Monday, April 7, 2014

Sudah Jatuh, Ditimpa Rosmah

Madu tualang power! Click here

Banyak sangat setan. Ultraman pun tak dapat membantu

Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin, Terengganu Darulruntuh telah runtuh bumbungnya tak sampai pun setahun setelah dibina.

Stadium satu haram tak guna itu sehingga sekarang cuma berfungsi sebagai tapak semaian rumput dan lalang juga tikus lipas beranak pinak dan sesekali tempat Mat Pet lepas gian.

Berikut ialah senarai nombor-nombor RM yg terlibat dlm pembinaan stadium yg satu haram tak guna itu;

1. RM291 juta.
2. RM100 juta.
3. RM34 juta.
4. RM191 juta.
5. RM150 juta.
6. RM200 juta.

dan banyak lagi angka 'ta, ta dan ta', sila semak dgn artikel ini.

Yg pokaimaknya, duit ini bukan duit stokin kuning atau duit Mat Said atau duit boipren Altantuya. Ini duit hasil masyhul negara, duit pembayar cukai/zakat dan duit cukai gula/tepung kita.

Pokaimak. Kita rakyat susah, nak berjalan pun tak ada tenaga. Sudah jatuh dihempap Rosmah. Kah kah kah kah!

Repair lepas repair, repair lagi. Kemudian repair lagi.

Kenapa la time runtuh 3 golongan itu tidak berada dalam stadium.

4 comments:

  1. pokaimak......
    kah...kah...kah.....

    ReplyDelete
  2. pokaimak kah kah kah ... dah jatuh ditimpa rosmah ... kah kah kah malang bertimpa-timpa kah kah kah tak dapek den nak menolong tu do .... kah kah kah my big five for you bro ...

    ReplyDelete
  3. Punya besar masalah problem ni pun macai bee end tak nampak. Memang betul kenyataan Madet tinggal yg tak cerdik jer dalam kumpulannye.

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.