Friday, November 15, 2013

Dewan Bandaraya Ipoh Baru Sedar Dari Stim Ganja

Madu tualang power! Click here

Satu Malaya; Ipoh, Kuala, Taiping, KL, JB, Sarikei sudah tau penangan 'nasi ganja Ipoh'


Aku tak pernah mencekik menatang nasi ganja ini. Namun dari cerita dari orang2 yg dah terkena stim nasik ganja Ipoh, sah la nasik itu memang berhantu jembalang. Ketagih.

Termasuk la adik kandung aku sendiri yg tak dapat tidak, mesti pekena nasik ganja tiap-tiap hari sewaktu mengandung dulu.

Itu belum cerita satu family dari moyang, atuk, bapak, anak, cucu, semua dah terkena stim nasik ganja Ipoh. kah kah kah!

Baru-baru ini DBI (donkey bodoh idiot) keluar notis tutup 14 hari, kononnya kedai kotor.


Bodoh apa? Memang la semua kedai makan di Msia ini pengotor. Kalau ada yg menjaga bab kebersihan, boleh kira dgn calculator lah! Kah kah ka kah

Baru tau ke kedai nasik ganja ni ambik sayur-sayur second-hand dari pasar? Baru tau minyak goreng ayam itu entah dah berapa kali re-cycle? Kah kah kah

Staff-staff DBI ni memang dah berpuluh tahun lalok kena nasik ganja. Mungkin baru-baru ini mamak tu bubuh terkurang 'dose' dalam nasik kot. Baru sedar, baru tau kedai kotor.

Ingat makan kat hotel tu bersih sangat? Ingat makan kat coffee house tu bersih sangat? Lanchow! Pergi dapur sesekali tengok.

Itulah penguasa Melayu. Kedai tepi jalan berani la usik.

Usik la kedai-kedai 5 bintang kalau berani, kalau tak sayang telor lanjut.