Friday, June 14, 2013

UMNO Sama UMNO Bergaduh, Gurkha Cuba Tepuk Tangan

Madu tualang power! Click here
Patut la berabad-abad sanggup duduk dalam tong taik. Berangan nak jadi maharaja rupa2nya. Kah kah kah!

Entah apa mimpinya, entah apa tiliknya, entah apa bomoh, entah apa kira-kira Matematiknya, raja gurkha budget dia boleh jadi PM.

Ingat puaka2 nak duduk diam?

Raje gurkha mungkin dah start budget akan turunkan harga petrol, lupus PTPTN, turun harga kereta, batalkan GST, kembalikan royalti peroleum kpd negeri2 pengeluar dan mcm2 lagi lah utk kemudahan rakyat jelata. Raja gurkha dah mula pasang angan2 utk jadi popular dan dikenang hatta dia dah masuk dalam kubur sekalipun.

Ingat puaka2 nak redho lah? Kah kah kah

24 ekor katak telah berbaiah dengan raja gurkha. Raja gurkha pun budget boleh kaw tim dgn DAP, PKR dan PAS utk menggulingkan Najib dalam parlimen. Sebilangan MP PAS mesti setuju kan? Kah kah kah! Asal bukan Mat Nuar. Gurkha pun, gurkha lah.

Raje gurkha ingat ini benda senang. 

Jikalau dulu, anak-anak Mahafiraun botol San Miguel pun tak kenal. Ananda entah dimana. Vincent Tan masih kecil2an. Mokhtar BauKari belum ada nama. Itu pasal dulu cuma main padam-padam lampu. 

Ingat puaka2 nak duduk diam?

Ada baiknya raje gurkha duduk diam sejuk dalam gua.

5 comments:

  1. Kenapa tuan libu panggil Ku Li Raja Ghurka? Explain la sikit....saya ni bab-bab tu slow sikit.......

    Saya juga tak dapat membuat kesimpulan SUKA KE TIDAK TUAN LIBU JIKA KU LI BERTANDING LAWAN NAJIB NI??? kalau suka katakan sebabnya, jika tidak nyatakan hujahnya...baru boleh kita tumpang semangkok hayun berbicara......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala lu ni Asrul....
      Buat-buat tak tau pulak.
      Sudah gaharu, cendana pula.

      Kah kah kah

      Delete
  2. Blog ni macam sampah

    ReplyDelete
  3. apasal lu mau cari sampah disini....
    lu gila ke?
    kah...kah...kah....

    ReplyDelete
  4. bikin buat hati gembira.....
    keras lama dah tapi tak pancut2....
    kesian gurkha....

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.