Tuesday, April 16, 2013

The Return of Zol Kolom Part 3

Madu tualang power! Click here
Dalam ramai-ramai malaon dalam UMNO, ada tiga ketui kepala taik yg aku amat nanti-nantikan pencalonan mereka.

1. Broheng 'Raja Berudu' Ali
2. Zol Kolom
3. Asang Ali

Setakat ini, hanya seketui yg dicalonkan, iaitu Zol Kolom. 2 ketui lagi boleh mangkor dan carilah kerandut lain untuk digosok diurut.

Zol Kolom di calonkan di parlimen Shah Alam. Kah kah kah kah!!! Parlimen woooi! 

Bukan kecik anak. Sah ramai malaon UMNO sendiri pun pening kepala memikirkan pala bana apa auta Zol Kolom sampai boleh dapat Parlimen Shah Alam?

Kompom dalam mesyuarat, ramai yg gosok-gosok kepala sendiri dan cium. Kah kah kah hancing! Free-free kena kencing dgn Zol Kolom. Kah kah kah!

2 sebab Zol Kolom dicalonkan di Shah Alam;

1. Memang nak bagi dia hilang deposit. (Tengok, duit sapa pulak kena kelepet)
2. Saja nak bagi lauk kat Khalid Samad.


Auta Zol Kolom telah masyhur sampai ke India. Hasil ber'ayahanda-ayahanda' dengan Mahafiraun, dapat Zol Kolom jadi calon. Jgn jeles.

Ingatlah, Zol ini bukan sembarangan. Hakim pun kalau dia budget boleh kelepet, kompom dia kelepet.

Inikan pulak Mahafiraun tulang belakang herot-benyot. Kah kah kah!

Sahaja Aku Sangkutkan Teloq Aku...

Madu tualang power! Click here

Putrajaya ialah kandang orang kerja gomen.

Sejak merdeka hinggalah PRU 2004, orang-orang gomen samalah seperti orang Sabah dan Sarawak, fixed-deposit peti undi UMNO/BN.

Dari Tunku Siam membawa ke Mahafiraun Kerala, orang-orang gomen ini telah ditanamkan satu benda dalam tengkorak mereka yakni bila benda itu aktif mereka akan cepat-cepat tersedar bahawa yg bayar gaji mereka ialah UMNO! Tanpa UMNO mereka hanya mampu makan timun. OK, bukan semua.

Jadi letak la Hadi ka, Stopa ka, Nik Aziz ka, jangan harap bendera PAS akan berdedai sepanjang jalan.

Kalau tloq Najib dipegang Rosmoh (dah pulangkan balik), tloq orang gomen ini sangkut kat mesin punch-card. Kah kah kah kah!

Dari sebesar-besar pengarah ke pembantu pejabat, semua tloq kena display. Jangan ada tloq yg nampak besar dan merenin sikit. Cari pasal....

Kawan aku yg sebesar-besar punya pengarah itu pun masih lagi ada macam-macam tahyul tentang Mat Nuar/PR. 

Menurutnya, setiap kali Mat Nuar pergi luar negeri, mesti dia mintak satu bilik khas. Tak ada sapa boleh kacau. Sapa pun tak boleh masuk. Entah hapa ilmu hitam Mat Nuar. Wan Azizah pun tak boleh masuk. Ntah hapa Mat Nuar mandrem.

Kah kah kah!

Mesti la Mat Nuar itu mencari bilik khas....... Apa la punya tahyul. Mat Nuar pun macam kita jugak.

Mat Nuar pun makan minum, lepas tu berak la dia! 

Kah kah kah kah!