Thursday, April 25, 2013

Terbaru: Mat Nuar Dah Berbunyi, Jawablah Barua.

Madu tualang power! Click here
"Kotak-kotak itu Mat Ezam nak check dulu.."
Opposition Leader Anwar Ibrahim dropped a bombshell on Thursday, exposing alleged attempts by the Election Commission to "divert" ballot boxes meant to be sent to its headquarters in Putrajaya to a secret hiding place in an industrial park in Kajang.

The 64-year-old Anwar demanded that the EC - which has frequently been accused of favoring Prime Minister Najib Razak's Umno party - explain the matter immediately.

"We believe these polyester big square bags, ballot boxes, meant for Putrajaya headquarters were stopped by EC Pajero and instructed to divert to Jalan SC2, Sungai Chua, Kajang. These are polyester big square bags diverted on 8 April 2013, why such a dubious manner, the EC has to immediately explain. These ballot boxes were covered as polyester big square bags meant for Election Commission headquarters were diverted midway at the toll to the industrial site Jalan SC2, Sungai Chua. These are questions that the EC must immediately explain," Anwar told a press conference on Thursday.

Shit - Sebuah Kenangan Untuk Anak Cucu

Madu tualang power! Click here


Buku ini aku beli dikala gelora reformasi begitu memuncak. Jenuh jugak membacanya. Memang hebat Shahnon Ahmad. Taik pun dia boleh buat bahan.

Buku ini masih ada di pasaran. Dapatkan sebuah sebagai kenang-kenangan, kalau malas nak membaca sekali pun.

Isi kandungannya berkisar tentang taik@kepala taik@PM@pukimak@mahafiraun.

Kalau dahulu, Mahafiraun jadi sasaran. Seronok membedal Mahafiraun. Bukan main syok mengata Mahafiraun.

Tapi sekarang ini, sedar tak sedar di kalangan kita pun mungkin ada species shit@pukimak. Kah kah kah!

Kena ikhtiar macam mana nak buang ketulan-ketulan shit@kepala taik ini. Ianya telah keras dan mengental. 


Mula-mula sekali, menu kena ada fiber. Jangan terlampau lebih ikan.


Dimana Dr Syed Husin Ali?

Madu tualang power! Click here


Tokoh ini nampaknya semakin hilang dari huru-hara politik M'sia. 

Aku pernah bersalaman dgnnya di Taman Melewar sewaktu kes Mat Nuar sedang hot. 

Tokoh ini lembut perwatakannya. Kalau dia berjalan di atas lantai rumah kampung, gerenti tak berbunyi. 

Two Faces/Dua Muka ialah sebuah buku karya Dr Syed Husin Ali. Tapi sayang, buku ini telah hilang dari koleksi aku. Aku yakin ini kerja mamat yg pelokek membeli buku, buat-buat lupa utk pulangkan.

Buku ini beliau tulis hasil pengalamannya berbelas tahun duduk dalam penjara. Kesalahannya? Bulu beliau didapati tidak sama warna dgn bulu pemerintah.

Di M'sia ini banyak kes bulu yg memudaratkan. Hanya kerana bulu sehelai atas tilam, Mat Nuar ke dalam. Begitu juga Guan Eng yg membela budak yg baru tumbuh bulu pahat. Cuma Raisse Stim yg masih ke hulu ke hilir lepas bebas kerana tiada bukti bulu itu dalam genggamannya. Kah kah kah!!!

Carilah bulu ini, opps ! buku karya Syed Husin ini, aku amat mengesyorkannya. Boleh menitik air mata.

Ini bukan buku hasil karya penagih pil kuda. Juga buku ini kompom tidak akan menyesatkan. Tak ada sebijik pun gambar Marx, Lenin atau Stalin. Gambar sabit dan tukul pun tak ada.

Buku ini mengukuhkan lagi kata-kata bahawa, 'jel itu mainan pejuang'. 

Hadi Awang pernah ke dalam?

Two faces.