Wednesday, July 31, 2013

Tapi Sayang, Sanjeevan Bukan Adik Pengerooosee Taboong Hajee

Madu tualang power! Click here
Pengeroosee Tabong Hajee
Datook Sree Azeez

Sehingga catatan ini dibuat, menurut http://www.freemalaysiatoday.com/, telah 4 hari peluru melekat ditulang rusuk Sanjeevan dan beliau dilporkan masih didalam keadaan kritikal.

4 hari. Empat hari. Ampat hali. Four days. Ini kes kena tembak. Bukan kes demam denggi.

Sayangnya Sanjeevan itu bukanlah adik bongsu Pengeroosee Taboong Hajee, cucu Mahafiraun atau kaum kerabat payung kuning.

Sekiranya beliau ini ada kena-mengena hujung kuku dengan Samy Vello sekalipun, aku percaya Sanjeevan tidak perlu ambulan untuk ke Hospital Serdang dari Hospital Tuanku Jaafar, Seremban.

Bahkan, satu Hospital Serdang itu akan diangkat dan dibawa ke Seremban untuk merawat Sanjeevan.

Di celah-celah manakah orang-orang baik di Malaysia ini menyorok? Mana doktor baik, drebar ambulan baik, polis baik, nurse baik atau tukang sapu wad yg baik?

Dunia ini porak-poranda kerana orang-orang baik lebih suka berdiam diri, menyeluk saku dan menggaru telor masing-masing.

3 comments:

 1. Libang libu..aku nurse baik..tapi aku tak kerja kat hospital ni..kalau tempat aku kami akan pastikan dan cuba sedaya upaya untuk selesaikan masalah yang timbul tak kira masa..janji pesakit dapat rawatan segera..hosp serdang mempunyai kepakaran dalam pembedahan kardiotorasik..so aku rasa maybe sebab tu la pesakit dihantar ke serdang..semoga sanjeevan selamat dan kuat untuk terus berjuang..

  ReplyDelete
 2. Bagus tu. Tetapkan.

  Kerana apa yg kita kerjakan didunia ini membawa ke akhirat.

  ReplyDelete
 3. muka pembelit......
  wajah penipu......
  selera berbuka puasa kurang.....
  air dan kurma je.....
  cilaka keling......
  kah...kah...kah....

  ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.