Friday, January 2, 2015

Pesawat Turki Sedia Ambil Anwar Ibrahim

Madu tualang power! Click here


Jet pejuang dua tempat duduk ini diberitakan telah pergi ke Australia atas arahan PM Erdogan.

Dikhabarkan jua betapa Erdogan susah hati Anwar Ibrahim telah kandas di Australia atas sebab tak boleh tukar tarikh tiket penerbangan Mongolia Air yg ditempahnya.

Dalam satu tujuan yg sama, Erdogan juga mengambil peluang ini untuk kasi jeles dan menaikkan darah-darah tinggi ulamak-alamak yg selalu berperasaan jaki yg melampau terhadap Anwar Ibrahim.

Namun Anwar Ibrahim menolak pelawaan Erdogan kerana jet Turki itu bukan macam jet Skyhawk kah kah kah kah!!!! Jet tersebut terlalu laju, takut kalau-kalau terlepas ke LA! Kah kah kah kah!!

Jadi Mat Nuar  pun tunggu lah penerbangan Mongol Air. 

Maka Mat Nuar lambat sampai ke kawasan banjir, beliau tidak secepat Najib yg bingkas tangkas meninggalkan padang golf sehingga Obama pun tak sempat mintak autograf. Kah kah kah kah kah!!!


Dalam temuramahnya bersama PD Beach Resort News, Mat Nuar dipetik sebagi berkata,

"Saya tak boleh la pergi makan pagi di Honolulu, makan tengahari di Indianapolis, dinner di London dan kemudian berak di Hentian Puduraya" 

kah kah kah kah!!!

"kalau saya ada spare kunci stering jet kerajaan, boleh la kot?"

Kah kah kah kah kah kah kah!!!!

10 comments:

  1. Aku nampak Hadi Awang lagi cepat dan pantas gerak gii tempat banjirr tu woii...
    Hadi takde pon nak tipu FITNAH bg alasan bagai..
    Sape kata Hadi tu kaki PONTENG!??
    Hadi siap duduk sopan beSEMPOH mcm pengantin baru duduk depan pak-MERTUA lg tuuu..huhuhu!

    Mat Nuar dah le sampai lambat bg pulak alasan mcm cibai kering yg tak laku...Rafizi langsung tak nampak muka hahaha!

    Tak kesah le BALAK tebang ke atau BUKIT gondol ke..janji nampak muka "main" celup-celup TELOR dlm air pon dah kira ok sbb yg penting NAMPAK muka, mcm Nik Abduh n the geng tuu..

    Yg penting bg sibahalol-bahallol tuu asal NAMPAK muka!
    biar MASAALAH dtg bertimpa berganda-ganda JANJI ada nampak muka..kira beres, w.pon MUKA-MUKA yg kita "nampak" itulah mnjd PUNCA kpd BAPAK sgl masaalah-masaala!!!?



    ReplyDelete
    Replies
    1. Hadi ambil kesempatang tangkap ikang.....

      Delete
  2. Aku respek kat nuar. Dia dtg lewat sbb tak nak bagi susah mangsa banjir. Cuba bayang, klu dia dtg naik heli, camne heli nak guna bantu org kat spital nun?

    ReplyDelete
  3. pelikat basah nanti naik gah plak anu kawan kita tue bang non

    ReplyDelete
  4. cobalah yg dah rompak songlap BILLION-BILLION duit rkyat tuu pulangkan balik duit tuu kpd rkyat..?

    yg dah songlap KOMISYEN million-MILLION tuu tak kira songkok tinngi atau SORBAN-kopiah-fakeh tuu pulangkan semula duit tuu semula kpd rkyat..??

    dan...BAYANGkan klu ketirisan tiap-tiap tahun 20billion serta hutang akibat songlap 700 billion itu dpt betul-betul digunakan utk KEBAJIKAN KESEJAHTRAAN serta KESIAPSIAGAAN akan naseb rkyat dgn sebai-baiknya..

    ..kita TAK perlu menungu-nunggu seSIAPA pon yg dtg..dan TAK perlu seSIAPA pon tunjuk "MUKA" sprti yg macai-macai BAHALOL cuba gembar-gemburkan...krn implikasi banjir dpt dielakkan bermula dr PUNCAnya dgn seEFEKTIF & seMINIMUM yg mungkin insyALLAH..

    INGATlah..
    "Apb kita terlalu & trsangat RAKUS kpd "alam" dgn tanpa belas KASEH dan SAYANG..akibatnya "ALAM" bertindak balas ibarat mimpi ddlm JAHANNAM"!?

    ..bukan kah "alam" dan kita sama shj merupakan sama-sama makhluk ciptaan TUHAN?

    ReplyDelete
  5. kerajaan kelantan pun tebang balak sampai tak kesian pada alam juga sehingga membawa musibah kepada rakyat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. AleUto puak2 fakeh tu yg wajib dihudud trlebih dahulu sampai kepangkal telor, dan hudud skali lidah-lidah sikopiah jubah yg dah terang-terang kaki belit..kaki tipu tuu!

      Delete
  6. Sekarang musibah dah dpt... Kita sama pikir e ya.. Kita rakyat kita yg zalim sbb memilih meteka yg xsepatutnya sbgai pemimpin...

    ReplyDelete
  7. Artikel dan komen yg penoh dgn gelora cela mencela, kata nista yg tidak mendatangkan sekelumit manafaat pon pada mangsa banjir melainkan menambah koleksi dosa saja!

    ReplyDelete
  8. Artikel dan komen haprak yg tidak mendatangkan sekelumit faedah pon pada mangsa banjir melainkan menambahkan koleksi dosa sedia ada!

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.