Saturday, November 22, 2014

Ingatan Kepada Pengguna Kondom

Madu tualang power! Click here



Laki-bini yg nak mengawal jumlah anak supaya tak jadi macam itik beranak, pastinya memilih kondom. Mudah. Murah.

Cumanya, kurang syok sikit la sebab kurang 'body contact.' Kah kah kah!!!

Kondom tidak cerewet, tidak seperti pengambilan pil perancang yg sesetengahnya boleh memudaratkan kesihatan.

Sepeket kondom termurah yg dijual di 7-11 berharga RM4-50. Ada 3 keping kondom dalam peket tersebut. Beratnya tidak sampai 10g pun.

Maknanya, 3 kali berhenjut, kosnya RM4-50.

Dol,

nak bagitau harga getah sekarang  berada dibawah paras RM2-30 sejak sekian lama. 

Harga petrol seliter RM2-30. Harga kondom sepeket RM4-50.

Tak adil Dol.

Ingatlah wahai pengguna kondom, 
sedang kamu ber'ugh-ugh-ahhh-ahhh' menggunakan kondom, 

sedara kita penoreh getah sedang ber'argh-agh-arghhhhhh!!!' sakit kepala dgn harga getah yg amat rendah dan harga barangan semakin meningkat.

Dol, paling lama lu boleh projek 15 minit. Kah kah kah! Jgn coba kincin la.

Sedangkan sedara kita keluar lepas subuh, tegak matahari baru sampai rumah.

Pengajaran yg kita boleh dapati dari harga petrol ialah, walaupun harga petrol dunia bakal merudum ke USD60-00 setong, harga petrol di Msia tidak akan turun malah akan naik.

Walaupun seluruh dunia orang berhenjut dgn menyarung kondom, walau permintaan kondom tidak akan menurun, harga getah tidak akan naik, jangan mimpi nak cecah RM4-00 sekilo.

Fala vutoh HAMNO!

9 comments:

  1. BLOG INI DIURUSKAN OLEH SEORANG KAKI FITNAH.

    Ingat: "sedia 3B itu utk anak cucu dia kot?"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lu mmg ngokkk....

      Delete
    2. Anonymous 9.50, Yang jelas lu memang dari DNA sama dengan macai UMNO, dalam kehidupan ini cuma tahu buat tuduhan tanpa fakta dan buat fitnah....dek kerana itu, bila orang menyatakan KEBENARAN,(satu keadaan yang tak lazim dalam kehidupan anda) maka bagi anda itu fitnah. Semoga Allah dijernihkan kembali otak anda yang dah tenat di jajah FITNAH....keluarlah anda dari kebodohan. Amin. (Dari Dr. G)

      Delete
  2. Dengarlah nasihat ikhlas dpd pengguna kondom yg pakar ni ! Mana icon2 seks lain yg selalu kau pamerkan !

    ReplyDelete
  3. Anon 9.50ni kata fitnah sbb kondom bukan getah sekerap... Kikiki

    ReplyDelete
  4. Bro anon yg kutuk semua tak metafora...bongok,suh pi sekolah tak nak lari ni jadinya,setuju u skolahkan dorang semua tu,i salute ur ways to tell d injustice to rakyat!bravo bro keep it up!yg tak reti jgn pulak cakap i ni kaki bodek...kalau terasa cerdik sangat,hah pg bc blog sakmongkol biar yb Dato sekolahkan kan u all...bro libang-libu kalu orghe rambut jagung kt your metafora atau cara you ni dark comedy !teruskan bro bagi dorang panas ,kalau tidak rakyat miskin kt kampung-kampung takde sapa peduli,asyik asyik bila PAU berlonggok kt pwtc,layan sentimen lagu 'anak kecik main api'...rhetorik bongok dan membodohkn Melayu walhal berlambak org Melayu kt kena tindas depan mata macam kes Chubadak aritu...sigh!Sian Melayu yg layu...kaumku tercinta...

    ReplyDelete
  5. anon 7.14 aku rasa utk menambahkan lagi seri metafora kat sini mgkn boleh letak gambar bogel kau tak ?

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.