Friday, March 13, 2015

Chief Lanun Menjawab Chief Mahafiraun

Madu tualang power! Click here


Chief Lanun hari ini membalas kritikan pedas Chief Mahafiraun berhubung isu 1Malaya Dobi Bertubi-tubi (1MDB), termasuk mengaitkannya dengan kekayaan keluarga ketua lanun.

Chief Lanun mempersoalkan kembali kekayaan keluarga Chief Mahafiraun, termasuk anak beranaknya yang mampu hidup mewah dgn menjadi tauke todi San Miguel, 
tauke petrol, 
paksa MAS beli minyak Petron, 
beli kereta mewah melampau 
dan macam2lah lagi yg malas nak sebut sebab panjang berjela sangat, ujarnya lagi. 

Kah kah kah kah kah!!!

Chief kpd Chief-chief Lanun itu juga mempersoalkan adakah anak2 Chief Mahafiraun ini bayar cukai atau bayar zakat? 

Kalau bayar zakat, bayar kat sapa? Kah kah ka hkah!

(Ada satu lagi kisah jawap-menjawap, kalau nak tau, sila klik Malaysiakini)

2 comments:

  1. BAIK PUNYA TAJUK TU...MMG KENA PADA TEMPATNYA...LAGI SATU X NAK TULIS KE CHIFE RAMBUT KEMBANG DAN CHIF BIG KEPADA SEGALA MOOMA..ALAHAI...?

    ReplyDelete
  2. PUAK PUAK NI DARI DULU KINI DAN SELAMA LAMA NYE JADI PENYANGAK DANA NEGARA SERTA MENJUAL TANAH NEGARA.. MEREKA INI BERGADUH SESAMA SENDIRI KERNA BERDENGKI DISEBABKAN HASIL MENYANGAK TIDAK DIBAHAGIKAN SAMA RATA.SEKIRANYE HASIL SANGAK DIBAHAGI SAMA RATA PENYANGAK INI PUN AKAN BERGADUH JUGA SEBAB SUDAH TIMBUL RASA HAKAP SERTA TAMAK DAN HALOBA.KEJADIAN PUAK PUAK INI ADALAH DARI KETURUNAN AIR MANI BABI YAHUDI YANG CUKUP MENJIJIKAN.MEREKA INI SUDAH TIDAK PEDULIKAN TENTANG PENDERITAAN RAKYAT,HARI HARI RAKYAT NEGARA MALAYSIA YANG BERUGAMA AKAN MENYUMPAH MEREKA, TERMASUK LAH KUNCU KUNCU YANG JUGA TERDIRI DARI KAKITANGAN KERAJAAN YANG TELAH DIATURKAN OLEH MEREKA.KEROSAKAN NEGAR INI BERMULA DARI AWAL PENUBUHAN PARTI BANGSAT UMNO INI.DAN SETERUS GRADUAN TERKEMUDIAN MENGHANCURKAN NEGARA. MARILAH SAMA SAMA KITA DOAKAN SEMOGA ADA MUDA YANG BERANI MENGHAPUSKAN PIAK LAKAHANTULLAH INI.

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.