Saturday, April 20, 2013

Skandal Shah Alam

Madu tualang power! Click here

Phhtttoooey!!!!
Di Sarawak, ada satu patah-patah kata yg cukup menyengat telinga masyarakat Iban.

Aku pun tak berapa suka mendengar patah-patah kata itu. Bisa. Pedih.

Ianya berbunyi, "Lebih mudah dan murah membeli Iban dari membeli ikan kering"

Pernah juga dikisahkan bagaimana satu rumah panjang boleh buat pusing U-turn hanya dengan habuan beberapa kotak beer.

Namun, di Semenanjung masih belum diketahui berapa harga Hindraf dan berapa pula habuan masuk kocek Waytha/Uthaya.

Aku Bukan Lembu Yg Boleh Dicucuk Hidungnya - Yong Kamalia

Madu tualang power! Click here

Inilah untungnya bila keterlibatan dalam politik itu tidak dibebani dengan bagasi-bagasi nepotisma dan kronisma.

Yong Kamalia telah berjaya membuktikan bahawa [lubang hidungnya masih kekal dua untuk bernyawa.]

Tidak seperti hidung Syahrezat yg lubangnya tiga. Dua lubang untuk bernyawa dan satu lubang bekas kena cucuk. 


Senang hati Idham Lim. Undi UMNO akan pecah lapanbelas! Kah kah kah!

Bumi Kuala Kangsar tanah tumpah darahku akan disinari cahaya bulan yg redup dan mendamaikan.

Kuala Kangsar dalam kocek!

Asal Bukan Cap Dacing.

PAS Dah Lama Kena

Madu tualang power! Click here
Kit Siang jangan nanges la. Malu sama Guan Eng.Malu sama cucu-cicit.


Pas dah lama kena. PAS pernah tidak diberi kebenaran guna logo sendiri. 

PAS juga telah ditendang keluar dari Perikatan.

PKR lagi sedih.

PKR pernah ditumbuk sampai lebam bijik mata. PKR diterajang sampai lari tulang belakang. PKR pernah di'arsenik'kan. 

Tapi rambut Mat Nuar masih lebatkan?

Musa lari bila kena lutu, Ghafar menikus bila kena lutu, cuma Mat Nuar masih terpacak, tegap, keras dan mencanak!

Asal Bukan Cap Dacing.

Mana Dia Iklan Poyo-Poyo Anas Zubedy?

Madu tualang power! Click here

Dah dekat sangat PRU, tapi masih belum keluar iklan dari Anas Zubedy dalam paper. Ruangan iklan yg dibayar mahal-mahal untuk menggosok kerandut pemerintah.

Letsaddvalue lah. Bersatu lah. Peace lah. Segala bagai poyo-poyo yg ramai orang kampung tak paham. 

Ada satu kenyataan malaon ini dalam paper/internet yg begitu melekat dalam kepala aku iaitu, 'I will remain apolitical'. Pala bana apa 'apolitical' ni? Apolitical ialah; tidak mengambik pot tentang politik dan tidak mengundi.

Malaon-malaon mcm inilah yg UMNO suka. Malaon-malaon mcm inilah yg membantu UMNO.

'Being neutral will only benefits the oppressor'. Cheeewah!!! Kah kah kah

Menengokkan gambar-gambar Anal Anas Zubedy dalam internet, aku kurang yakin malaon ini masih lagi makan pakai tangan dan bercakap Bahasa Melayu di rumah.

Namanya pun pelik, Zubedy. Yang aku tahu orang Melayu guna, Zabidi.

Pun begitu, aku tak mau  kata dia basuh berak dah pakai tisu jamban. Bab ini aku yakin dia masih menggonyoh guna tangan kanan kiri. Lepas gonyoh cium, untuk pastikan benar-benar bersih.

Sial.

Kah kah kah!!!

ABCD - Asal Bukan Cap Dacing!