Monday, April 8, 2013

Ini Tanah Melayu. PM Mesti Melayu

Madu tualang power! Click here
Paku, besi, padi dan babi ialah 4 perkataan Melayu original

The former national laureate Samad said now is a critical time for voters to ask themselves why the same coalition has ruled Malaysia for more than five decades and why is it those in power are only Malays.”I am also a Malay but I often asked why is it that the powers above me are only Malays?
“Tunku Abdul Rahman was a Malay, (Tun) Abdul Razak was a Malay, (Tun) Hussein Onn was a Malay, (Tun Dr) Mahathir (Mohamad) is not a pure Malay but can be considered a Malay.. (Datuk Seri) Najib (Razak) is also a Malay,” he said. [pendapat A Samad Said]
Nak kita hapakan A Samad Said ini?

Pembetulan Pak Samad, Tunku keturunan Siam, Tun Razak keturunan Bugis, Hussein Onn keturunan Turki, Pak Lah berdarah Arab (hidung tinggi dan kuat tido! kahkahkh), Najib orang Bugis, Mahafiraun toksah cakap la... dirumah masih speaking Tamil.

Mana ada sekor Melayu asli?

Melayu asli dikalangan pemimpin terletak dibatu kelangkang dan batu jemala Mat Sabu! Kah kah kah!!!

Bapak Saiful BauKari sudah u-turn. Ustaz Nasha dah pakai songkok. Gobala yg pernah kena londeh tinggal spenda pun telah kembali ke pangkal jalan. Sidek Barber pun ikut sama meliwat dirinya sendiri.

Pak Samad jgn la.

Pak Samad jgn mengarut. Yg busuk hancing maung tu ada dalam UMNO. Di kalangan Melayu kita dalam PAS/PKR ramai lagi yg world-class.

Tak mahulah yg tinggal utk kita cuma Keretapi Tanah MELAYU dan butang baju MELAYU shj.

Nanti Pak Samad nak berpuisi kpd Melayu Afrika Selatan? Melayu Seychelles?

Pssssst! Untuk Cikgu-cikgi Yg Kencing Tak Lawas.

Madu tualang power! Click here
Penyakit was-was amat bahaya. 

Penyakit ini boleh membuatkan orang ambik wuduk 5-6 kali sebelum sembahyang. Sebab dia was-was samada dia telah terkentut atau sendawa. Samada 'yahanu' dia sudah bersih atau tidak selepas memancut.

Bodo. Kentut dan sendawa pun tak tau nak beza. Bodo. Sendiri punya 'yahanu' basuh la cuci-cuci.

Kawan aku pernah diserang penyakit was-was yg teruk. 5 tahun tinggal di asrama, 5 tahun jugalah kami menyaksikan penderitaannya. Dia was-was adakah kakinya terkena taik anjing ketika dlm perjalanan pulang dari prep sekolah tadi?

Tiap-tiap hari hamlau ini sebelum masuk dorm, dia akan cekau dulu tanah segenggam dan masuk bilik air utk menyamak kakinya. Macam sial.

Budak ini warak. Jadi aku terkejut kongkang bila dia masuk unvesiti, tak ada lagi selipar jepun 24 jam, rambut sudah belah tengah, seluar dah tak lipat sampai ke keting dan dah pandai sebut, "Jay, jom disk, disk!"

Menatang pukrak hapa 'disk'? Disco!! tuuu dia kah kah kah kah kah!!!!! Dah tak was-was langsung dah!


Artikel di bawah ini aku cedok dari Facebook. Ini ubat utk cikgu-cikgi yg masih was-was.

Amat mudah difahami dan ringkas olahannya. Artikel ini sesuai untuk cikgu-cikgi yg was-was dan kencing tak lawas.

Ketahuilah cikgu-cikgi yg merupakan antara golongan penjawat awam terbesar, bahawasanya sebelum Malaysia ini ditubuhkan, undi anda hanyalah untuk pembangkang/PR.

Oh yeah!