Monday, April 8, 2013

Ini Tanah Melayu. PM Mesti Melayu

Madu tualang power! Click here
Paku, besi, padi dan babi ialah 4 perkataan Melayu original

The former national laureate Samad said now is a critical time for voters to ask themselves why the same coalition has ruled Malaysia for more than five decades and why is it those in power are only Malays.”I am also a Malay but I often asked why is it that the powers above me are only Malays?
“Tunku Abdul Rahman was a Malay, (Tun) Abdul Razak was a Malay, (Tun) Hussein Onn was a Malay, (Tun Dr) Mahathir (Mohamad) is not a pure Malay but can be considered a Malay.. (Datuk Seri) Najib (Razak) is also a Malay,” he said. [pendapat A Samad Said]
Nak kita hapakan A Samad Said ini?

Pembetulan Pak Samad, Tunku keturunan Siam, Tun Razak keturunan Bugis, Hussein Onn keturunan Turki, Pak Lah berdarah Arab (hidung tinggi dan kuat tido! kahkahkh), Najib orang Bugis, Mahafiraun toksah cakap la... dirumah masih speaking Tamil.

Mana ada sekor Melayu asli?

Melayu asli dikalangan pemimpin terletak dibatu kelangkang dan batu jemala Mat Sabu! Kah kah kah!!!

Bapak Saiful BauKari sudah u-turn. Ustaz Nasha dah pakai songkok. Gobala yg pernah kena londeh tinggal spenda pun telah kembali ke pangkal jalan. Sidek Barber pun ikut sama meliwat dirinya sendiri.

Pak Samad jgn la.

Pak Samad jgn mengarut. Yg busuk hancing maung tu ada dalam UMNO. Di kalangan Melayu kita dalam PAS/PKR ramai lagi yg world-class.

Tak mahulah yg tinggal utk kita cuma Keretapi Tanah MELAYU dan butang baju MELAYU shj.

Nanti Pak Samad nak berpuisi kpd Melayu Afrika Selatan? Melayu Seychelles?

4 comments:

  1. Salam tuan;
    Blog tuan telah pun Pak Long pautkan seperti dipinta... kalau boleh blog Pak Long pun mintak di pautkan ke blog tuan jugak, tekiu...

    http://paklongonline.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Salam,

    Walaupun rakyat ingin perubahan, tetapi calon pakatan
    sediada masih belum cukup menyakinkan bahawa perubahan
    yang bakal dilakukan betul-betul bermanfaat.

    Saya sendiri hanya yakin Islam sahaja yang benar dan akan
    membawa manfaat.

    Tidakkah pucuk pimpinan pakatan sebenar-benar yakin bahwa
    masih ramai keturunan ahlul bait yang memilih hidup sederhana
    itu berkualiti memimpin? Memang mereka bukan jenis menonjol
    diri seperti kebanyakkan manusia. Jika anda semua mencari
    kebenaran carilah mereka. Tepuklah dada.

    Untuk manifesto pula
    1. Kembalikan wang haram keluar berjumlah RM 1 Trillion
    http://www.keadilandaily.com/aliran-wang-haram-rm150-bilion-kerajaan-cuba-sembunyikan-sesuatu-azan/
    2. Gunakan sebahagian wang kembali tadi untuk langsaikan hutang isirumah RM 600 Billion
    http://www.keadilandaily.com/hutang-sebenar-negara-lebih-53-peratus-kdnk-azan-ismail/
    3. Baki RM 400 Billion pula guna untuk memulangkan simpanan ahli KWSP
    http://en.wikipedia.org/wiki/Employees_Provident_Fund_(Malaysia)

    Berpandulah hadis : "bayarlah upah mereka sebelum keringat mereka kering"
    Janganlah lagi berpandu pada undang-undang yang bukan Islamik.
    Dana sebenar di KWSP yang masih tidak diusik kerana pemulangan hanya mengguna wang terkembali,
    gunakanlah sebaga modal pembangunan negara tanpa hutang. Siapkan negara untuk hadapi fitnah
    dajal kelak

    Untuk syiar pula
    Undi anda sebagai jihad politik

    Janganlah menangguk di air keruh

    Ikhlas,
    HA

    ReplyDelete
  3. Bg peluang dulu..kalau pr x bgs 5 thn tukar...itulah demokrasi yg matang

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.