Saturday, August 23, 2014

Jgn Terkejut Kalau Org HAMNO Yg Akan Jadi MB S'gor Baru

Madu tualang power! Click here

Mana datangnya undian utk HAMNO nih? 

Pilihan pertama Dr Wan Azizah, pilihan ke-2 ialah HAMNO! (hasil kaji selidik Merdeka Center) Kah kah kah

Kerusi HAMNO dalam ADUN Sgor tak banyak mana, tapi tup-tup orang dia berkemungkinan boleh jadi MB. Hilang akal! Kah kah kah!

Tu dia, cuba baca apa Ongkili cakap. Tengok? Bukan main konfiden. Ini maknanya kalau HAMNO ndak, HAMNO akan dan boleh dapat. Tak dapat tanduk, kerandut dia pulas. 


Never say never to HAMNO.

Ini juga maknanya, seolah-olah HAMNO akan dapat berkuasa semula di Sgor. Aku pun tak tau apa caranya. Tapi HAMNO macam akan dapat.

Maknanya, kalau hutan dah ditarah diratakan utk Langat 2, tak berhati perut betul la kalau suruh tanam balik semula hutan tu, kan? kah kah kah!

Dah longgok pasir bergunung-gunung utk Highway Kidex, kemudian nak suruh kontrektor kroni kaut balik & pegi bubuh semula dalam sungai? Kah kah kah kah!!!

Juga, kesian la kat Khalid kaaaaan... dah syok stim tak payah bayar hutang, kemudian sampai surat dari berbagai bank mintak bayar jugak. Settle luar mahkamah hari tu tak jadi! kah kahkah! Tak patut. Kancing gigi Khalid. Kah kah kahkah!!!

Khalid nak bayar dgn hapa? Dah la kerandut kena pulas, tak kan nak kasi Gillette semua bagi licin?!? Kah kah kah!

Tengok HAMNO punya mainan. Penuh pengalaman. Melepas Plan A, dia ada Plan B, ada Plan C, Plan D.

Dia punya main amat men'cuntfuse'kan sekarang ini. Bagus punya pawang.

8 comments:

  1. Sebab di atas berpunca dari PAS sendiri yg tak setuju WAWI jadicMB. Alasan bodoh. Akhirnya mungkin terlepas kpd UMNO dan kesan lebih besar dlm PRU14 nanti. Jadilah macam lebai malang. Lantik saja WAWI jagi MB. Then, prope 2 Timbalan MB. Tak boleh ke? Next election nanti jika menang lagi. .kan boleh berbincang. Ada waktu kita kena korban sedikit utk dapat habuan/kemenangan yg lebih besar masa akan datang. Ini..PAS ni sikitpun tak berganjak. Adun2 ingat kemenangan mereka adalah semua undian dari ahli PAS ke? Krisis ini sebenarnya jika PAS masih berdegil...percayalah bungkus PAS ni. Penyokong Pakatan dah mulai meragui semangan setiakawan PAS.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan ego bro..kalah menang pas dah lalui.. keuntungan rakyat pilhan PAS. Kezaliman dan dizalimi mesti dinyahkan. Kena faham. Kalau cakap kita je kawan kena dengar kenapa tidak dengar cakap kawan karib kita . Nampak asyik tibai je. syok ke? Jangan terlalu pikir ringgit.Kalu lu Islam tak ada pun orang jenis ini mati bekafankan not RM1, RM5 atau duit syiling.

      Delete
  2. Bungkus PAS? Allah memuliakn satu kaum selagi mana dia berpegang pd tali Allah. Allah jua bole menghinakan sesuatu kaum bila mereka tidak lg mengikut apa yang diturunkanNYA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkalu berpegang kepada tali Allah tak ngape....maselahnye mereka kini berpegang kepada tali ikat ayam Din dan mendewatakan Tuang Presideng yang ingin bersekutu dengang engan HAMNOH....Nak mulia gapo bende kalu khianati kawang....

      Delete
    2. Mungkalu?! kah kah kah kah
      Pekat miker yop.

      Delete
    3. tuan presideng............
      dah diikat kerandutnya oleh tali ayam din......
      tuan presideng..........
      buta perut...........
      kah...kah....kah.....

      Delete
  3. Jangan buat cerita katon, rakyat dah malas nak dengar. Siapa yang betul siapa yamg salah biar kami tentukan. Kami dah mempelajari sesuatu. Ayuh PRN, hamba rakyat tuanku hendak memilih semula
    - dari aku, rakyat biasa tanpa parti.

    ReplyDelete
  4. PAS masuk BN akan direalisasikan dalam waktu terdekat. Kejayaan utama Task Force. PAS sudah dibeli.

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.