Thursday, April 2, 2015

Jangan Bunuh Diri Dengan Proton

Madu tualang power! Click here



Kah ka hkah kah!!!

Bukan nak hina Proton. Bukan sekali-kali. Aku pun pengguna Proton dah hampir 10 tahun.

Tapi ingat, Proton aku itu buatan 10 tahun dulu, yg mana harganya sekian puluh ribu sekian insuran & road-tax.

Itu pun bermacam-macam ragam. Pintu terbukak sendiri. Power window kejap hidup kejap mampus. Kah kah kahkah! Haru.

Inilah Proton yg disajikan kepada rakyat Msia hasil mimpi berahi Mahafiraun yg mahukan Msia mempunyai industri automotif sendiri. Industri yg dilindungi pelbagai akta dan keistimewaan. Industri yg banyak mengkayakan kroni-kroni pembuat spare-part. Kah kah kah!

Itu belum masuk bab harga Proton diluar negara yg amat muarah. Dirt cheap. Bloody cheap. Kah kah kah!!!

Kita dalam negara inilah yg menanggung beban. Kah kahkah!!!

Pun begitu, dalam harga mahal serupa meriam, servis macam cipan. Kualiti berhabuk. kah kahkah!!!

Tuan-tuan dan puan-puan,

apalah yg dapat diharapkan kalau Proton turun harga? Kualitinya? Servisnya? Kah kah kah!!! Tak risau ke, kot-kot selepas diskaun ni kereta terasa terapung-apung atas jalan? Seram bro. Seram

Baik duduk Zimbabwe la woooi! Kah kah kah kah!!!

Robert Mugabe pun pening kepala, kah kah kah kah!!!

9 comments:

  1. Mugabe kenakan GST tak?

    ReplyDelete
  2. Ya.. kereta keluaran Zimbabwe lagi bagus dari proton. KAH KAH KAH

    ReplyDelete
  3. Yahoooooo! BN Menang Rakyat Senang!!

    ReplyDelete
  4. ketentuan allah...mantul behari...

    ReplyDelete
  5. Gomen Selalu Temberang GST

    ReplyDelete
  6. Hidup klu x hina brg sendiri...agama sendiri...x seronok kan...innalillah

    ReplyDelete
  7. Realiti..belajar terima hakikat rakyat di ulu ulu kan...waqaqaqa

    ReplyDelete
  8. Realiti hidup di malaysia..rakyat kena dulu waqaqaqa

    ReplyDelete
  9. Tolak 1 undi utk bn pd pru 14. Puas hati bila satu family sepakat hukum mereka sebab perkenal gst. Terbaik puashati.

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.