Tuesday, December 23, 2014

Anak Rosyam Nor Masih Bernasib Baik

Madu tualang power! Click here


Bab-bab diskriminasi ini, kita umat Melayu tak boleh cakap banyak sebenarnya.

Dari segala segi kita telah jauh ketinggalan.

Tengoklah kiri kanan, kedai/bangunan sapa punya? Berapa kerat tauke Melayu, berapa ratus ribu kerat tauke Cina?

Tak kan Melayu masih tak sedar?

Dulu-dulu, keutamaan diberkan kepada mereka yg berkebolehan berbahasa Inggeris.

Kemudian sekarang ini dia mintak pulak kebolehan bertutur dalam Mandarin. Kah kah ka kah!!!
Tak kan tak paham2? Dia nak bangsa dia la maknanya tu.

Kalau boleh cakap Cina, dia akan tanya boleh tulis huruf Cina? Kah kah ka hkah!!!

Kalau tulis huruf Cina pun boleh, ini sudah lebey! Kah kah ka kah!!!! 

Anak Si Rosyam tu kira nasib baik tak dimintak bukak seluar.

Sebab tak lama lagi, keutamaan akan diberikan kepada mereka yg tak bersunat. Kahkahkahkah!!!

Appppa raaa! Nak kerja di Hamley's. Nak kerja duduk dalam air-cond. Nak kerja pakai cantik2.

Try la bawak teksi. Kah kah kah kah!!!

4 comments:

  1. rocky the great brown unused dick says: itu ok lagey, wa dulu lagey turuk, intabiu jadi tuan direktur kene cek wa punya vulu ari2 berape panjang, ropa2nya tak boley korang 2 1/2 incey; mana boley, vulu wa paleng2 pon 2 incey; situ punya staf suma vulu panjang2 termasuk cleaner & tea lady!! waaahh (sekarang wa masey dalam proses kasik panjang wa punya vulu)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kepala lutut lu la bhaiii

      Delete
    2. woi..korang!!!
      sapa bagi pancit tayar kapcai aku haaa?

      Delete
  2. Dulu kutuk mawi sbb xnak berlakon pegang tangan perempuan tu siapa yer?

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.