Friday, June 14, 2013

Gurkha Pun Ada Nafsu

Madu tualang power! Click here
Artikel Din Merican

Duduk goyang kaki atas singgahsana, tapi mintak macam-macam. Macam-macam kemahuan....


Teringat aku kepada seorang pak cik di Hulu Kelang. Dah arwah pun pak cik tersebut. Arwah popular di kawasan flat kami kerana mulutnya celupar. Salah tune sikit, menyembur memaki.

Kebetulan flat sewaan aku ngam-ngam bertentangan dgn rumah setinggannya, maka kerap lah kami anak-anak bujang ketawa pecah perut bila arwah memaki hamun anak-anaknya.

Ayat-ayat yg masyhur yg masih aku ingat ialah;

"Buat kerja pemalaih! Duit hampa mau! BABI hampa!!!

UMNO Sama UMNO Bergaduh, Gurkha Cuba Tepuk Tangan

Madu tualang power! Click here
Patut la berabad-abad sanggup duduk dalam tong taik. Berangan nak jadi maharaja rupa2nya. Kah kah kah!

Entah apa mimpinya, entah apa tiliknya, entah apa bomoh, entah apa kira-kira Matematiknya, raja gurkha budget dia boleh jadi PM.

Ingat puaka2 nak duduk diam?

Raje gurkha mungkin dah start budget akan turunkan harga petrol, lupus PTPTN, turun harga kereta, batalkan GST, kembalikan royalti peroleum kpd negeri2 pengeluar dan mcm2 lagi lah utk kemudahan rakyat jelata. Raja gurkha dah mula pasang angan2 utk jadi popular dan dikenang hatta dia dah masuk dalam kubur sekalipun.

Ingat puaka2 nak redho lah? Kah kah kah

24 ekor katak telah berbaiah dengan raja gurkha. Raja gurkha pun budget boleh kaw tim dgn DAP, PKR dan PAS utk menggulingkan Najib dalam parlimen. Sebilangan MP PAS mesti setuju kan? Kah kah kah! Asal bukan Mat Nuar. Gurkha pun, gurkha lah.

Raje gurkha ingat ini benda senang. 

Jikalau dulu, anak-anak Mahafiraun botol San Miguel pun tak kenal. Ananda entah dimana. Vincent Tan masih kecil2an. Mokhtar BauKari belum ada nama. Itu pasal dulu cuma main padam-padam lampu. 

Ingat puaka2 nak duduk diam?

Ada baiknya raje gurkha duduk diam sejuk dalam gua.