Friday, May 24, 2013

Mana Tukar Tiub Ni?

Madu tualang power! Click here
Di bawah ialah keratan blog Tukar Tiub bertarikh 18/5/2013


Itu lah paparan terakhir di blog Tukar Tiub. Belum lagi dikemas kini hingga ke hari ini.

Bagi aku dan ramai lagi junkie Tukar Tiub yg saban hari berbelas-belas kali menjenguk Tukar Tiub, sudah tentu kami hairan. 

Apa dah jadi dgn Tukar Tiub/Hisham Rais?

Dah lari ke Belgium? 

Dah ke dalam?

25 comments:

  1. bhai,

    gua jugak salah sorang junkie TT cam lu. tiap pagi kul 9am cnfirm dia tukar tiup blog dia, tu rutin dia, tak pernah mungkir.1 hari tak jenguk TT memang tak sah, macam tak pekena kopi, gelisah semacam je.

    Tup tup start ahad lepas, rutin gua berubah. betul2 cam junkie tak dapat sepam dua. berbelas kali gua refresh blog tu, tapi keciwa sampai la ni... Mamat DD kota belud pengomen setia TT tu mesti stok mandi tak basah, tidur tak lena! kahkahkah

    Cipan kata rekod imigresen takde nama dia kuar. SO? ape cer ni?? Isham, gua rindu kahkahkah lu...lu hilang mana? cilaka nye TT, gua jadi cam muda2 dulu, rindu kat awek...cam cilanat!

    apahal, gua doakan dia selamat dalam jagaan NYA. Ameen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku rasa dia terpengaruh dgn Noh Omar.

      Noh Omar suruh masuk utan.

      Kah kah kah!

      Delete
    2. tt tak IKAT lu org dgn duit
      tt tak control lu org dgn POWER
      tt tak bodoh kan lu org dgn AUTA

      tt ajar lu org jd REAL tak berpura2
      tt MELAPAH kulit daging & isi agar lu org dapat melihat/meNYULOH apa yg sembunyi ddlm HATI

      tt tak MINTAK upah/JAWATAN..dia nak SULOH hidup ko org TERANG..
      klu ko org boleh FAHAM, itu lah ciri2 yg diPRAKTIS oleh nabi2..krn dia TAKde pnting diri

      sbb itu lah aku & ko org sume dah jatuh HATI kat tt..krn dia lah sbnar2 GURU/shbt yg sejati!

      ko org boleh TUDUH dia sosialis/kominis
      ko org kecam dia dgn kutukan2 liar n sinis
      ko org suruh dia TAUBAT, seolah2 dia etheis

      ttpi..ttpi..TUHAN hanya melihat kdlm HATI
      kdlm HATI insan2 yg TAKde pntingkan diri..


      Delete
  2. Hari hari ku suram tanpa tukar tiub...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa macam tak gosok gigi.

      sebab rutin bangun pagi bukak TT dulu haha

      Delete
  3. alamak...takkan sorang pun tak tau...mana dia pi???

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dia dah kedalam, maknanya memang terer polis Msia.

      Satu makhluk pun tak sedar.

      Sapa2 pegi la rumah dia, cuba tanya kat anjing dan kura2 TT.

      Delete
    2. TT kawin kot..hahaha..pi honeymoon..

      Delete
    3. iya sangat!

      bini dia tembam macam rosmah kahkah kah!

      Delete
  4. sibuk la kot...prepare utk esok!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nak ikutkan, time bersih 3.0 dulu laaaagi sibuk.

      Delete
  5. betul la aku bukak tiub hari2 x update langsung..biasenye tgh2 nk perhimpunan ni, tt la yg akan hasut utk ingatkan..tp dh dekat2 ni tiade lg hasutan..dan tande tanye aku rupa2nye bkn berseorangan..mane tt ni..??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ntah-ntah dah ke dalam.

      Ntah-ntah dah berkelana ke eropah lagi.

      Bukan blh kira dia tu.

      Delete
  6. tua-tua aku ni pun dah lebang libu menunggu posting terbaru tt. tiap hr aku jengok tak kurang 3 - 4 kali, hampa. kome pergi le cari dia. kemana dia mengutan nye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. entah le yop.

      tak tau mana nak cari.

      satu malaya libanglibu.

      Delete
  7. Tiub dah lama tukar tiub baru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn tukar tiub dalam lokap dah le.

      merana para junkie tukar tiub.

      Delete
  8. woit,,!! tt dah masuk umngok kot?

    ReplyDelete
    Replies
    1. TT masuk umno?

      ka kah kah kau bayangkan rupa dia pakai songkok!!!

      Delete
  9. saya adalah salah seorang pengikut TT sejak 2008 lagi signifikannya sejak PRU Permatang Pauh... dan sering memberi komen balas kepada TT terutama bila TT silap memberi ulasan yang berkaitan dgn bab agama, bila TT silap kita perlu tegur kerana wajib bagi kita menegur sesiapa yang tersilap bab agama.. cuma selepas 18 hb Mei yang lalu TT dah update entry beliau, tak tahu apa dah jadi.. semoga tiada sesuatu yang buruk menimpa beliau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pulak sejak 2009.

      Dari aku tak ada anak, sampai dah dapat 2.

      Delete
  10. Salam semua..Sy pun 1 hari tak baca TT bagai tak lengkap kehidupan. Any news pls post at mana2 blogger site. Nk tau juga ni..manalah hilangnya Hishamudin Rais ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni yg aku musykil.

      Mana geng2 rapat dia?

      Langsung tak ada berita.

      Delete
  11. bro TT,dah nikah kot...dia pegi honeymoon

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau menikah pun.

      Orang dok atas perut pun boleh update blog. kah kah kah

      Kalau malas update, bg tau la tgh honeymoon. Org tak kacau la.

      Sekarang musim tangkap-menangkap.

      Kita sekalian readers cuma tertanya2, TT dah ke dalam ke?

      Delete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.