Friday, June 28, 2013

Mari Berasa Dengki Dengan Rakyat Australia

Madu tualang power! Click here
Setakat yang aku tahu, sudah 3 orang rakan sepersekolahan telah berhijrah ke Australia.

Alasan utama mereka, 'di sana suasananya lebih bagus untuk membesarkan anak-anak'.

Aku yg masih dibawah tempurung Malaya ini, tetap tegap dengan pendirian 'Hujan emas negeri orang, hujan air kuning gatal pedih negeri sendiri. Marveles lagi negeri sendiri'.

Mengikut artikel Daily Chili, Australia melalui satu kajian telah 3 tahun berturut-turut di tempat teratas senarai negara yg penduduknya sentiasa berasa gembira.

For the third consecutive year, Australia has won the title of world's happiest industralised country, followed by Sweden and Canada. Australia earned top honours thanks to the strength of its economy as well as health, safety and housing standards, according to the Organisation for Economic Cooperation and Development's new Better Life Index.

Semuanya negara kapir. Lagi pun yg buat kajian, orang kapir. (alasan) Kah kah kah kah!!!!!






Isu Dakwat Pekat: Pendapat 3 Abdol

Madu tualang power! Click here
I

Abdol A dengan tidak kurang bangangnya mengatakan, "Buat apa pekat-pekat? Nak pancut naik siling? Inilah perangai orang Melayu, asyik dengan dakwat pekat, tongkat Ali, kopi Janda. Orang puteh dah memancut atas bulan tau?"

Abdol B tidak mahu kalah bangang berkata, "Sapa kata tak ada silver nitrate? Saya dah check, semua ada  silver nitrate. Sebab saya sendiri yg goncang batang-batang pen itu semua!" Kah kah kah kah!!!

Abdul C cuba berbuat tidak bangang bersuara, "Sori. Dakwat pekat warna kuning tak ada. Kalau nak jugak, goncang la sendiri. Tak kan goncang pun nak suruh orang?" 

Kah kah kah!!!!

Untuk lebih terperinci, sila baca di Harakah