Thursday, October 16, 2014

LK Siang; "Aji, sakit perut ka Aji..?"

Madu tualang power! Click here


DSAI: Pssssssst! Hang buat apa?
LK Siang: Tengah main Candy Crush, kenapa? Takpe kot?

DSAI: Ke mana la sorang lagi tak mai-mai ni..
LK Siang: Sat lagi sampai kot.

DSAI: Ntah-ntah dia singgah kat jamban bawah sana.
LK Siang: Mungkin kot.

DSAI: Iya lah, makin tua-tua ni, perut macam-macam ragam.
LK Siang: Lama tu.... berak batu kot.

DSAI: Mmmmph... sampai subuh esok tak sudah-sudah tuu.

KAHKAHKAH!!!!! KAHKAHKAH!!!!

Aji,

memang betul Aji, memang betul HAMNO umpama bulldozer dalam dewan.

Memang betul HAMNO buat dewan umpama rubber-stamp. Apa HAMNO hendak buat, semua lulus. Ahli-ahli dewan yg lain tak berupaya menghalang.

Perkara-perkara ringgit dan sen itu tak memerlukan kekuatan 2/3 dewan untuk kelulusan. Apa saja kandungan dalam bajet kompom akan lulus. Menyalaklah ahli dewan pembangkang sekuat mana pun.

Sejauh pemahaman aku, sebagai contoh, perkara seperti agama rasmi, bahasa rasmi, inilah yg memerlukan kekuatan 2/3 dewan untuk dipinda/digubal.

Undang-undang kapir Westsminter yg kita pakai sejak merdeka itu, tidak memperuntukkan satu kekuatan 2/3 dewan perlu untuk meluluskan/mengubah Bajet yg dicadangkan HAMNO. 

Pun begitu Aji,

Aji pergi mana?

Aji perlu berada di dewan dan dilihat berada di dewan utk;

1. memperlihatkan kekutan PR,
2. sama-sama bersama pemimpin lain memperlihatkan kebencian terhadap Bajet yg boros,
3. menggalas undi yg diberi kpd Aji sebagai pembangkang,
4. yg dah lepas, sudah la. Let's bygone, be bygone. (eeewah!)
5. membuktikan Aji tidak berak batu & main Candy Crush dalam jamban. 

Kah kah kah kah kah!!!!

Lawak pun lawak juga, tapi kita kena tahu, ketidakhadiran Aji tempohari adalah satu perkara serius.

Aji perlu diperli, disindir, kerana itu sahaja kita boleh buat. Kita bukan macam Din Ayam yg rapat kamceng dgn Aji.

Aji perlu diperingatkan bahawa, Dr Burhanudin al Helmi, Yusuf Rawa & Fadzil Nor telah meninggalkan kita dgn nama yg harum jadi sebutan di masa-masa hadapan.

Tak kan satu masa nanti Aji akan meninggalkan kami dalam keadaan Aji masih dibelit perkataan-perkataan, 'barua, brokar & pil kuda'?

9 comments:

  1. camana aji nak datang..aji..no..motor..

    ReplyDelete
  2. Kan dua orang ni dah rasa cukup kuat dan berkuasa. Tak perlulah Pak aji campur sama. Lagi pun apa2 pun pihak pembangkang cadang semua BN bakulsampahkan. Buang masa, lebih baik tulis kitab sampaikan dakwah.

    ReplyDelete
  3. aji menjala jap..mlm ni balik le..

    ReplyDelete
  4. Sumpah sumpah Aji cakap betoi2 nii..
    Sbnr2nya Aji dpt 'order' ramai nak pilkuda Aji kat LONDON
    alahai...gaji MP tuu Aji dah tak pandang dah pon, brp laa sgt?

    You all nak tau kan...menantu Aji siAYAM tu pon brp dpt??
    ha ha ESOS jer 500000 yg lain2 you all jgn tekojut jgn lah pulak TERANSANG wokeh..pikior2 le sndiri!?

    Aji nak pesan pd kamu sume...jgn sesekali jd BROKAR n BARUA
    elok jd mcm Aji nih..takpe kita jaja pilkuda janji dpt duit HALAL boleh selalu dakwah kat LONDON & EROPAH...bye2

    ReplyDelete
  5. jangan hina ulama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami hina kaki ponteng jer.... biler plak kami hina Ulama???? Hahahaha....

      Aji tue memang kaki ponteng..... terbukti dah banyak kali..... Hahahaha

      Delete
    2. aji polish periuk kera.............
      bukan........
      aji cari kelentit kering..........
      kah...kah....kah......

      Delete
    3. Hang ingat semua ulamak masuk syurga ka woii....Di akhirat esok ramai yang bergelar ulamak serban berbelas-belas kilo akan dihumban ke neraka.....

      Guna la akai dalam menilai tingkah laku dan amalan seseorang sebelum taksub mengkhinzir buta walaupun dia dikenali sebagai ulamak MUFTI BESAR atau Sheikh ul Islam. Di Kazakhstan Mufti Besar merangkap Sheikh ul Islam tunggang vodka. Serban dia mak aii... satu cukup untuk 5 orang benggali buat serban.

      Delete
  6. jangan hina ulama pil kuda..puiii

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.