Tuesday, January 29, 2013

Hikayat Mereng Mahawangsa

Madu tualang power! Click here

Gambar ini aku dapat di wall Facebook aku. Ngam-ngam sebelum aku off laptop dan pergi masuk tidur.

Ingin aku bertanya seikhlas hati, apa reaksi korang bila tgk gambar ini?

1. aku gelak guling-guling atas lantai, sampai terjaga anak kecik aku.
2. apa la nasib si Najib ini, dah tak ada orang hormat lagi ke kat dia? Mahafiraun awal-awal dulu orang hormat jugak. Najib ini memang tertulis agaknya, tangan dia memang tangan taik. Cuit apa pun jadi taik.
3. Apa kejadahnya Yao Ming termasuk dalam gambar? Kah kah kah!!!

Anwar Ibrahim: Ayah Mahathir Dari Mana?

Madu tualang power! Click here


Video dicedok dari anwaribrahimblog.com

Cikgu-cikgi Masih Nak Mengundi UMNO?

Madu tualang power! Click here
Guru Besar kaki palat. 

Sudah lah. Yang sudah, sudah lah. Itu cerita lama. Sampai bila tak sedar-sedar hidung kena cucuk?

Tak sedar-sedar lagi? Masih terhegeh-hegeh nak mengundi UMNO?

Sedarlah cikgu-cikgi, bunyinya kerja 7 pagi - 2 tengahari tapi kenapa pukul 5 petang ketiak dah masam baru nak balik rumah?

Cikgu-cikgi dapat subsidi dakwat printer? Berapa batang marker pen dapat dalam sebulan? Photostat pakai duit sapa? Kertas A4? 

Orang lain pergi opis semua alat tersedia. Pen free, kertas free, dakwat free, laptop free, semua free. Punya haramjadah kadang-kadang minum teh pun free tau? Minum teh 4 kali sehari.

Cikgu-cikgi makan pun tak tentu masa. Orang kerja opis gomen boleh mencekik sampai pukul 3 ptg, cikgu-cikgi kadang-kadang pukul 3 petang belum tentu jumpa nasi.

Tak cukup di sekolah, kerja bawak balik rumah. Tengah malam buta kena bangun buat data entry. Server punya la haramjadah slow.......... Dalam pada itu, sekupang haram Kementerian Pelajaran tak bayar upah kerja lebih masa.

Wei... tengah malam orang lain menenggek atas perut la... Kah kah kah! Nak maen pun tak senang.

Hari Sabtu kena pergi sekolah. Geng-geng PTD pergi makan bakso, makan sate, pergi zoo dgn family pada hari Sabtu tau?

Hari Sabtu cikgu-cikgi pergi sekolah buat kerja tukang kebun. Barua punya Guru Besar.

Dapat Guru Besar dah nak menopaus & bersara lagi macam sial. Tak ada reti malu lagi dah. Boleh kata, depan anak buah menggosok menggilap telor PPD.

Pakatan Rakyat janji nak kasi elaun RM500-00 tak mau? Cikgu-cikgi ni nak mengundi UMNO lagi ke? 

Kalau rasa was-was untuk mengundi Pakatan Rakyat, pergi la masuk bilik & kunci dari dalam. Duduk bersila atas lantai, bongkok slow-slow...

Sendiri kolom lah!