Wednesday, November 5, 2014

Terbaek Dari Zunar Kartunis

Madu tualang power! Click here


Kartun boleh membawa seribu makna. Kah kah kah kah!!!

Lawyer macam muka tak mandi pagi, 
pukulan maut KY Jelly, 
Saiful BauKari gemar menggesek lubang ekzos mencari sebanyak mungkin DNA kahkahkahkah!!!, 
hakim balon kepala sendiri,
kemudian ada gambar cincin kahkahkah!
Bab cincin ni aku tak reti nak explain.
Kita kena tanya ulam HAMNO.
kah kah kah kah!!!

Agak-agak apa kata ulam HAMNO nih?
KAH KAH KA HKAH!!!

Susahnya Menjadi Saiful BauKari

Madu tualang power! Click here

Susah sgt ke nak percaya lubang ekzos Saiful BauKari telah rabak?

Susah sgt nak percaya Saiful BauKari tak rodok lubang ekzosnya dgn plastik merah?

Susah sgt nak paham bahawa Saiful bauKari berkebolehan menahan berak selama 3 hari?

Tak boleh ke sehari selepas ditaji, Saiful BauKari steady hidang teh? Tak gigil pun. KAH KAH KAH!

Susah sgt ke nak terima fakta bahawa Saiful BauKari sentiasa bersama KY Jelly ke hulu & ke hilir?

Tak boleh ke Saiful jumpa PM mintak biasiswa sebab Saiful BauKari nak jadi pilot! KAHKAHKAH!!!

Ni dahi lebam 2 bijik ni ha, tak percaya lagi ke??!!?? 


Tonyoh kat tiang dua batang tu kot? KAHKAHKAH!!!

Bisness Denggi

Madu tualang power! Click here

Tidak dapat dipastikan yg mana satu, samada Kementerian Kesihatan Msia amat bodoh, bangang, baghal, pemalas, tak larat nak berfikir atau macam-macam lah!

Beku.

Sebabnya, baca keratan berita dibawah.



Tiap-tiap tahun perangkaan mengenai wabak denggi tidak pernah menunjukkan penurunan. Denggi dah jadi macam jerebu, merbahaya tapi dipandang enteng.

Msia cukup para pakar, cukup peralatan dan duit pun ada. 

Sekiranya M'sia bersungguh utk membasmi denggi, bukan sahaja nyamuk denggi malah dengan bulu-bulu nyamuk denggi pun tak muncul. Kah kah kah kah!!!

Tapi kan, ini lobang bisness la bro Kah kah kah kah kah!!!
Tak kan la nak jual ubat kuat keras & jual air jampi shj.
Kali ini kita try jual vaksin pulak.
kah kah kah kah!!!!