Monday, June 16, 2014

Sapa Berani Menampor Boss YTL?

Madu tualang power! Click here


YTL maksudnya Yeoh Tiong Lay.

YTL ialah satu syarikat milik keluarga Tiong Lay yg telah lama menjarah Tanah Melayu. Mereka ini meniaga macam-macam. Hotel, ladang, hartanah, pembekal kuasa kepada TNB, dan macam2 lagi.

Kita tengok gambor diatas, kesian makcik pakcik adik kakak berdemo tengah panas. 99% mereka itu adalah Melayu macam aku dan engkau. Kan?

Engkau ingat keluarga Tiong Lay ada kesah ke sepanduk naik macam gitu?

Engkau rasa-rasa time ni keluarga Tiong Lay tengah buat apa?

1. makan sedap2.
2. tidur sedap2.
3. berjoli sakan.
4. main judi.
5. menggentel.
6. kira untung.
7. kira untung lagi.
8. belum habis kira untung.

Ada ke masa keluarga Tiong Lay nak tengok sepanduk diatas? Puak Tiong Lay ini tak tahu takut ka? Nanti Melayu tampar baru taw... kah kah kah kah!!!

Pendekar Telor Berat Sebelah kahkahkah!!!

Jawapannya, sikit haram depa tak takut.

Sebab, keluarga Tiong Lay ada;

1. DBKL
2. Rela.
3. FRU.
4. Bomba.
5. JKR
6. Jabatan Parit Tali Air
7. Jabatan Ukur Tanah
8. Polis.
9. Jakim
10. Jais
11. Logo HALAL 
12. Boyfriend Kavita Singh
dan juga, 

13. UMNO.

Tiong Lay nak takut hapa??
Kah kah kah kah hadoi mana kita nak lari lagi ni? Kah kah kah

6 comments:

  1. kita sembahyang hajat ramai2 agar mereka yg bersekongkol dgn YTL ini dilaknat Allah dunia dan akhirat.

    ReplyDelete
  2. penyudahnya Melayu juga yang jadi barua YTL

    ReplyDelete
  3. mamanda menteri bagi ucapan pd bln yg lepas semua warga TNB seronok ?Sekarang nak boikot ...pulak dah.Hidup UMNO selamanya,kekal lagi pd pru 14 nanti pilihlah lambang KATI.

    ReplyDelete
  4. nape plak korang marah..kan ke hero tnb bleh settle sama ytl..kah..kah..kah..x nmpk pung geng perkasut, beras jati or pemimpin songkok tinggi capai heaven buat demo kat ytl nie...so apa cite nie..kah..kah..kah..panggil hero la? hero panda tu???

    ReplyDelete
  5. x terlampau klu aku kata KL ni milik YTL....org sentul tahu sgt psl nih

    ReplyDelete
  6. org melayu sampai bila pun kena kencing........bila nak sedar?

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.