Wednesday, November 12, 2014

Kisah Anwar Ibrahim Yg Ramai Macai2 UG Tak Tahu

Madu tualang power! Click here

Kisah ini aku copy dari FB Teuku Zacharyah Iskandar. Kot2 belum baca, boleh la membaca.

Selepas Anwar dibebaskan dari penjara dan keluar dari Hospital di Munich Germany terus Raja Saudi membawa Anwar ke stananya dgn pesawat diraja Saudi.

Raja Saudi bertanya kepada Anwar semasa di dalam tahanan dan dipenjarakan apakah segala gaji, elaun dan imbuhan sebagai TPM dan menteri kewangannya dibayar oleh Kerajaan Malaysia? Anwar menjawab tidak dibayar satu sen pun. Lalu Raja Saudi membayar segala Gaji, Elaun dan Imbuhan yg sepatutnya Anwar terima dari Kerajaan Malaysia.

Sebagai Pensyarat Jemputan di Oxford University, Harvad University dan Cambrige University Anwar dibayar gaji secara bulanan oleh pihak University berkenaan. Dan jika Anwar dijemput utk memberikan syarahannya di unversity2 tersebut maka Anwar akan diberi Bonus dan Elaun.

Kereta Audi yang digunakan oleh Anwar adalah sumbangan Kerajaan Kuwait kepadanya.

Anwar juga dilantik sebagai Penasihat Ekonomi bagi negara2 liga Arab yang super mega kaya raya.. Apakah Khidmat Anwar itu hanya dibayar dengan air liur sahaja? Lain kali guna Otak kalau nak berhujah dan menghina orang lain.. ALLAH beri akal utk berfikir jangan letakkan akal kalian setaraf Khaldai.

Di rantau Asean ini ada 3 org manusia yg diiktiraf oleh university ternama di dunia serta sering menjadi pensyarah dan berpidato dengan elaun dan ganjaran yang cukup besar.

1. Lee Kwan Yew - Kerana kehebatannya menjadikan Pulau sekecil Singapura sebagai Pulau yg maju dan bertaraf antara bangsa. Lee Kwan Yew juga kerap menulis Jounal2 ilmiah untuk university ternama dlm dunia ini.

2. Bekas Presiden Indonesia Bapak BJ Habibie - Kepakaran dalam kaji sawat terbang.

3. Anwar Ibrahim - Ekonomi dan Islah..

Apakah Kehebatan Haji Hadi?

Mengapa baru2 ini Anwar dilantik oleh Dunia Islam sebagai Presiden untuk menerajui satu unit Task Force bagi meningkat serta memartabatkan University Islam di seluruh dunia..

Kenapa Ilmuan serta para Ulama Dunia Islam tidak melantik Haji Hadi bagi mengetuai unit Task Force tersebut?

Jawapannya hanya ada dalam diri kalian masing- masing.

Mengapa Macai UG SeMalaysia sekarang ni seolah-olah bersekongkol dgn Macai UMNO?

Dah tak sabar2 lagi nak bergabung dengan UMNO ker?

Tak kan dah lupa kot? Kah kah kah kah kah
Tak kan buat2 lupa kot.. kah kah ka hkah kah!!

18 comments:

  1. cerita lawak anwar.... kah kah kah kah kah

    ReplyDelete
  2. Betul ke kalau gabungan PAS (UG) + UMNO + TSKI maka kerajaan yang dilahirkan macam PONDAN YANG DILAKNAT?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Komen yang tak membina, tak melambangkan berpendidikan, semoga Kedua Ibu Bapanya diampunkan oleh Allah

      Delete
    2. Yg mmFITNAH pilkuda & BARUA ada MA dr unvrsiti pasti pendidikannya tinggi!

      kaki FITNAH kominis itu juga lambang yg sgt mmbina krn konon2nya ulam-ulam-ulammamak donia no2

      sbb dia kaki FITNAH matsom-bin-Fakeh,,sbb tu tak perlu minta ampon kpd org2 yg dituduhnya FITNAH & juga kpd ALLAH!?

      Delete
  3. jgn hina ularmak ug

    ReplyDelete
  4. macam tak logik jer citer ni,

    ReplyDelete
  5. There are three side of a story, my version of the story,
    your version of the story and the truth.

    ReplyDelete
  6. Sebab singapore arab saudi dan habibie macai zionis us diback up 100%..samalah dgn anwar...modul islah tu ko kurikulum dari washington university tujuannya nak memesongkan kekuatan umat islam. Samalah ko kurikulum lgbt ulil absyar cak nun mufdah mulia dan org2 mcm mujahid rawa yg didatangkan dari zionis. Tetapi anwar kurang berjayalah berbanding dgn Habibie time krisis serangan spekulasi mata wang. Habibie dapat gunakan kesempatan itu jadi presiden tapi Anwar tak dpt sbb boss dia lagi cekap. Lepas keluar penjara terus bertapa dgn orientalis barat mcm john esposito dan wolzfowits neocon. Takde hebat pun bekas student pengajian melayu ni. Baca speech pun kosong isi cuma suka petik2 kata2 tokoh pujangga itupun byk dari ahli falsafah freemason. Seperti speech di london school of economics dan kat rotary club manila yg mengajar semua agama itu sama. Bila dah sanggup masuk dlm rangkaian zionis mmg back up kuat la sbb di back up oleh seluruh rangkaian zionis. Nampak effect dia mcm sosok yg hebat la ..tapi at least kalau habibie dan lky tinggi lagi la kelulusan depa satu aviation dan satu lagi law. Hadi Awang at least pure dan original tak perlu effect bling bling kosmetic palsu zionist.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 12:20AM

      Sbg bencmark..dulu2 ada PENILAIAN darjah ENAM
      wktu zaman itu aku cuba utk score 5A
      klu dpt 5A teringin sgt2 nak masuk "MCKK"

      Aku gagal nak dpt w.pon cuma 1A jer...yg aku dpt 4B 1C
      Ramai kawan2 aku yg cuma dpt C D & E(fail) pi masuk sekolah agama/pondok...akhirnya jd wostad sbb bapak dorang jual kebun hantar belajar pi kat Mesir!?

      Lu sndiri boleh bandingkan IQ budak2 pondok dgn MCKK
      lu sndiri boleh banding tahap IQ hadi dgn anwar?
      Cara hadi mak hamun "barua" tuu..standard IQ dia la tuu?

      Lu tuduh2 ZIONIST/yahudi wajib FIKIR dulu fakta2 ini...
      -zionist tukang CEKIK harta rkyat
      -zionist suka belit AUTA khianat ZALIM
      -zionist suka buat ajenda2 muslihat @ FITNAH
      -zionist secara HALUS buat akta2 yg mncengkam umat
      -idea2 sprt kamu..trmasuk FITNAH pilkuda hadi-ZIONIST!

      Sebaliknya..
      anwar dgn rafizi ddlm PR..
      -sedaya upaya nak BEBASkan rkyat dr keZALIMAN
      -nak BEBASkan rkyat drp TOL2 yg dicipta ZIONIST
      -nak BEBASkan rkyat drp PTPTN yg ditaja ZIONIST
      -nak turunkan harga MINYAK & kos kehidupan
      -nak BEBASkan harga kereta dr cukai ZIONIST yg tggi!

      Aku jd KELIRU bgmn kamu memahami erti ZIONIST itu?

      Ada kah kamu belajar maksud ZIONIST drp hadi yg ber'IQ ciput itu...yg menjaja FITNAH pilkuda & BARUA dgn "trick" ZIONIST yg paling "LOW-class" yg sgt mudah diBACA hatta oleh budak2 TADIKA..

      Yg paling jls sekali hadi/UG terang2an ingin bersama umno yg TERANG2 mnjd "ZIONIST" mnzalimi rkyat dgn akta2 ZALIM, RASUAH & kos sara hidup tggi!

      Aku ingin bertanya lagi...?
      Adakah kamu belajar ERTI ZIONIST drp hadi?????

      Delete
    2. Hijack jgn tak hijack bro..

      depa hijack makna ulamak mnjd ulamMAMAK@ularMAK

      depa hijack hudud utk org RAMAI shj.. depa maksom dah jd 'DEWA'

      depa hijack konon2 fakeh...depa sbnr2nya fuck'eh

      depa hijack konon2 sbg pwaris nabi..laa nih lg BARUA drp setan2 yg dah pon kita kenali

      depa suruh org berakhlak...tapi depa dajjai buat FITNAH mcm pokeeMAK!!!

      depa sedap2 tuduh org liberal & ZIONIST...pd hal depa busuk hati-klentik-kering sebijik mcm IBLIS!

      Delete
  7. Jazakallahu khairan krn memberita ttg anuar yg positif dan ramai ta tahu. Walaupun tanpa berita itu saya bersangka baik dgn brlisu walsupun mungkin sudah ta ingat ssya pun krn dari dulu sy yakin belisu 9unya jiwa yg besar sbg pemimpin

    ReplyDelete
  8. Tuan sheikh al Bahloul kalau begitu tuan dan geng2 blogger anjing sepatutnya cari jln macam mana nak tarik sokongan rakyat kpd saudara anwar dan bukannya buat fitnah dan cerita dongeng yg menyebabkan rakyat semakin meminggirkan beliau. Taktik menghentam golongan tertentu dgn menabur fitnah telah dikesan dan terbongkar sehingga menimbulkan kebencian terhadap saudara anwar. Ini yg dikatakan orang lain makan nangka, org lain kena getahnya. Walaupun anda merasakan anda & geng anda cuba menyokong saudara anwar tetapi taktik fitnah sebegini sebenarnya makin melemahkan pengaruh saudara anwar. Ini yang dikatakan sokongan membawa rebah ! Justeru fikir2kanlah. Maaf krn memanggil anda Sheikh Bahloul kerana ia membawa konotasi yg tidak baik pada masa kini walaupun hakikatnya beliau adalah seorg alim lagi sufi dan terkenal pada zamannya !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg nih sekok lagi..dok belajak hal2 fitnah drp hadi
      hadoii,,hadoii bebelit2 u-turn pusing2 mcm keling..

      fitnah pilkuda
      ftnah kominis
      fitnah brokar n barua...dia pusing2 BUTA tak nampak!

      mampos2..dgn puak2 bebal nih!

      Delete
  9. Bagus dan baiknya bahasa anda!..,.Apakah Allah dan Rasul mengajar kita berbicara begitu??? Ingatlah apa yang kita tulis... ada malaikat di sisi memerhatikannya dan mencatatkannya di dalam buku 'amal kita yang akan kita lihat dan terima di akhirat kelak!!! Berbicaralah dengan bahasa yang baik kerana ia adalah jiwa bangsa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. macai UG...........
      tuang presideng guna "barua" elok ka?
      kah...kah....kah......

      Delete
  10. Kita boleh tak bersetuju dengan ulamak, kadang kadang orang awam kena jugak tak tahu baik buruk boleh ikut ke tidak.
    Semuga Allah selamatkan Akidah kita

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.