Tuesday, February 19, 2013

Terberak Taik Kambing Menunggu Projek Langat 2

Madu tualang power! Click here
Banjir kilat di Puchong
Row-row-row your cars, gently down the road...

Jangan tak tau, kualiti jalanraya di Singapura membolehkan jet berlepas dan mendarat diatasnya diwaktu kecemasan dan juga peperangan. Kualiti. Tiap tahun  perlumbaan Formula One diadakan di atas jalanraya di Singapura. Jalanrayanya cukup berkualiti. Singapura tak perlu buat litar hampeh semacam Sepang yg semakin tidak laku itu.

Tapi kita juga boleh berbangga dgn jalanraya/lebuhraya  kita yg berselirat dan bertol di serata alam. Kita ada banyak jalanraya/lebuhraya yg mana penyelenggarannya macam haram. Hujan terlebih volume sikit, tenggelam. Banjir. Jalanraya/lebuhraya boleh jadi sungai dalam sekelip mata.

Kita sudah boleh 'row-row-row your car, gently down the road'. Kah kahkah!!!

Hujan di bumi ini melimpah-ruah. Hanya si kaldai pengerusi SYABAS yg mengembek-ngembek ke sana ke mari mengatakan air di Selangor sudah kering.

Tak payahlah Projek Langat 2. Tak payahlah Selangor susah-susah beli air dari Pahang. Noh Omar tak perlulah berak keras menunggu Langat 2. 


Selagi Khalid MB Selangor, selagi Mat Nuar penasihat ekonomi Selangor, UMNO boleh lupakan projek berbilion-bilon Langat 2. 

Berak taik kambinglah Noh Omar dan berak taik kaldailah pengerusi SYABAS menunggu Langat 2.


No comments:

Post a Comment

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.