Friday, October 4, 2013

Hikayat Asam Taik Idong

Madu tualang power! Click here

Akan datang di Felda berhampiran anda
Dah sampai tahap ber'report-report ke balai polis. Ini sudah extreme.

Kalau betullah tanah Felda itu berpotensi besar, ada takungan petrol di bawahnya atau ada simpanan emas intan berlian jongkong bijih dibawahnya, kasi la kaw-kaw punya habuan kepada peneroka.


Kalau betul nak pajak-memajak, buat betul-betul. Kasi kaw-kaw punya pajak. Pajak la sampai Isa Katik tumbuh dahan tumbuh akar sekali pun tak apa.

Ini pajak nak membesarkan tembolok sendiri.

Bercakap kehulu kehilir nak perjuang nasib anak bangsa.

Idop @#$%^#$!
Idop *&%$%$@!
Hidop %$#@&*()!!!
Lambong songkok tinggi-tinggi!

Kera rajin dibagi susu. Walhal anak sendiri pergi sekolah belanja 5 kupang.

Nak beli asam taik idong pun tak cukup.

Tau asam taik idung?!?

Ini dia asam taik idong. 







Jangan poyo-poyo buat tak tau.. Kah kahkahkah!!!


11 comments:

  1. Desas desus kata cash felda sudah susut & bajet defesit setelah belanja bukan2 beli hotel sabah, UK, Melaka, Iris corp dan mcm2 projek. Non core business ni apa cite? Isa samad round the world and still smiling....!!! Kalau betul la felda nak pajak tanah peneroka, cuba amek culcalator kira rm500 ribu kalikan 112,000 peneroka. Katakan 50% saja peneroka setuju pajak tanah, rm500ribu dharab 55,000? Kena pinjam world bank la mcm tu...!

    ReplyDelete
  2. ingatlah sama sussah payah peneroka selama berpuluh tahun kat pelda tu jangan asyik nak mengena bangsa sendiri aja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul.

      Aku sangsi. Isa Katik kenal ke buah sawit?
      Tiba-tiba dah jadi boss.

      Delete
    2. Buah sawit tak tahu....gosok buah najib tahu. Kat PD dulu dapat gak ramas buah najib kah kah kah

      Delete
  3. Salam saudara..

    mohon kiranya boleh bertukar pautan link blog http://buatbest.blogspot.com di blog saudara..

    Terima Kasih ya..

    ReplyDelete
  4. sa-buah lagi charita seydeh..apepun asam tu mmg legend bleh jd ubat pening kepaler..haha

    ReplyDelete
  5. Salam Libang Libu

    Hambik kau. Saper suruh komer jadi fixed deposit ameno? Mana ada felda, situ ameno kuat. Gitu jugak felcra. Sebab tu si Tajuddin 6 million dollar man tu menang (duit sama, rupa idak).

    Yong dah lama tak makan asam taik hidung.

    ReplyDelete
  6. Hidup umno..hidup penyangak
    Peserta flashmob perak kena tangkap
    Cepat je nak settle kes mahkamah
    Kes lembu bertahun tahun tk habis2
    Siap ada laporan bagai tp tgh kautim
    Hidup umno..pejuang bangsa

    ReplyDelete
  7. org2 Felda majoriti dh termakan budi..skrg le masanya utk menggadaikan body tu...kesian2..brsusah payah puluhan tahun..senang2 nk pajakkan pula

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.