pangkat dan GELARAN2 drp sesama manusia dewa-dewata-raja-kisra-kaisar-UNESSCO dsbnya..

    INGATlah..
    "Laa AJRIYA illa min indi'LLAH.."--bnyk kali ayat2 ini tlh diulang2 oleh ALLAH

    Aku tiada minta GANJARAN-pngkat-gelaran-upah mlainkan upahku hanya disisi ALLAH"(26:109)

    CAHAYA-miracle-SIMPLE itu hanya & HANYA diberi kpd mrk yg sdikit sklumitpon TIADA mmentingkanDIRI selain kpntingan-UMMAH demi sbnr7 smutlak7kpntingan-"ALLAH" smata2..

    If you really want to know The TRUTH...The TRUTH is very very very SIMPLE!!

    Of course...really very very very SIMPLE!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak yah sokong hadi..habis tu nak sokong sabu?...ptuihh

      Delete
  8. maknanya di rompin PAS bakal kalah dan mereka akan tetap berkata, itu tanda Allah redha.

    maka jgn buang masa bertanding.

    ReplyDelete
  9. PAS rela hilang kuasa asalkan Din Ayam masih dapat baca doa di Kumpulan Peransang....kah kah kah

    Buat cadangan ke atas sedikit pindaaan undang-undang Syariaah, dicanang seluruh negeri Presideng dah bawa Rang Undang-Undang HUDUD ke Parlimen. Bersoraklah orang-orang kampung sedangkan itu MENIPU namanya.....

    Vavi
    Vewak
    Varua!!!

    ReplyDelete
  10. Betapa tinggi dan tajamnya pandangan politik TGHH sehinggakan dia menyindir UMNO pun macai2 DAP dan PKR x dpt nak faham..

    Maksud PAS ialah jika ada kuasa sampai 60 tahun mcmUMNO tp x boleh nak wat hukum islam (namun begitu kini PAS sdg berusaha agar dpt mendesak UMNO utk sama2 luluskn hudud) lebih baik lah hilang kuasa atau serahkn shj pada PAS.

    Dan seperti biasa kami tetap di belakangmu wahai TGHH..!! Jgn sekali2 tunduk kpd DAP dan PKR secara mengkhinzir buta!! Diaorang pun tgh gelabah sbb x de jentera nk bantu kempen pilihanraya kecil.. sekian adanya!!

    ReplyDelete
  11. Dan satu lg patutlah ahli2 parti diaorg x ramai mcm PAS.. rupa2nya mereka x brp cerdik utk berada bersama2 kita dlm PAS yg mempunyai bacaan politik yg tinggi malah di luar keupayaan IQ mereka !!..

    ReplyDelete
  12. Sangat tak faham mengapa ahli masih memberi sokongan kepada Hadi

    Jika PAS bukan kerajaan di Kelantan tetapi menjadi kerajaan di Trengganu boleh ke PAS bentang hudud di Kelantan atau bukankah PAS akan bentang hudud di Trengganu kerana PAS yang jadi Kerajaan

    Hadi jangan ingat kuasa saje Ahli bukan memberi undi Ahli beri amanah dan Ahli yang beri amanah pada orang mesti berfikiran jelas Jangan bagi penyamun masuk rumah dengan tong minyak

    ReplyDelete
  13. Sbg presiden TGHH yg paling layak utk bentang di peringkat parlimen.. jgn bimbang kita tengah nak mengenakan umno.. ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wang rosli, mung geng pas ganu ko? bab tu bodoh mcm pas ganu. pas ganu perosak pas. gi tgk video dr maza dia kata pas 'sua tengkok bagi orang katok', dah lama berpolitik tp tak pandai2...

      Delete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. Woit tuan tanah, ko buat lawak ea.. kah kah kah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Don't worry, be happy.
      Kah kah kah!

      Delete
    2. Bro...lu punya hujah kat atas tu sempoi laa bro,

      mcm mana bodo vodo vangang poyo punya org lg mau prasan sbg ulamak....lu sorang2 pon boleh makan itu smua msu vangang mcm kayu

      apa punya vangang mcm kayu laa itu msu

      Delete
  16. Manusia yg paling untung ialah najib. Time ni la hampa nk berkelahi. Berhudud.bertengkag. bergusti.kata mengata. Untung jd najib..

    ReplyDelete
  17. Hadi ni dah mengong. Kalu nk tegak hukum jadilah hakim. Mintalah jwtan hakim. Takyah jd presideng parti politik. Kesihatan dah tk ok. Kena bersara dah. Pi chek doktor lah. Cepat tau. Hahaha

    ReplyDelete
  18. Wan rosli. Tk nak jawap ke komen aku kt atas tu? Hadi dah mengong. Lg satu mu tulis apa sampai tuan tanah removed. Kah kah. Jgn lari tau

    ReplyDelete
  19. Najib paling untung? Che det dah marah. Tak tahan dgn boros najib. Boleh resign dah. Ganti muhyidin. Najib bole pi khazastan. Haha

    ReplyDelete
  20. Wan rosli. Mana mu lari hah. Jawap komen2 aku. Mu kan wala' dgn presideng? Harakah pun dah tak laku sejak pecat Lotfi hari tu. Kesian dia. Dah byk korban utk pas tp dibuang mcm sampah

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.