Friday, April 4, 2014

Sejak Bila Amerika Suka Belanja Orang?

Madu tualang power! Click here



Ketahuilah Amerika itu sebuah negara yg miskin dan banyak hutang keliling buah pinggang.

Amerika itu masih lagi Amerika sampai hari ini kerana kebijaksanaan pemimpinnya memperbodoh-bodohkan dan memeras negara-negara lain khususnya negara dunia ketiga. 

Negara dunia ke-3 itu macam negara kita lah. Kah kah kah!

Contohnya, Mahafiraun cuma nak salam peluk cium tangan Bush 2-3 minit je, pun kena bayar. Bukan sikit, berjuta.

Jadi, sapa yg percaya Amerika jadi bangang dan jadi barua sanggup bergolok-gadai membantu M'sia ni?

Aku rasa cuma puak-puak UMNO/BN.

4 comments:

  1. assalammualaikum sedara, bukan sekadar malaysia byk lagi negara yg dibantu oleh negara uncle sam. ikhlas ke tak? wallahualam bissawab, tak boleh nak jawab. kalau nak diikutkan bangkrap, dah lama dah dengar, dari zaman presiden kennedy. sampai sekarang dok macam tu je. artis depa makin kaya, ahli sukan ramai yg jutawan. kalau sukan global takpalah jugak, ini sukan yg dia orang je suka pun boleh kaya raya, contoh wrestling, besball & american football. kita adakah sampai tu lagi? sepaktakraw & silat ade ke sampai tahap jutawan atletnya. hargailah dengan bantuan yg diberi. jgn hipokrit, tak suka mlm nie just tonton tv al hijrah@ rancangan yg bukannya made in usa, rokok jgn hisap, minyak pun isi yg bukan dicarigali syarikat amerika, komputer jgn guna brand usa, jgn guna windows @ facebook. Apa yg penting jangan hipokrit.

    ReplyDelete
  2. bukan hipokrit la...tapi fakta..amerika negar ayg banyak hutang..dan setiap perilaku US ada udang sebalik batu..israeltulang belakang US..dan banyak kisah dalam al-quran israel jgn di percaya..!

    ReplyDelete
  3. BUKAN hipokrit...tapi fakta..belakang US adalah Israel...terlalu banyak kisah dalam alquran..kaum israel ne penipu..sanggup bunuh nabi...US adalah negara pentadbiran Israel..tiba2 Malaysia pula percaya kpd US..begong..

    ReplyDelete
  4. Guna produk xde hal tp percayakan diaorg x payah langsung...kahkahkah kite pun guna app.windows etc,..blabla

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.