Thursday, November 13, 2014

Lebuhraya PLUS Ipoh - Kuala Kangsar Yg Malang

Madu tualang power! Click here

Malang sekali lebuhraya ini telah banyak menyaksikan kemalangan maut, akibat kecuaian manusia atau mungkin juga disebakan rekabentuk lebuhraya itu sendiri.

Elakkan dari menggunakan lebuhraya ini , terutama di waktu hujan, senja, hujung minggu dan musim2 perayaan.

Ketika waktu2 tersebut, kenderaan beratus ribu. Drebar kereta ada yg macam haramjadah dan drebar lori/bas dah kompom macam cilake.





PLUS ni memang lahanat. Kita bayar tol beratus-beribu semata-mata utk menikmati jem sesak kot? Kah kah kah kah!!!

Memang lahanat, tol mahal nak mampus tapi jalan sesak tak ada sapa kawal.



Daripada mengharung jem sesak dan juga dapat mengurangkan risiko kemalangan di PLUS Ipoh-Kuala Kangsar, apa kata try sesekali ikut jalan lama.

Tak payah bayar tol. Dapat mengurangkan sedikit sumbangan kita kpd Mahafiraun, Daim & gang, kan? Kah kah kah!!!

Exit ikut jalan lama, lalu menuju Kuala Kangsar. Ni le pekan teman sejak kecik weh! kah kah kah!!

Familiar kan? Tak payah cerita. Satu dunia suda taw!

Ini medan khas utk penggemar cendol & laksa.
Jangan makan banyak kalau perut tak tahan.
Pedas. Jangan sampai terberak dalam kereta.
kah kah kah kah!!!

This is the best laksa in the whole wide world.
Singgah kuala tak sah/valid kalau tak kena laksa Pak Ngah.

Rumah kutai.
Rumah mcm ni byk penunggu. Polong. Jin. Iprit semua ada!
Mana taknye, rumah tak guna paku. Semua guna pasak.
Letih teman memikiorkannye! Kahkahkah

Kuala Kangsar pride.
Labu Sayong hanya boleh didapati di Sayong, K Kangsar
kerana di sini sahaja komposisi tanah yg sedemikian rupa
utk mengizinkan pembuatan Labu Sayong.
Labu Sayong Pahang? Labu Sayong Ganu? Labu Sayong
Klate? Kah kah kah kah jangan nak kincin le weh!

Jet ini tersadai di tepi pasar basah Kuala Kangsar.
Sakit mata aku menengok ada logo 1Msia kat situ.
Kah kah kah!

Ini yg paling haram tak guna.
Kah kah kah kah kah!!!
Riverfront konon...... kahkah kah kah!!
Pada hal orang2 Kuala nak sebut riverfront pun boleh tanggal gigi palsu. Kah kah kah kah!!!
Riverfront konooooon.... kah kah kah!!!
Ini projek nak penuhkan kantung kroni.
Hasilnya haram satu habuk tak ada.
Boleh jadi pot Mat Gian ni.
Kah kah kah kah!!!
Riverfront konooooooon... kah kah kah kah!

Hotel ada 2-3 bijk kalau tak larat nak sambung perjalanan akibat laksa dah berputar dalam usus! Kah kah kah!!!


3 comments:

  1. Salam.Promosi Kualer, baguih nampak. Macam tu le orang Kuale.Dalam pada tu sengat le depa se daih dua. MPKK ni pon , teruk, parking mmg masalah, tambah2 bila musim perayaan. Ni Libang-libu dah tolong promosi ni, harap2 MPKK will improve.

    ReplyDelete
  2. kawasan rafidah aziz...........
    kaki rasuah no 1........
    kah...kah...kah......

    ReplyDelete
  3. Time raya jln lama aku blik. Mmg x jam. Ikut plus nk kencing pun q mcm haram. Nk mkn lg la. Kl alor setar dlm 10 jam. Ikut plus dkt 18 jam.

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.