Tuesday, April 16, 2013

Sahaja Aku Sangkutkan Teloq Aku...

Madu tualang power! Click here

Putrajaya ialah kandang orang kerja gomen.

Sejak merdeka hinggalah PRU 2004, orang-orang gomen samalah seperti orang Sabah dan Sarawak, fixed-deposit peti undi UMNO/BN.

Dari Tunku Siam membawa ke Mahafiraun Kerala, orang-orang gomen ini telah ditanamkan satu benda dalam tengkorak mereka yakni bila benda itu aktif mereka akan cepat-cepat tersedar bahawa yg bayar gaji mereka ialah UMNO! Tanpa UMNO mereka hanya mampu makan timun. OK, bukan semua.

Jadi letak la Hadi ka, Stopa ka, Nik Aziz ka, jangan harap bendera PAS akan berdedai sepanjang jalan.

Kalau tloq Najib dipegang Rosmoh (dah pulangkan balik), tloq orang gomen ini sangkut kat mesin punch-card. Kah kah kah kah!

Dari sebesar-besar pengarah ke pembantu pejabat, semua tloq kena display. Jangan ada tloq yg nampak besar dan merenin sikit. Cari pasal....

Kawan aku yg sebesar-besar punya pengarah itu pun masih lagi ada macam-macam tahyul tentang Mat Nuar/PR. 

Menurutnya, setiap kali Mat Nuar pergi luar negeri, mesti dia mintak satu bilik khas. Tak ada sapa boleh kacau. Sapa pun tak boleh masuk. Entah hapa ilmu hitam Mat Nuar. Wan Azizah pun tak boleh masuk. Ntah hapa Mat Nuar mandrem.

Kah kah kah!

Mesti la Mat Nuar itu mencari bilik khas....... Apa la punya tahyul. Mat Nuar pun macam kita jugak.

Mat Nuar pun makan minum, lepas tu berak la dia! 

Kah kah kah kah!

2 comments:

  1. "tloq orang gomen ini sangkut kat mesin punch-card" yg nih aku x stuju..sbab kita guna scan ibujari skrg nih

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.